te kiero napisał(a):o filmie i wydarzeniu nie wiedziałem...
miasteczko i ryneczek całkiem przyjemne, ciekawy jestem czy byliście przy moście
Byliśmy, ale o tym niedługo. Może trochę wprowadziłem w błąd, ten film nie jest chyba na faktach.
te kiero napisał(a):o filmie i wydarzeniu nie wiedziałem...
miasteczko i ryneczek całkiem przyjemne, ciekawy jestem czy byliście przy moście
Kasia i Krzyś napisał(a):bardzo przyjemnie w tym Trebinje, warto się zatrzymać po drodze
BraveSirRobin napisał(a):Niedawno w telewizji widziałem "W pogoni za zbrodniarzem"...trochę głupkowata bajka...to chodziło o Mladića??
Raul73 napisał(a):BraveSirRobin napisał(a):Niedawno w telewizji widziałem "W pogoni za zbrodniarzem"...trochę głupkowata bajka...to chodziło o Mladića??
Z tego, co czytałem o tym filmie 2 czy 3 lata temu (po jego obejrzeniu) pamiętam, że chodziło raczej o Karadžicia, aczkolwiek twórcy nigdy nie wyjawili, kto był pierwowzorem "Lisa".
Też bardziej skłaniałbym się do Mladicia, bo on ukrywał się głównie w górach, a Karadžić głównie w Belgradzie.
W opisie Filmwebu jest Mladić, z kolei na IMDb mówią o "No.1 war criminal in Bosnia", czyli raczej Karadžić.
Kasia i Krzyś napisał(a):oglądałam przed chwilą fotki na GE i rzeczywiście widoki ze wzgórza fajne, most szczególnie się pięknie prezentuje stamtąd
dopisuję do listy miejsc, które trzeba zobaczyć
Powrót do Nasze relacje z podróży