Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Balkan Express cz. 2

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 14.09.2005 13:07

Wróciłyście do kraju, ale ... brakuje mi to zakończenia tej opowieści. No bo niby kisielek i gorący kubek jako happy end?... to w ogóle nie w Waszym stylu...
Może fotki pomogą zaspokoić bałkańskie pragnienia ;-)
No i fakt, że może za rok znowu opiszecie coś tak fajnego, że matka polka (tzn: ja) Wam szczerze pozazdrości.
Byle do lata!
A.
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 14.09.2005 13:12

Dobre... naprawdę dobre. Może coś napiszecie na konkurs literacki?

Pozdrawiam krajanki zza miedzy 8)
kw
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kw » 14.09.2005 13:12

Szkoda, że to już po fakcie. Na Murterze byliśmy w tym samym czasie.
Gdybym wtedy wiedział, to miałybyście zaproszenie do nas na rogaliki
pieczone według polskiego przepisu, z chorwackich produktów, w piecu
gospodyni.
Jak chcecie pooglądać moje zdjęcia z Murteru, to są na:
http://www.metal.agh.edu.pl/~wilk/murter2005/

Pozdrawiam i gratuluję świetnych opisów,
Krzysztof
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 14.09.2005 13:41

mama_Kapiszonka napisał(a):Wróciłyście do kraju, ale ... brakuje mi to zakończenia tej opowieści. No bo niby kisielek i gorący kubek jako happy end?... to w ogóle nie w Waszym stylu...
Może fotki pomogą zaspokoić bałkańskie pragnienia ;-)
No i fakt, że może za rok znowu opiszecie coś tak fajnego, że matka polka (tzn: ja) Wam szczerze pozazdrości.
Byle do lata!
A.

aż nam wstyd było się przyznać do tego co było na lotnisku... Ale mamo - chcesz to masz... Wiecie - tanie latanie to i bez jedzenia na pokładzie... Po wyjsciu z samolotu, takie wygłodniałe - no bo przecież serdecznym usmiechem pogranicznika słowckiego se nie pojadłyśmy :lol: - idziemy do kantoru żeby wymienić złotówki na korony. Niestety nie wymieniają...

A my takie głodne... I Wiola dała przypadkiem wzrokowego nura do kosza na śmieci. A tam taaaaka kanapka - w folii, nieruszona, nierozpakowana nawet!!! Ale jej nie wzięła, bo przyleciał akurat samolot - chyba z Kuwejtu - i głupio tak było przy szejkach :lol:
No to poszłysmy zająć strategiczna kanapę do spania, a potem - Wiola na łowy do kosza. Cóż. Kanapkę juz ktoś gwizdnął. Pozostał kisiel :lol: :lol:

Wiemy, że wiecie że choć to fakt, to jednak potrafiłybyśmy opanować żądze :D

A potem jeszcze magiczny powrót ze Skalitego (to ostatnia miejscowość przed Zwardoniem). Znowu stopem do stacji w Skalitem-Serafinovie - cud! Pan stał przy stacji i widząc nasze mimy, kiedy zobaczyłyśmy że pociąg za 3 godziny zapytał gdzie chcemy i podwiózł! I Serafinov to już absolutnie ostatnia stacja przed Zwardoniem i... bez spotkania z celnikami przeszłysmy do Polski przejściem granicznym turystycznym, gdzie pogranicznika nie uświadczyłyśmy.

A obok stacji w Zwardoniu - prawie całowałyśmy schody sklepu spożywczego. Kupiłyśmy litr mleka, prince-polo, masło (!!!!!!) i w ogóle!!! Ale wyżerka :D :D :D . Coś sie nam pewnie jeszcze przypomni :D
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 14.09.2005 13:44

No po prostu jesteście niesamowite. Tusz mi z rzęs spływa!!!!!

Ja chcę jeszcze raz!!!! (cytat ze Shrekowego osła)
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 14.09.2005 13:45

volumen napisał(a):Dobre... naprawdę dobre. Może coś napiszecie na konkurs literacki?

Witaj Volumen!!! To i Ty nas czytałeś??? Ty nas - prześmiewco okrutny :D - na konkurs literacki wysyłasz?

Dziękujemy i pozdrawiamy krajanina!
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 14.09.2005 13:53

wiolak3 napisał(a): :lol: . Panie Paszczaczki na warcie, a u Zawodowca - jak codziennie - tłum wytrwałych, uzbrojonych w cierpliwość :lol: . Ale my w nich wierzymy!

A oni wierzyli i liczyli na Was. :lol:

Pozdrawiam
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 14.09.2005 13:58

kw napisał(a):Szkoda, że to już po fakcie. Na Murterze byliśmy w tym samym czasie.
Gdybym wtedy wiedział, to miałybyście zaproszenie do nas na rogaliki
pieczone według polskiego przepisu, z chorwackich produktów, w piecu
gospodyni.
Jak chcecie pooglądać moje zdjęcia z Murteru, to są na:
http://www.metal.agh.edu.pl/~wilk/murter2005/

Pozdrawiam i gratuluję świetnych opisów,
Krzysztof

O rrrrrrrrrrrraaaaaany! Rrrrrrrrrrrrrrrrogaliki!!!!!!!! :lol: My wtedy upajałyśmy się pomidorami :D
Ale nie widziałeś nas jak gotowałyśmy grzałką wodę w łazience????? Na pewno byś wiedział, ze to ktoś z Polski i zagadał :lol: . Fotki oglądałyśmy!!
Tak, tak, to w tym samym czasie! Bardzo sie nam podobały zwłaszcza te: pierwszy, drugi dzień niepogody hihi.
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 14.09.2005 14:04

wiolak3 napisał(a):
volumen napisał(a):Dobre... naprawdę dobre. Może coś napiszecie na konkurs literacki?

Witaj Volumen!!! To i Ty nas czytałeś??? Ty nas - prześmiewco okrutny :D - na konkurs literacki wysyłasz?

Dziękujemy i pozdrawiamy krajanina!

Miałem chwilę słabości ;) Ale obiecuję wrócić do formy 8)

Czytałem od początku, jak wiele innych relacji, tylko że nie lubię robić wielkiego szumu i rozmywania wątku ponagleniami, achami, ochami i różnymi takimi, więc doczekałem końca, by wyrazić swą opinię.
Joker_28
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joker_28 » 14.09.2005 14:15

Więc to już koniec ...
Doczytałem i jak dla mnie REWELACJA !!!

Dziewczyny lekkie pióra mają w odróżnieniu od plecaków chyba :D

Świetna relacja, wielkie dzięki !!!

Trochę mi się przypomniały nie tak dawne czasy, gdy także w duecie stopowaliśmy w "starej" Europie ...
Ostatnio edytowano 14.09.2005 14:29 przez Joker_28, łącznie edytowano 1 raz
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 14.09.2005 14:28

:lol: :lol: :lol: Noo wiesz - ta waga plecaka pod koniec wyprawy to już nie była najstraszliwsza, ale czego myśmy tam nie znalazły na dnie!!!Jakieś kiecki prawie że wieczorowe zaplątane w gwoździe budowlane, jakieś tusze do rzęs w dżemie itd itp.
Dzięki! Do zaś! :D
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 14.09.2005 14:37

wiolak3 napisał(a):18 lat małżeństwa... To tyle da się wytrzymać???

Można spokojnie... leci szybko niczym "podróż bałkańska" :wink:
tylko trzeba się tak dobrać, żeby razem jeździć pod namiot autostopem lub własnym... no albo szlaban na takie ekstrawagancje :(
i hotel pięciogwiazdkowy...
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 14.09.2005 15:10

Dziewczyny - szkoda że Wasza opowieść dobiegła końca :(
Dzięki za wspaniałą rozrywkę :D
pozdrav :papa:
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 14.09.2005 16:33

Drusilla - my tylko tyle spoglądajac na nowy emblemacik: jaka Ty śliczna jesteś :lol: !
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 14.09.2005 16:40

Znalazłem Wam coś o bałkańskich shtrigach, vampirach, vjesticach i ich kuzynach...
http://www.istrianet.org/istria/legends ... rs-kin.htm
:D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Balkan Express cz. 2 - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies