Balaton
napisał(a) kojacek » 09.02.2016 09:44
Cześć,
już w zeszłym roku po wakacjach małżonka uznała, że jadąc do Chorwacji moglibyśmy wstąpić na kilka dni nad Balaton. A że ze mną jak z dzieckiem-za rękę i na piwo-nie odważyłem się sprzeciwić
Ale do rzeczy-z tego, co tu widziałem w większości opisujecie swoje wrażenia z kempingów. Mnie natomiast interesowałaby kwestia kwatery-ile kosztuje i czy tam też w drugiej połowie lipca można jechać w ciemno czy już trzeba coś rezerwować?
O komarach czytałem-przyznam, że tu jest pewien problem: one mnie bardzo lubią, ale bez wzajemności
O mętnej wodzie również jak również i o tym, że warto znaleźć nocleg między linią kolejową a wodą.
Natomiast interesuje mnie kwestia znalezienia noclegu i ewentualnie na co jeszcze zwrócić uwagę.
Trasa-z Warszawy raczej przez Słowację (chociaż przez Czechy zdaniem Gugla o godzinę krócej się jedzie).
Winiety... tu jeszcze nie wiem-liczę na to, że podobnie jak na trasie Cz-A można kupić na granicach.
Wiem, że węgierska to e-winieta i oprócz wydruku nie dostanę żadnej naklejki na szybę.