Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Baka Voda- grunt pod nogami.

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kibic hr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kibic hr » 07.01.2014 07:50

Ja uwielbiam chodzić po górach i niewykluczone że gdzieś tam się poszwendam- problemem mogą być upały. Drugą moją pasją jest jazda na rowerze i tu też coś pokombinuje. Tematem jednak są plaże i czekam jeszcze na jakieś opisy czy sugestie dotyczące plażowania w BV i okolicach. Różne opinie słyszałem odnośnie głębokości wody odnośnie BV i Breli- jedni twierdzą że szybciej głębiej robi się w jednej a inni że w drugiej miejscowości. Proszę o Wasze opinie.
Michalm2012
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michalm2012 » 08.01.2014 22:31

Witam.
Bardzo zbliżona plaża do Bałtyckiej jest w Omisiu. Płycizna do pasa ze 100metrów i po piasku,
ale w BV jest fajniej pomimo kamyczków. Proponuję wam zakupić maski, rurki i płetwy. Z rurką nawet słabo pływający da sobie radę w tej wodzie- wystarczy leżeć i oddychać przez rurkę a woda sama utrzyma Cię na powierzchni. Możecie przez okres zimowy pojeździć na basen i poćwiczyć.
Przy snurkowaniu nie liczą się łagodne zejścia. Moja córka nauczyła się pływać z rurką jak miała 7lat.
kibic hr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kibic hr » 09.01.2014 00:12

Będąc w BV nie będziemy drałować na plażę do Omisu- gdzieś tam znajdziemy dla siebie odpowiednie miejsce.Młody ma już maskę z rurką i coś tam pływa ale to logiczne że wolelibyśmy aby był jakiś szerszy pas bezpieczniejszej wody a nie od razu głębia. Nagła zapadnia niech sobie będzie na szubienicy- tym elementem Jadran przegrywa z naszym poczciwym choć zimnym Bałtykiem.
Michalm2012
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michalm2012 » 09.01.2014 21:56

Wiesz co - najpierw pojedź, zobacz, dotknij, a potem powiedz co przegrywa.
kibic hr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kibic hr » 09.01.2014 23:13

Tak mam zamiar zrobić bo bardzo jestem ciekawy jak wypadnie konfrontacja tego wszystkiego co przeczytałem,usłyszałem i zobaczyłem na filmach czy zdjęciach z rzeczywistością. Na pewno o tym napiszę.
Poprzednia strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone