Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jarecky9
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarecky9 » 19.03.2012 20:05

Witaj Maćku,
jakiś miesiąc temu pytałem Cię o box do Fiata Idea, kierując się Twoimi radami szukałem odpowiedniej długości i szerokości pod mój samochód.
Znalazłem i dopasowałem coś takiego-Thule Evolution 100, pasi jak ulał pod moje autko.
Jakie jest Twoję zdanie o tym boxie, czy jest dobry, głośny, dostępność ofert z drugiej ręki?
Ewentualnie coś podobnego z innej firmy, ale już mam punkt odniesienia.
Dzięki, jarecky9
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 20.03.2012 23:21

Interseal napisał(a):Witam.

Mam pytanie odnośnie uchwytów dachowych na rower.

Konkretnie model Thule Free Ride 532... otóż znalazłem ofertę wypadającą cenowo najkorzystniej, a w dodatku sprzedawca zapewnia, że w komplecie są wsuwki T 20x20mm, których w standardzie Thule i w innych ofertach nie ma i za które trzeba normalnie dorzucić około 35 zł.

Trochę nieufny jestem, gdyż słyszałem o pojawieniu się podróbek Thule'a.
Co o tym sądzisz? Są rzeczywiście takie podróbki na rynku? Czy można opisany powyżej zestaw kupić poniżej 200 zł?
Potrzebuję takie trzy.

Pozdrawiam.

Podróbki ? To nie podróbki tylko bagażnik produkowany dla polskiej znanej firmy , aluminiowy z szyną krzywą "delfin"z uchwytem bocznym 1 ramiennym zamykany na klucz - taki kosztuje 240 zł , z szyną prosta jest o 100- wę tańszy , jak i bagaznik alu aero na relingi zamykany po 150 zł ,lub alu belka 2/3 za 119 zł . Na sprzęt jest roczna gwarancja . sam produkty dobrze estetycznie wykoanane i spasowane .

Czemu zaraz ktoś myśli że podróbwki to juz poza thule nikomu nie wolno produkować ? .... raczej zamienniki . pozdrawiam
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 21.03.2012 09:42

Jarecky9 - Evolution to już nieprodukowany box, problemów raczej z nim nie było, chociaż czasami klienci narzekali na ciężko działający system centralnego zamka. Czy i jaki jest rynek wtórny nie wiem, ale ogólnie mogę powiedzieć, że trudno jest kupić box Thule na takim rynku. Większość ew pochodzi z wypożyczalni lub np z konieczności wymiany, bo np okazała się zbyt mały. Podobno za ok 2 tyg ktoś ma do mnie zgłosić się z Evo 100, nie wiem jaki stan, nie widziałem, klient twierdzi, że jak nowy (to tak jak z tym, ze każde auto jest bezwypadkowe
:wink: )

Nowe zamienniki w Thule -Motion 200 i Pacific 200.
Inne zamienniki - Easy 430, Altro 460, trochę dłuższy Husky 340 lub Delphin 340, Triton 350...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 21.03.2012 09:49

Kiedy ślesz?
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 21.03.2012 09:58

auto_gt napisał(a):

Podróbki ?

Czemu zaraz ktoś myśli że podróbwki to juz poza thule nikomu nie wolno produkować ? .... raczej zamienniki . pozdrawiam

Wolno i nawet trzeba aby było wielu innych producentów, tylko warto też pomyśleć o chociaż małej uczciwości w stosunku do klienta.

Podróbki - tak, jest ich wiele, powinieneś Heniu, czy jak tam Cię zwą, o tym dobrze wiedzieć, przecież na swojej stronie reklamujesz chińszczyznę pisząc "jak thule". Wiesz chyba dobrze, może jednak się mylę, że to jest niby stary model bagażnika do relingu Thule, zerżnięty prawie dokładnie z oryginału. I to prawie powoduje, że ten bagażnik nie nadaje się do wielu relingów oraz to, że pęka często już przy montażu.
W ostatnim czasie miałem już 4 klientów z tym problemem, to dużo, nawet bardzo dużo. I co z tego, że sprzedajesz go za 159 zł, cena to nie wszystko.
Jeszcze jedno-znajomy prosił o wysłanie atestu na ten bagażnik, sprzedawca przyznał, że to partia bez atestu. Co w takiej sytuacji ma zrobić klient, któremu bagażnik spadając uszkodził auto :?:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 21.03.2012 10:00

FUX napisał(a):Kiedy ślesz?

Dzisiaj lub jutro, zależy od możliwości dowozu, mam małą awarię auta.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 21.03.2012 10:35

Problem nie w bagażniku tylko w obsłudze - klienci maja taki klucz imbus do skręcania łap na relingu , a oni uważają że to imadło i aż soki idą , a to ma się dokręcić , żeby skasować luz ,a łapy zewnętrzne trzymaja .

jeden klient sobie uszkodził - załatwiłem mu taką łąpę .

Na tą chwilę w polsce nie są wymagane atesty na bagażniki ... jeśli jest inaczej to mnie doinformuj .

Jeśli ktoś myśli wozic po 4 rowery , lub łódki i ganiać po 140km/h - to radze kupić żelazo LPrealpina ....

Thule to też teraz plastik w większości uchwytów co widać .

Tak na imię mam Henryk.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.03.2012 22:27

auto_gt napisał(a):Podróbki ? To nie podróbki tylko bagażnik produkowany dla polskiej znanej firmy , aluminiowy z szyną krzywą "delfin"z uchwytem bocznym 1 ramiennym zamykany na klucz - taki kosztuje 240 zł , z szyną prosta jest o 100- wę tańszy , jak i bagaznik alu aero na relingi zamykany po 150 zł ,lub alu belka 2/3 za 119 zł . Na sprzęt jest roczna gwarancja . sam produkty dobrze estetycznie wykoanane i spasowane .

Witam.

Pisząc o podróbkach mam na myśli towar podrobiony łącznie ze znakiem firmowym i udający oryginał, a nie towar podobny lub tożsamy występujący pod inną nazwą.

To, o co pytałem kilka postów wyżej, przyszło dzisiaj i przyszło zgodne z wcześniejszą informacją sprzedającego. Czy jest prawdziwe lub czy jest prawdziwą podróbką - nie wiem, a na pewno nie jest zamiennikiem. Wygląda jak oglądany na półce w autoryzowanym sklepie ... i zarówno i ten mój i ten na wystawie szału nie robi jak na opiewane THULE. (Ciekawe na jak długo wystarczy plastikowa klamra mimośrodu?)

Zrobiłem więc być może tak zwane tutaj "pseudo oszczędności" rzędu 150 zł względem sklepu... a może i dałem się zrobić w bambuko...

Pozdrawiam
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 22.03.2012 06:14

Ma pan tu całkowitą rację ,a plastik mnie też przeraża
Atestowany ,czy nie to plastik, a nie metal .....
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.03.2012 15:38

auto_gt napisał(a):
Na tą chwilę w polsce nie są wymagane atesty na bagażniki ... jeśli jest inaczej to mnie doinformuj .

Nie doinformuję, masz rację, nie są obecnie wymagane.
Można wpaść na pomysł, chwycić młotek i jakąś piłkę i zrobić samemu bagażnik i wszystko jest zgodnie z przepisami :wink:
Problem pojawia się w chwili jakiegoś zdarzenia, w momencie, gdy występujesz o odszkodowanie za straty. Ubezpieczyciel powie, że to Twój problem, nie masz niewymaganego atestu. Wina producenta więc :D , też nie , przecież powie, że atestu nie musi mieć, a Ty źle zamontowałeś jego wspaniały bagażnik.
Inną sprawą jest to jak ten atest często "załatwia" się :wink:
Z atestem na bagażnik to jak z atestem na łańcuchy, niby też być nie musi, a pojedź do Austrii z łańcuchami bez ich atestu :D
jarecky9
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarecky9 » 22.03.2012 19:01

Maćku, jak się pojawi, to daj znać co tym EVO 100.
Dzięki.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 27.03.2012 17:53

A więc bagażnik z dokładką dotarł.
Obrazek

Proste skompletowanie, łatwy montaż. Myślę, że w najbliższych dniach będzie test.
Przy okazji przypominam się z pokrowcem....

Dziękuję.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 29.03.2012 10:26

Maciek1956 napisał(a):...

Witam

Proszę o ofertę na 3 stojaki na bagażnik dachowy do rowerów. THULE

Rodzina ze Sląska chce kupic i pytali sie czy kogoś znam co to sprzedaje

Mają relingi, belki, cos tam do nart a teraz czas na rowery

Jaśli są jakieś 2-3 rodzaje to proszę o modele i ceny

Z góry dziekuje
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 29.03.2012 13:51

Na Śląsku masz generalnego importera Thule, w Mikołowie, firma Taurus.
Tam możesz wszystko z oferty Thule kupić bez problemu, ew ja mogę wysłać z rabatem dla Cro 10 %.
Na ich stronie masz wszystkich liczących się dystrybutorów tych produktów.
nur
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nur » 29.03.2012 14:54

Maciek jak możesz podrzuć propozycje na hak dla 3-4 rowerów do grand vitary
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe - strona 66
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone