Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 17.03.2012 19:30

bluesman napisał(a):hm może jednak moje założenia były błędne? by tylko rower uchwycić za poziomą rurę jak widzę w necie na youtube hm za różne rury można rower założyć :) jutro przed wyjazdem przetestuję :)

Moje rowery (giant) , mocuje czasem pod skośne rurki z przodu pomiędzy ramą a widelcem ,a do damki powinien być taki łącznik
(się kupuje dodatkowo ) poziomy skręcany i wtedy za ten poziomy łącznik -belkę moża zaczepić .
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 17.03.2012 20:42

bluesman napisał(a):hm może jednak moje założenia były błędne? by tylko rower uchwycić za poziomą rurę jak widzę w necie na youtube hm za różne rury można rower założyć :) jutro przed wyjazdem przetestuję :)

Przetestuj i daj znać, ciekaw jestem Twojej opinii.
Ja ogólnie nie lubię bagażników hakowych z zawieszanymi rowerami, a to rower nie pasuje, a to sztuczną ramę trzeba dokupić, a to lampy zasłonięte i dodatkowy koszt na belkę świetlną ...
Platformowe bagażniki to rozwiązanie zdecydowanie wygodniejsze i bardziej uniwersalne, wyższej klasy niestety zdecydowanie droższe :(
Ostatnio używałem dwa modele, 928 i 921, na zmianę, jako testy. 928 ma wiele zalet, to całkowicie górna półka, na moje potrzeby całkowicie 921 wystarcza, a najnowszy "rocznik" ma wreszcie ładne lampy.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 18.03.2012 00:29

Potrzebuję bardzo duży box: Atlantis 900 lub Motion 900.
Jest coś z Thule równie dużego na dach ?
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 18.03.2012 09:35

Atlantis to model już nieprodukowany, ale może gdzieś ktoś ma.
Motion 900 obecnie to największy box Thule i jeden z największych na rynku. Chyba tylko polski Jost może z nim pojemnością konkurować. Jest jednak tyłem otwierany.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 18.03.2012 10:15

Maciek1956 napisał(a):Atlantis to model już nieprodukowany, ale może gdzieś ktoś ma.
Motion 900 obecnie to największy box Thule i jeden z największych na rynku. Chyba tylko polski Jost może z nim pojemnością konkurować. Jest jednak tyłem otwierany.

Dzięki . Atlantisa jeszcze można wyciągnąć na allegro ale różnica jest symboliczna tj 200-300 złotych, a danych producenta Motion jest 4cm szerszy, 20 litrów pojemniejszy i 1cm wyższy ..... ale co będę o tym pisał sam przecież wiesz .
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 18.03.2012 10:40

Dane producenta :wink: wg najnowszego katalogu są pewne zmiany.
Thule pod wpływem sugestii ADAC zmieniło sposób liczenia pojemności, Motion 900 ma teraz 630 l.
System montażu, bardzo podobny, w Motion trochę niższy bardziej wysunięty do boku, jest więc jakby więcej wolnej powierzchni. Gała za zabezpieczenie przeciwko "przekręceniu".
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 18.03.2012 11:25

rozumiem, że wszystkie Thule się pomniejszyły wg ADAC
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 18.03.2012 11:29

To chyba dotyczy nie tylko Thule, wiele firm liczyło "niezbyt dokładnie" :wink:

Mam na regale różne boxy i na oko widać jak wielkie są między nimi różnice, a wymiary mają niby bardzo podobne.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.03.2012 13:45

Witam.

Mam pytanie odnośnie uchwytów dachowych na rower.

Konkretnie model Thule Free Ride 532... otóż znalazłem ofertę wypadającą cenowo najkorzystniej, a w dodatku sprzedawca zapewnia, że w komplecie są wsuwki T 20x20mm, których w standardzie Thule i w innych ofertach nie ma i za które trzeba normalnie dorzucić około 35 zł.

Trochę nieufny jestem, gdyż słyszałem o pojawieniu się podróbek Thule'a.
Co o tym sądzisz? Są rzeczywiście takie podróbki na rynku? Czy można opisany powyżej zestaw kupić poniżej 200 zł?
Potrzebuję takie trzy.

Pozdrawiam.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 19.03.2012 14:21

Th 532 też występuje jako podróbka, chociaż nie tak masowo jak bagażnik alu do relingu.
W komplecie oryginalnym nie ma wsuwek, niektórzy dodają gratis, ale jakieś krajowe, nie słyszałem o promocji z oryginalnymi. Może być jednak tak, że teraz, przed sezonem ktoś takie wsuwki dokłada.
Musisz dokładnie sprawdzić jakie są wsuwki, Th 532 ma w zatrzasku (bębenku) gwint drobnozwojowy, dostając podróbki może być problem z dokręceniem i zamknięciem na zamek.
Poniżej 200 zł za wszystko to dobra cena.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.03.2012 19:04

Dzięki za odpowiedź.

Firma potwierdziła, że dodają do zestawu wsuwki. Na oczywiste pytanie o oryginalność całego zestawu otrzymałem oczywistą odpowiedź twierdzącą. :) "że tak".

Chyba trzeba zaryzykować.

Pozdrawiam.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 19.03.2012 19:05

Jeżeli różnica jest rzędu 20-50zł, to bym sobie darował.
Pozostaje jeszcze kwstIA KOSZTÓW DOSTAWY, PŁATNOŚCI, ETC..
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.03.2012 19:09

FUX napisał(a):Jeżeli różnica jest rzędu 20-50zł, to bym sobie darował.
Pozostaje jeszcze kwstIA KOSZTÓW DOSTAWY, PŁATNOŚCI, ETC..

50 zł na zestawie, a potrzebuję trzy - czyli 150 zł uwzględniając koszty przesyłki, płatności etc...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 19.03.2012 19:37

A jak sie okaże lipa, to co wtedy?
Nabyłem ostatnio rzecz na podstawie informacji mailowych, nawet oglądałem bez montażu. Przywiozłem do domu i zonk :roll: . To nie jest to co deklarowano, czego oczekiwałem. Montaż skutera okazał sie niemożliwy.
Wyszła lipa i jeszcze lekki nietakt na forum.
Na szczęście, tak myślę, sprawą się wyjaśniła i zakończyła dla wszystkich po ich myśli.
Na dzisiaj biorę coś na 4 rowery za sporą kasę, nie szukając w necie pseudo oszczędności typu 100-200pln.
W sumie nie warto. :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.03.2012 20:03

FUX napisał(a):Na dzisiaj biorę coś na 4 rowery za sporą kasę, nie szukając w necie pseudo oszczędności typu 100-200pln.

Taaaa..... taaaa.... w sumie.... taaa...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe - strona 65
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone