napisał(a) Dziadek Maciek » 06.02.2012 20:56
Jeśli nic więcej oprócz pudła nie masz zamiaru wozić na dachu, np obok roweru, to ...
ze względu na dosyć spory rozstaw belek trzeba poszukać boxu z płynną regulacją rozstawu lub z dużym, tzn szerokim cybantem.
Pasuje więc Ocean 80, Pacific 100, 200, pasują też Altro 460 i Kamei Husky 340 i Delphin 340 z nowej serii, z tańszych mogą być boxy Junior, ale z nowym systemem mocowania. Niestety np Taurus Ewsy 430 ma stary system i bez przymiarki nie wiem czy będzie OK, są wersje pod nazwą Sportac z regulowanym i szerokim cybantem. Ceny z powodu tego systemu są ciut wyższe, ale nadal interesujące.
Nie wiem jak pasowałby do Twojego auta Ocean 780, może warto sprawdzić, mam czasami w dobrej cenie, lekko używane. Byłby to bardzo dobry, pojemny i trwały box, ma długość 195 cm i to może być problem (z klapą). Gdyby klapa otwierała się bez problemu stawiałbym na takie rozwiązanie.
Masz rację, Twoje autko jest mało popularne, klientów z nim nie ma, tym bardziej z boxem. Dlatego ta klapa to moja "klapa" w temacie
Jeśli masz gdzieś w okolicy możliwość przymiarki, zrób to, wybierz jednak jak najdłuższy box. Takie mam doświadczenia od klientów. Czasami kupują krótkie, bo to czy tamto, to tylko na chwilę, ale życie pokazuje, że są to zakupy na lata i warto dokładnie wszystko sprawdzić.
Po ew przymiarce daj znać, może coś z ceną poradzę