Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 28.07.2011 07:16

Dzwoniłam do Torunia - niestety, mogą sprzedać, ale nie montują. A ja po box muszę jechać "na gotowo". Czy u Was kupię z montażem taki bagażnik od ręki? Mogę podjechać nawet dziś. Pozdrawiam
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 28.07.2011 10:12

Wiem o kontakcie telefonicznym z moim synem, wiem więc, ze będą odwiedziny.
Ja walczę z wodą z wczorajszej ulewy, garaż i spiżarnia w domu zalana. :(
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 29.07.2011 12:23

Box się trzyma, wracam z Torunia. Dzięki wielkie za pomoc i radę. Do "usłyszenia". Pozdrawiam
Luiza
misiekiandzia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiekiandzia » 29.07.2011 12:28

Pytanie do specjalisty Maciek1956:
"Czy do Focusa II hatchback można zamontować box: 660 Thule Atlantis 200? (chodzi mi o to czy nie jest on dla takiego małego autka za duży?"
pawlop
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawlop » 10.09.2011 08:11

A ja chciałbym się dowiedzieć czy są jakieś różnice pomiędzy Thule Ocean 500 a Polar 500 - chodzi mi o hałas podczas jazdy i ewentualne opory powietrza (przy którym będzie większe spalanie). Bo jak przypuszczam to są one zrobione z podobnych materiałów?
Patrycja Głowacka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Patrycja Głowacka » 06.01.2012 13:44

Witam!

Maćku jakie polecasz łańcuchy do Octavii 195?65?15R

Dobra jakość, cena w miarę ok, pewnie i tak ich nigdy nie założę:D

Mam do Ciebie bliziutko to bym podskoczyła:)
Pozdrawiam Patka
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 06.01.2012 13:54

Z prostych, tzn bez samonapinaczy i automatycznego demontażu, ale 9 mm i przyzwoitej słoweńskiej firmy, z wszystkimi potrzebnymi atestami, polecam Veriga Compact ABS. W sobotę sprawdzę, ale chyba właściwy rozmiar mam (jestem od Sylwestra chory, nie znam aktualnych stanów).
Cena ok 140/150 zł minus oczywiście rabat dla Cro 10 %
Jeśli coś lepszego to ...wyroby Thule, wchodzimy jednak w całkiem inne ceny. Za wyraźnie wygodniejsze trzeba zapłacić od ok 400 zł do nawet ok 650 zł. Najlepsze to wydatek ok 1500 zł.
Patrycja Głowacka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Patrycja Głowacka » 06.01.2012 16:06

Super Maćku!
Dzięki za błyskawiczne info:)
Wiesz tyle lat jeżdżę w polskie góry, a łańcuchy były mi raz potrzebne...
Wezmę te tańsze, które polecasz, zawsze lepiej mieć niż nie mieć...
Jakbyś miał to mi odłuż, podskoczę po 13 stycznia, bo teraz koniec semestru to mam urwanie głowy....
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 06.01.2012 16:10

OK, jak mam to odłożę, gdyby okazało się, że sprzedane podczas mojej nieobecności, zamówię. Wpadaj więc na pewniaka :D
Patrycja Głowacka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Patrycja Głowacka » 06.01.2012 16:11

Dzięki Maćku jesteś niezastąpiony:D
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 06.01.2012 16:13

Patrycja Głowacka napisał(a):Dzięki Maćku jesteś niezastąpiony:D

:oops:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 10.01.2012 17:28

Ważna informacja :!: :!: :!:

Pojawiło się na rynku sporo chińskich podróbek bagażników, głównie Thule.
Oczywiście są wyraźnie tańsze, mają też bardzo słabą jakość. Pękają często już w trakcie montażu, nie wytrzymują obciążeń.
Najważniejsze jest jednak to, że NIE MAJĄ ATESTÓW.
Radzę dokładnie dopytać się sprzedawcy o pochodzenie bagażnika, ew piszcie do mnie.
Zdecydowanie lepiej jest kupić prosty, ale firmowy (niekoniecznie Thule) produkt, niż wydawać pieniądze na coś co nie spełnia podstawowych wymagań, jednocześnie wpływa na nasze bezpieczeństwo na drodze.
W/w bagażniki sprzedawane są głównie na Allegro :!: :!: :!:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 12.01.2012 20:02

Maćku na dniach zmieniam auto będzie to Toyota Verso w związku z tym mam pytanie potrzebuję bagażnik (i tu cena gra rolę niestety bo do ceny nowego auta trzeba dodać ubezpieczenie AC OC opony zimowe bagażnik i takie tam różne) zależy mi na jak najtańszym ale w miarę pewnym bagażniku ( nie mam relingów) dedykowanym dla tego auta wożone będą na nim wyłącznie super lekkie 2 rowery (uchwyty mam thule za widelec roweru pozbawione więc sa przedniego koła, bez sztyc z siodełkami, pedałów, ze skręconymi kierownicami wszystko ustawione tak by były jak najmniejsze opory powietrza) Dealer proponuje mi alu belki thule za 550zł
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 12.01.2012 23:35

Jeśli są to belki faktycznie Thule, a nie Mont Blanc (ta firma produkuje głównie belki do Toyoty), to cena jest wybitnie atrakcyjna.
Inną sprawą, że nie są to belki z systemu "uniwersalnego", a przeznaczone pewnie tylko do danego modelu auta. Takie rozwiązania są często trochę niższej jakości i nie nadają się w przyszłości do wykorzystania w innych aucie. W w/w przez Ciebie cenie trudno będzie polecić produkt innej firmy, do tego alu. Do Verso bez relingu nie ma wielkiego wyboru bagażników.
System, który my sprzedajemy (bardziej uniwersalny, wyższej trochę jakości oraz w przypadku najnowszej belki bardzo cichy) jest droższy, cena katalogowa dochodzi do 900 zł.
Za ok 550 zł możesz kupić niezły produkt włoskiej firmy LP, do Thule mu jednak daleko.
W bagażniki jednego z polskich producentów w Twoim przypadku bym nie wchodził.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 13.01.2012 22:52

to mają być belki thule po kosztach ale nie pytałem czy z zamkami, czy też bez w każdym razie dzięki za info :) i do ew. zobaczenia w Cro :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe - strona 58
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone