napisał(a) waldemar1973 » 16.07.2011 10:04
Witam,
temat boxu przewijał się, ale ośmielę się zapytać przed zakupem
jest w tej chwili na allegro box sportac 320 E w bardzo dobrej cenie - podoba mi się wizualnie, zrobiłem też wywiad wśród 15 kupujących - 6 już odpowiedziało, że są zadowoleni - pytanie do fachowca - Maćka - mam Nissana Primerę P11 sedana z belkami firmowymi (Nissana) - czy ten box jest godny polecenia ? Czy ma jakieś wady, które mogą wyjść w późniejszym okresie, po kilku latach? 350zł (łącznie z wysyłką) to nie dużo i to nie jest thule, ale życie nauczyło mnie już, że czasem lepiej jest wyłożyć nawet dwa razy tyle, żeby mieć coś na cztery razy dłużej
- czy z tym boxem można bezpiecznie podróżować z prędkością ok.. 140km/h ? jaka jest w ogóle prędkość bezpieczna podróżowania z boxem na dachu? Czy THULE w tym względzie jest na tyle lepsze, że warto wyłożyć parę dobrych setek zł więcej? Sprzedający zaznaczył, że kufer ma tylko jeden zamek + jedna zapinka plastikowa od frontu - czy to nie jest jakaś duża wada właśnie uniemożliwiająca szybszą jazdę? Jeden z pytanych przeze mnie klientów stwierdził, że jechał 150km/h i było wszystko ok, nawet był w miarę cichy, ale wolę jeszcze uzyskać opinię fachury z CRO.PL
aha - box oczywiście z przeznaczeniem na wyjazdy wakacyjne pod namiot - nart nie mam i nie zamierzam mieć - zależy mi na boxie właśnie takich wymiarów, bo wydaje się praktyczniejszy w układaniu bagaży, poza tym te 320 l dodatkowej pojemności zupełnie starczy ... będę wdzięczny za konstruktywne uwagi i podpowiedzi
pozdrav !