Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Olo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olo » 27.06.2011 12:59

dzięki, szkoda ... ale cóż byłem drugi ...
ikar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ikar » 07.07.2011 11:44

Maciek, czy Thule ClipOn 9104 bedzie ok do forda fusion 2007 r. ?
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 07.07.2011 14:05

Tak, ale wymagana jest tablica świetlna.
ikar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ikar » 08.07.2011 06:34

Zaproponowano mi jeszcze coś takiego:

Thule Freeway 968

Peruzzo Padova steel

Z tej trójki co być polecił ?
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 08.07.2011 07:05

Dobrze trafić na profesjonalistę :) Czy w ofercie tylko thule czy też jest montblanc ?
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 08.07.2011 08:14

ikar napisał(a):Zaproponowano mi jeszcze coś takiego:

Thule Freeway 968

Peruzzo Padova steel

Jeśli dobrze kojarzę, Padova ma stanowiska na rowery i są one (rowery) często ponad lampami auta, to zaleta. Wada--mocowany taśmami.
Najmocniej do auta zamontowany jest Th 9104.
Daleko chcesz jechać ?? do Cro ??
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 08.07.2011 08:17

bluesman napisał(a):Dobrze trafić na profesjonalistę :) Czy w ofercie tylko thule czy też jest montblanc ?

Thule z założenia "od ręki", ale oczywiście bywa różnie, ew czas oczekiwania max na dzień następny, chyba, że jest całkowity brak.
Mont Blanc--z powodu braku miejsca, najczęściej na zamówienie, max 3 dni, ale ogólnie u mnie się nie sprzedaje MB. Może dlatego, że są to bardzo podobne cenowo produkty, a klienci szukają coś dobrego lub coś taniego.
ikar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ikar » 08.07.2011 08:21

maciek1956 napisał(a):
ikar napisał(a):Zaproponowano mi jeszcze coś takiego:

Thule Freeway 968

Peruzzo Padova steel

Jeśli dobrze kojarzę, Padova ma stanowiska na rowery i są one (rowery) często ponad lampami auta, to zaleta. Wada--mocowany taśmami.
Najmocniej do auta zamontowany jest Th 9104.
Daleko chcesz jechać ?? do Cro ??

Nie. Do Cro nie bede ciągnął rowerów. Raczej myślę o podroży nad nasze morze lub góry (czyli jakieś 300-400 km).
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 08.07.2011 11:00

Problemem w Twoim aucie są lampy, tzn każdy bagażnik zawieszany na tylnej klapie (właściwie rowery), zasłonią lampy. Musisz dokupić tablicę świetlną.
waldemar1973
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldemar1973 » 16.07.2011 10:04

Witam,

temat boxu przewijał się, ale ośmielę się zapytać przed zakupem ;) jest w tej chwili na allegro box sportac 320 E w bardzo dobrej cenie - podoba mi się wizualnie, zrobiłem też wywiad wśród 15 kupujących - 6 już odpowiedziało, że są zadowoleni - pytanie do fachowca - Maćka - mam Nissana Primerę P11 sedana z belkami firmowymi (Nissana) - czy ten box jest godny polecenia ? Czy ma jakieś wady, które mogą wyjść w późniejszym okresie, po kilku latach? 350zł (łącznie z wysyłką) to nie dużo i to nie jest thule, ale życie nauczyło mnie już, że czasem lepiej jest wyłożyć nawet dwa razy tyle, żeby mieć coś na cztery razy dłużej ;) - czy z tym boxem można bezpiecznie podróżować z prędkością ok.. 140km/h ? jaka jest w ogóle prędkość bezpieczna podróżowania z boxem na dachu? Czy THULE w tym względzie jest na tyle lepsze, że warto wyłożyć parę dobrych setek zł więcej? Sprzedający zaznaczył, że kufer ma tylko jeden zamek + jedna zapinka plastikowa od frontu - czy to nie jest jakaś duża wada właśnie uniemożliwiająca szybszą jazdę? Jeden z pytanych przeze mnie klientów stwierdził, że jechał 150km/h i było wszystko ok, nawet był w miarę cichy, ale wolę jeszcze uzyskać opinię fachury z CRO.PL ;) aha - box oczywiście z przeznaczeniem na wyjazdy wakacyjne pod namiot - nart nie mam i nie zamierzam mieć - zależy mi na boxie właśnie takich wymiarów, bo wydaje się praktyczniejszy w układaniu bagaży, poza tym te 320 l dodatkowej pojemności zupełnie starczy ... będę wdzięczny za konstruktywne uwagi i podpowiedzi :)
pozdrav !
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 18.07.2011 16:09

Pływałem kajakiem, forum nie widziałem. :D
320--Sportac to włoski produkt firmy Junior. Nie psuje się, ale może dlatego, że jego sprzedaż jest symboliczna :wink:
Jeśli na Twoje potrzeby wystarczy ta pojemność, to kupuj, cena lepsza niż jakość, ale przy spokojnym używaniu wystarczy na lata.
Prędkość zgodna z przepisami (ew ubezpieczeniami) to 130 km/h
Wyższa, to sprawa indywidualna.
waldemar1973
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldemar1973 » 18.07.2011 16:16

już chyba nie symboliczna ta sprzedaż, bo na allegro schodzi ten kuferek jak ciepłe bułeczki :D - pewnie ze względu na swoją cenę, wygląd ale dziękuję za Twoją opinię. W międzyczasie otrzymałem odpowiedzi od 15 zadowolonych klientów - wiadomo, - mają ten box nie długo ale bubel dał by znać o swojej jakości wcześniej ;) także zamówiłem to cudo,
pozdrav !
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 27.07.2011 21:37

Maćku, potrzebuję Twojej pomocy. Wyjeżdżamy za tydzień i kolega zaoferował się, że pożyczył nam swój box. Niestety jeszcze nie przysłał mi zdjęć. Problem polega na tym, że jeżdżę Skodą Octavią '11 w sedanie. Nie chcę inwestować w zakup bagażnika, pomyślałam więc o wypożyczeniu. Czy możesz powiedzieć mi jakie informacje byłyby Ci potrzebne, żebym mogła skompletować ten zestaw. Przyjazd do W-wy nie jest dla mnie problemem. Niestety po box muszę podjechać do Torunia, max do wtorku w przyszłym tygodniu - do tego czasu muszę załatwić temat bagażnika.
Z góry dzięki :papa:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 27.07.2011 22:41

Inwestycja w bagażnik do Octavii 2011 r nie musi być duża. Już za ok 190 zł możesz kupić całkiem niezłe, mocowane w fabryczne miejsce belki. Wypożyczenie belek to koszt nieznacznie mniejszy.
Gdy wypożyczasz u mnie box, belki dostajesz gratis, w takim przypadku wypożyczenie jest opłacalne.
Np w tej firmie powinny być bagażniki do w/w wspomnianego auta po ok 190/200 zł "GORDON" Sp. Z o.o.
TORUŃ
Grudzišdzka 155
056-658-58-45
Gdyby jednak wypożyczenie było jedynym wyjściem, daj znać, mam to raczej "od ręki"
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 28.07.2011 06:55

Dzięki za szybką odpowiedź.Nie brałam pod uwagę zakupu, ale na podstawie Twoich informacji poważnie się nad tym zastanowię. Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe - strona 57
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone