Interseal napisał(a):Witaj Maćku.
Mam pytanie.
Poszukuję belek dachowych do Forda S-Max rocznik 2006.
Chodzi mi o to, aby belki w miarę możliwości były zamknięte a nie przelotowe.
Co mógłbyś polecić?
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Mariusz Interseal
Oferta na takie bagażniki belkowe jest dosyć ograniczona. Wynika to z tego, że ...
1. takie rozwiązania w sposób istotny zmniejsza powierzchnię użytkową belek i często brakuje miejsca na opcje
2. większość belek zamkniętych robiona jest pod konkretne auto, nie ma możliwości wykorzystania bagażnika w przyszłym aucie, trudno je dostać w podobnych sklepach do mojego
3. najczęściej taki bagażnik sprzedaje dealer auta, który nie jest zainteresowany ew serwisem, brak części naprawczych
4. oczywiście nie zawsze, ale max obciążenie tych rozwiązań jest często niższe
Ze znanych mi firm, tylko La Prealpina ma w ofercie w/w rozwiązanie. Średnia klasa, belka, z tego co pamiętam, tylko stalowa, system wymiennych łap.
Nowozelandzki Whisbar produkuje bagażniki w interesującym Ciebie systemie, ale czy robi do S-Maxa nie wiem, nie mam katalogu, na stronie importera Twojego auta nie widzę.
Dobra klasa, bagażnik bardzo cichy, bardzo nietypowa szeroka belka (nic do niej nie pasuje, montaż tylko na wsuwki). Sprzedawany w Polsce, podobno wszedł na nasz rynek poza oficjalnym przedstawicielem, nie ma atestu. Ale podkreślam--podobno, tak twierdzi w/w przedstawiciel na EU.
Radzę, sprawdź ofertę dealera Forda, może taki bagażnik (nieprzelotowy) oferować