Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 11.01.2011 18:52

W tym wypadku jest to sąd nietrafiony... :wink:
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 11.01.2011 20:31

No to może coś fajnego i niedrogiego polecicie. Najdłuższe narty mają długość 177cm (oczywiście moje). :roll:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 11.01.2011 20:35

jeżeli fajne, to musi byś drogie...
:lol:

Widzialeś tania i fajną np. 12 letnią whisky, bo ja nie... :oops:
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 11.01.2011 20:52

Whisky nie pijam, jedynie czystą. A widziałem fajną, miała na imię TANIA :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 11.01.2011 20:56

witpol napisał(a):Whisky nie pijam, jedynie czystą. A widziałem fajną, miała na imię TANIA :D

To byl przykład; zdjęcie Tani wkleisz?

:twisted:
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 11.01.2011 21:01

Też był przykład, ale może wrócimy do mojego boxa :?: Jesteś fachowcem w tym zakresie, czy tylko polemizujesz? Patrząc przez pryzmat czasu na forum , wydaje się, że wszystkie zapytania tego wątku trafiają do Maćka
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 11.01.2011 21:04

maciek Ci odpowiedział, ja także w kwestii kupowania rzeczy mało wiarygodnych.
EOT.
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 11.01.2011 21:07

OK, ale brak za i przeciw. Skoro istnieją na rynku i sprzedają, to nie musi być fajans.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 12.01.2011 10:49

No dobra, czas na mnie.
Witpol--piszesz, skoro istnieją na rynku .... tak, firma MCM, istnieje i ma się dobrze, ale nie dzięki sprzedaży wyrobów firmy Hakr.
Owszem, coś tam Hakra sprzedadzą, ale żyją i rozwijają się sprzedając co innego. Powiedz uczciwie--ile boxów tej firmy widziałeś na samochodach :?: Spotyka się wiele wyrobów, np Taurus Xsterem, Taurus Junior, Inter Pack ..., Mont Blanc, Thule, Hapro, Kamei....ale Hakra nie widać. O czym to świadczy :?: o sprzedaży :?:
Narty 177 cm wejdą do boxa o długości od 190 cm. Można próbować do 185 cm, ale mało prawdopodobne.
Boxy 190 cm lub trochę więcej (195, 197)- Seria Xstreme, proste, tanie boxy, cena ok 750-780 zł za 400 i 450 l. Box do spokojnego używania, szczególnie podczas silnego wiatru należy ograniczyć prędkość. Jednocześnie box bezawaryjny.
Thule Ocean 780--prosty box, ale jakość Thule, cena 1130 zł.
Ile par nart :?:
Box kupujesz na lata, zastanów się nad ew możliwością dołożenia trochę kasy, będziesz miał "te lata" spokój.
Ostatnio klientowi rozerwał się Xstreme 400 podczas jazdy, w Austrii. Policja, kontrola, wszystko zakończyło się dobrze, strat, oprócz materialnych nie było. Przyczyna--trwają ustalenia (nie ma boxa, trudno dokładnie wszystko ocenić), ale na podstawie zdjęć można wysnuć wniosek, ze box był źle zamknięty. Świadczy o tym brak uszkodzeń zamków, przedniego i tylnego. Uszkodzony jest tylko zamek środkowy, czyli tylko ten był zamknięty.
W boxach Thule nie ma możliwości niewłaściwego zamknięcie boxa, dopóki zamek nie zamknie się w 3 miejscach, nie wyjmiesz kluczyka. Takie drobne zabezpieczenia, a jak bardzo wpływa na bezpieczeństwo.

Ps będąc w Czechach na nartach widziałem tylko 2 boxy Hakr na miejscowej rejestracji, reszta to prawie bez wyjątku Thule :D
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 12.01.2011 12:19

Dzięki Maciek, właśnie na takie argumenty czekałem. Przyznam również, że zapodajac temat na forum miałem nadzieje, że odezwie się moze uzytkownik tegoz boxa. Trochę poczytałem w necie (widziałem Twoje rady na forum w gazecie.pl) i odpuszczę, pozdrawiam :papa:
Marek75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek75 » 13.01.2011 07:53

Po dłuższych przemyśleniach nad wyborem boxa, kupiłem polecany przez Maćka MENABO MANIA 460. Testów w trasie jeszcze nie robiłem, tyle tylko co w drodze z Poznania do domu. Zauważyłem, też że podobnie jak thule nie ma możliwości niewłaściwego zamknięcie boxa, dopóki zamek nie zaskoczy, nie wyjmiesz kluczyka. Montaż boxa szybki i bezproblemowy.
Za 3 tygodnie wypad na narty więc się okaże jak się sprawuje pod obciążeniem w trasie.
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 21.01.2011 23:22

szanowny kolego Macieju1956 czy posiadasz w swojej ofercie boxa thule spiryta780 w kolorze czarnym bo jak pożyczyłem swojego szwagrowi to tak się napalił że sam by go kupił :D
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.01.2011 08:44

Szanowny kolego Barti75-nie mam i niestety już mieć nie będę. Boxy serii Spirit wyszły już z produkcji, zostały zastąpione serią Dynamic. Jeszcze bardziej aerodynamiczne, lepiej wyposażone (wyściółka dna, mniejszy i bezpieczniejszy system montażu), kolory tytan i czarny błysk. Kształt boxa i lekkie przesunięcie montażu do przodu powoduje, że Dynamic nadaje się do większości "krótkich" aut, z klapą otwieraną w całości, a nawet z "kawałkiem" dachu. Ma też wadę--jest droższy.
W naszym magazynie nie ma już czarnych Spiritów, został jeden 780 srebrny.
Ostatnio edytowano 22.01.2011 09:04 przez Dziadek Maciek, łącznie edytowano 1 raz
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 22.01.2011 08:51

W ostatnim AMiS jest crash test boxów.
Jak myślisz, ktory wygrał?

Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.01.2011 09:14

FUX napisał(a):W ostatnim AMiS jest crash test boxów.
Jak myślisz, ktory wygrał?

A kto robił testy, jaka organizacja :?: :?: :wink:

Byłbym zdziwiony, gdyby to nie był Thule, myślę, że nowość, czyli Dynamic pokonał pozostałe.

A Corvara Kamei ?? zwycięzca z przed kilku lat ??
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe - strona 46
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone