ravJG--już jestem.
Luna--nie wiem co to jest, całej oferty Inter Packa nie znam, nie współpracuję z nimi. Po cenie, podejrzewam, ze jest to włoski box, raczej starszego typu (o tym świadczą np cybanty).
Xterme--cena taka sama, box trochę nowocześniejszy, ale to też bardzo średni standard. Ten box sprzedaję, ogólnie klienci są bardzo zadowoleni, niezła aerodynamika, dosyć wygodny i bardzo uniwersalny system montażu. W przeciwieństwie do cybantów, ten box może zamontować jedna osoba.
Pacific 600--mały box, niestety jak tę pojemność drogi. Bardzo wygodny system montażu, gwarancja i jakość Thule, ale mały. Typowy na dwie, max trzy osoby.
Ale....tak jak pisze Fux--box kupujesz na lata. Przemyśl i przelicz czy nie możesz dołożyć trochę kasy
Zdarzają się okazje, np w bardzo dobrym stanie po wypożyczalni box Ocean 780. Lata praktyki, ponad 20, pokazują wyraźnie, że Thule, nawet w najprostszych wyrobach, to jednak wysoka jakość. To jedyna światowa firma, to jedyna firma, który w pełni dyktuje warunki na rynku bagażników, to firma, którą inni, nawet dobrzy producenci, ciągle gonią. Oczywiście jej także zdarzają się wpadki, szybko na nie jednak reaguje. Wiem, na forum jak i wszędzie będą osoby niezgadzające się z moją opinią, chwalące inne wyroby. Są to jedna osoby bez doświadczenia, tzn ich doświadczenie to jeden posiadany box i małe wymagania.
Posłuchaj Fuxa i podobnych opinii.
Ps Xtreme, mimo, że to prosty box, to na sprzedanych ponad 100 szt reklamacje miałem DWIE.
W przypadku Thule reklamacji nie ma nawet dwóch.
Przez pewien czas chwaliłem i nadal mam dobrą opinię o boxach Kamei, ale...tych sprzedałem mniej niż 100 i reklamacje były już 3, zawsze na to samo. Wyjaśniam z producentem, czy to przypadek, czy reguła, od tego będzie zależała dalsza moja sprzedaż tych wyrobów.