Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.07.2010 16:50

Ciekawa alternatywa dla tych dmuchanych.

Może się kiedyś skuszę?

Dzięki. :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 16.07.2010 20:09

weldon napisał(a):...
Z tego łatwo mi się wydaje można wysnuć wniosek,
że można by nad Jadran kajak pociągnąć?

Ja na poważnie - wszyscy wożą dmuchane, a tu by się okazało,
że można sztywny? Brzmi dość zachęcająco.

Nie wiesz jak to jest traktowane na autostradach i bramkach?
...

Weldon a widziałeś kajak w cenniku autostradowym :?:

:wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.07.2010 20:28

Maciek, a robią jakieś boxy do Astry IV?
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 17.07.2010 09:13

Sławku--nie ma boxów przeznaczonych tylko i wyłącznie do danego auta.
Jeśli jesteś zainteresowany, wpadnij, wiesz gdzie, ale nie zostawiaj tego na ostatnią chwilę, Włosi jak zwykle nawalili. Jest kilka modeli, które powinny się dobrze komponować z Twoim autem.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.07.2010 09:24

Rysio napisał(a):Weldon a widziałeś kajak w cenniku autostradowym :?:

Nie widziałem, bo się nie interesowałem ...

Ale taki trzyosobowy, to, z pewnością, na wysokość przedniej osi dojdzie.
A jeszcze wiosła, ster ... :wink:

Zaczynam rozumieć tych od dmuchanych. Lepiej się ścisnąć.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.07.2010 09:49

maciek1956 napisał(a):Sławku--nie ma boxów przeznaczonych tylko i wyłącznie do danego auta.
Jeśli jesteś zainteresowany, wpadnij, wiesz gdzie, ale nie zostawiaj tego na ostatnią chwilę, Włosi jak zwykle nawalili. Jest kilka modeli, które powinny się dobrze komponować z Twoim autem.

Maciek, na razie to mi jeszcze brakuje trochę bo aktualnie to mamy III a nie IV :):) Jak Bóg da a Partia pozwoli to może w przyszłym roku... :)
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 17.07.2010 09:53

No to niech Daje i Pozwala :D :D
Czekam spokojnie na Wasze potrzeby :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.07.2010 09:54

Bocian napisał(a):... na razie to mi jeszcze brakuje trochę bo aktualnie to mamy III a nie IV :):)

:D :D :D

Przezorny ...

W zasadzie, to zawsze od czegoś trzeba zacząć.

Czemu nie od boxa na dach?
Samochód sobie dopasujesz później :wink:
zbigor
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbigor » 26.07.2010 16:49

Witam
To mój pierwszy post tutaj choć od dawna śledzę forum z uwagą
Ale ja nie o tym
Otóż wybieram się w podróż i raczej będę zmuszony do użycia boxa.
Zrobiłem mały przegląd i na celowniku mam Arjes 480 - -jest w tej chwili w Feuvercie za 650 zł oraz Junior 400 xstream. Oba są czarne co spełnia wymagania estetyczne małżonki i mają możliwość wrzucenia nart 160-170 cm co spełnia moje przyszłościowe wymagania. Za Ariesem przemawia to że jest tańszy i moge go sobie wziąć na raty bez odsetek. Za Juniorem ładniejszy design. NAtomiast nie mam pojęcia który w -praktyce jest lepszy jakościowo. Myśle że będzie podobnie ale chciałbym się upewnić
Oba boxy miały by jeździć na Astrze III 5 drzwiowej i być mocowane do oryginalnego oplowskiego alu bagażnika dedykowanego do tego auta a prędkości podróżne max 150 km/h . Mogę we własnym zakresie go wzmocnić deską czy czymkolwiek innym jeśli jest to istotne.
Mam pewne wątpliwości co do długości boxa czy 195 cm nie będzie za dużo. Na oko będzie ponad 20 przed przednią szybę
Proszę o garść informacji najlepiej praktycznych
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 26.07.2010 17:22

To są podobne jakościowo boxy, za Xtreme przemawia bardzo dobry importer, tzn--ew łatwo i szybko można załatwić np reklamację.
Ten box ma też chyba troszeczkę lepszą aerodynamikę i wygodniejszy system montażu. Nie są to duże różnice, ogólnie bardzo podobne wyroby.
Do nart 170 cm potrzebujesz boxa min 180 cm, wchodzą więc jeszcze inne wyroby do rozważenia, np Easy 430, cena 649 zł, albo 2 ostatnio najlepiej sprzedające się, czyli Mania i Altro. Oba mają pojemność 460 l, nośność 75 kg, niezłe systemy montażu, długość 190 cm, ceny w okolicy 900 zł. To jest zakup na lata, warto więc rozważyć dołożenie 2/3 stówek.
Przed zakupem boxa podjedź do sklepu i przymierz do swojego auta, sprawdź, czy otwiera się całkowicie klapa bagażnika.
Wszystkie boxy, bagażniki, nawet najlepszych firm mają ograniczenie prędkości max do 130 km/h :!: :!: Wiem, wiem, jeździ się szybciej, ale warto, abyś wiedział, że nawet na niemieckiej autostradzie jeśli będziesz uczestnikiem wypadku i zostanie Ci udowodnione, że jechałeś szybciej, zapomnij np o ubezpieczeniu.
Znajomy, z sieci, która sprzedaje Arjesa, odradza ten box, nie wiem dlaczego, nie chce zdradzić powodu takiego swojego podejścia do niego.
zbigor
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbigor » 26.07.2010 18:45

Dzieki. Ta Mania jest całkiem fajna ale jak na razie poza zasięgiem finansowym. Pewnie pożycze na szybko boxa od znajomego , dozbieram ciut grosza i na zime kupie. Albo wezme Juniora. Musze temat przemyśleć. Jakbyś mógl na priva dać jakiś namiar na jakiś sprawdzony sklep w Warszawie.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 27.07.2010 09:38

zbigor napisał(a):Dzieki.Jakbyś mógl na priva dać jakiś namiar na jakiś sprawdzony sklep w Warszawie.

Mam taki sprawdzony sklep w W-wie, znam go doskonale :D :D to mój sklep :D :D
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 27.07.2010 11:27

maciek1956 napisał(a):

Pozostaje mi tylko potwierdzić i podziękować Maćkowi za kolejny udany zakup, tym razem boxa :)
zbigor
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbigor » 27.07.2010 14:25

maciek1956 napisał(a):
zbigor napisał(a):Dzieki.Jakbyś mógl na priva dać jakiś namiar na jakiś sprawdzony sklep w Warszawie.

No to super. Nie wiem czemu jakoś od razu uznałem za pewnik że jesteś z południa Polski. Chyba pomroczność jasna
Znalazłem :) To napewno ten pod Vitarą. W sumie nawet dość blisko mimo że z drugiej strony Wisły.
Podpowiedz mi jeszcze kiedy zaczyna się okres wyprzedażowy boxów. Jest wogóle coś takiego?
Teraz to pożycze od znajomego jakiś mały 320 litrowy i spokojnie dozbieram prawdopodobnie na Manie (musi byś czarny ) bo Arjes juz definitywnie jest poza konkursem.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 27.07.2010 14:43

Nie ma jakiegoś stałego okresu wyprzedaży boxów, czasami jesienią sprzedaje się boxy letnie, krótkie trochę taniej.
Ew obserwuj giełdę na forum, bywają boxy lekko używane, niestety sporadycznie tylko czarne, najczęściej szare. Po wypożyczalni, w bardzo dobrym stanie.
Ale -- masz, jak wszyscy z Cro, 10 % rabatu na zakup u mnie
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe - strona 39
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone