Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 06.05.2010 12:45

Cena sugerowana Thule za 4 zamki to 77 zł, guma 20 zł za 2 szt.
Posiadam też zamki pasujące do belek Thule, inaczej pakowane w cenie 35 zł.
Rabat dla Cro 10%

Najczęściej wrażenia z jazdy z boxem w porównaniu do nart luzem, są na duży plus.
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 06.05.2010 13:09

Maćku a jaka jest różnica w zamkach za 77 a 35 zł bo moje były w blisterze to są jeszcze inne?
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 06.05.2010 13:28

barti75 napisał(a):Maćku a jaka jest różnica w zamkach za 77 a 35 zł bo moje były w blisterze to są jeszcze inne?

W blisterze czy bez, to zamki od jednego producenta, różnica polega głównie na możliwości, a właściwie jej braku, wyjęcia zamka pakowanego luzem z boxa. Utrudnia to zamontowanie jednego zamka do całego zestawu Thule. Zamka "luzem" nie wyjmiemy specjalnym serwisowym kluczem.

Wiem, że nie zawsze jestem najtańszy :( :( :D :D
Jako oficjalny partner Thule nie mogę robić z cenami co chcę, dopuszczalny i akceptowalny rabat to 5 %, za moje 10 % dla Cro już są "krzywości"
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 06.05.2010 13:48

byłem na Twojej stronce pododawałem sobie ułamki jakbym u Ciebie kupował, powiem Ci że nawet po zastosowaniu 10% rabatu wychodzi że różnica to zaledwie na całym komplecie 9zł tyle zapłaciłem więcej ( belki stopy, kit i zamki)-ach a tyle razy sobie mówię nie ma super promocji, ale cały czas człowiek czeka na super okazję 8O, żonie nie będę nic wspominał bo jak ona widziała jak mnie sprzedawca nakręca to i tak wiedziała że go kupię i że ta promocja to wyciągniecie pieniędzy ode mnie, szkoda tylko że że tak nie myśli jak ją Pani nakręca w ciuchach albo butach tam to są promocje :lol: nie wiem czemu, ale wszystko co kupi na takich okazjach to zawsze w domu słyszę to samo super okazja albo super promocja, albo popatrz jakie te buciki cudne i promocja na nie była-ciekawe czy kiedykolwiek przestanę w to wierzyć :lol:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 06.05.2010 14:15

Całkowicie się z Tobą zgadzam, żaden sprzedawca nie dołoży do interesu, to tylko nasze żony myślą inaczej, że One właśnie kupiły okazyjnie, a sprzedawca...zaciera ręce :D i liczy ile znowu zarobił.
Jeśli kupowałeś w Słupsku, to chyba wiem u kogo. Ten kolega ma luźniejsze powiązania z Thule, ma czasami więc większe pole do popisu, chociaż Thule ostatnio ostro "zabrało" się za niezdrową walkę cenową. Już jeden, reklamujący się jako wielki importer Thule, płacze, ze nie ma dostępu do wyrobów tej marki. Thule bardzo dba o swój prestiż, swoją wysoką pozycję na rynku, nie pozwala na wariackie obniżanie cen, aby tylko coś sprzedać. To jest marka, która powinna zawsze kojarzyć się z wysoką jakością, niczym najlepsze marki aut.
Wiem, że z tą jakością różnie bywa :D
kozak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kozak » 07.05.2010 12:51

Do barti75
Po 1 -Thule to firma a znająca się i potrafiąca sensownie doradzić na temat tego to co sprzedaje obsługa to 2 ..... czasem a właściwie ---- bezcenne.
Kto tanio kupuje ten 2 x kupuje.

Pełen szacunek dla maciek1956.
voyt35
Autostopowicz
box do forda focus c-max

Nieprzeczytany postnapisał(a) voyt35 » 27.05.2010 12:47

Witam,
proszę o poradę czy Thule Atlantis 780 będzie odpowiednie do foda focusa c-max rocznik 2005. Box ma służyć w lato i zimę, równiez do przewozu wózka dla dziecka. Czy może byc instalowany na orginalnych belkach forda? . Ewentualnie jakieś lepsze propozycje. Mam nadzieję na odpowiedź Pana Maciek1956.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 27.05.2010 13:48

Bardzo dobry wybór. Jeden w większych/pojemniejszych i wysokiej klasy boxów, z bardzo wygodnym i bezpiecznym systemem montażu, dwustronnie otwierany, wygodny więc w wyższych autach.
Pasuje do różnych belek, także oryginalnych Forda.
Jedyna uwaga--warto do sklepu podjechać z wózkiem. Najczęściej wózek do w/w boxa wchodzi bez problemu, ale są różne rodzaje wózków.
Praktycznie w tej klasie jakościowej i cenowej nie ma konkurencji dla Atlantisa 780.
voyt35
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) voyt35 » 27.05.2010 18:37

Dziękuję za odpowiedź. Mam tylko pewną obawę czy ten box nie będzie za długi do mojego samochodu, ale rozumiem, że będzie ok.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 27.05.2010 21:10

Ostatnio klient wyliczył sobie (ma Hondę FRV), że max box może zamontować 160 cm, bo taki ma dach. Przymierzyliśmy 180 cm i facet doznał szoku, kupił box o dł 198 cm.
Owszem, może się tak zdarzyć, że będzie kłopot z pełnym otwarciem klapy bagażnika w niektórych autach, ale z tego co pamiętam nie ma z tym problemu w przypadku Twojego auta i Atlantisa 780.
Taki problem występuje np w Hondzie CRV ze spojlerem. Klapa nie otwiera się z Atlantisem czy Spirytem, a otwiera z dłuższym boxem Excellencem.
Inne podcięcie dołu i problem rozwiązany.
Kupując box w sklepie przymierzasz go do danego auta i problem jest "z głowy".
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 28.05.2010 23:33

maciek1956 napisał(a):My nie mamy nic wspólnego z częścią Thule zajmującą się hakami. Dla ułatwienia mogę podać tylko informację, że Thule kupiło znaną z haków firmę Brink, może to ułatwi szukanie.

HAk - na szczęście naprawiony . Zostawiłem go u instalatora haków. Następnego dnia niespodzianka , telefon - naprawił.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 28.05.2010 23:37

Chcę kupić belki do a4 avant. Maćku - co proponujesz :?: Gdyby odpowiedź była z orientacyjnymi cenami to było by super :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 29.05.2010 05:06

Kolega Maciej ma dużą wiedzę na temat bagażników, boxów no i wędzenie mięs. Aż muszę go odwiedzić w sklepie zamienić kilka słów i wypić brudzia bezalkoholowego oczywiście. Przecież znamy się na forum już dłuższy czas. Może zdecyduję się na nowszy box. Posiadam box starszego wzoru, który służy mi raz w roku do przewozu nart. Pozdrawiam
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 29.05.2010 09:48

Torac napisał(a):Chcę kupić belki do a4 avant. Maćku - co proponujesz :?: Gdyby odpowiedź była z orientacyjnymi cenami to było by super :D

Avant A4--który rok, jaki dach, tzn czy ma reling normalny, czy zintegrowany, ew brak relingu :?:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 29.05.2010 09:49

Darku--zapraszam, coś mi się wydaje, że masz niedaleko :?: :D
Tylko powiedz kiedy, nie zawsze jestem na miejscu.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe - strona 27
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone