Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
szacek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) szacek » 07.09.2009 15:46

Witam,

Dzięki serdeczne za odpowiedź. Nie mam oczywiście "super kopii" tablicy ze "skserowanym" hologramem, ale jest czytelna (z tym niebieskim elementem z PL-ką) i widoczna więc chyba faktycznie nie będzie problemu.

Dzięki za radę

Pozdrawiam
Tomek
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 28.10.2009 11:00

Witam. Na nadchodzący sezon firma Pewag przygotowała ciekawą nowość-łańcuch na koła dla leniwych. Łańcuch wystarczy zarzucić na koło od góry, sam się zamontuje i odpowiednio naciągnie. Demontaż wykonuje się jednym pociągnięciem. Cena sugerowana przez Pewag Polska - 595 zł
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 28.10.2009 11:05

maciek1956 napisał(a):Łańcuch wystarczy zarzucić na koło od góry, sam się zamontuje i odpowiednio naciągnie.

Wot technika. A ja myślałem, że takie rzeczy to tylko w Erze. Maćku, poważnie czy nas wkręcasz ??

maciek1956 napisał(a):Cena sugerowana przez Pewag Polska - 595 zł

cena adekwatna do zaangażowania montującego
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 28.10.2009 11:08

Arek napisał(a):
maciek1956 napisał(a):Łańcuch wystarczy zarzucić na koło od góry, sam się zamontuje i odpowiednio naciągnie.

Wot technika. A ja myślałem, że takie rzeczy to tylko w Erze. Maćku, poważnie czy nas wkręcasz ??

maciek1956 napisał(a):Cena sugerowana przez Pewag Polska - 595 zł

cena adekwatna do zaangażowania montującego

Poważnie, jak najbardziej poważnie. Na mojej stronie jest mały film pokazujący to cudo.
SNOX--to nazwa tych łańcuchów.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 28.10.2009 11:23

maciek1956 napisał(a):Poważnie, jak najbardziej poważnie. Na mojej stronie jest mały film pokazujący to cudo.
SNOX--to nazwa tych łańcuchów.

Fajnie wygląda na filmie, a jak w praktyce ?? Miałeś już możliwość przetestować ??
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 28.10.2009 11:38

Jeszcze nie testowałem, jutro lub pojutrze mam je dostać, sprawdzę i napiszę kilka słów.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.10.2009 16:54

Jakie lańcuchy, jaka zima, co Wy, Towarzyszu Narod straszycie... :lol:
Prostsze rozwiązanie PRAWDZIWY czteronapęd... :wink:
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 30.10.2009 11:00

Witam Maciek
Chciałbym prosić Cię o radę - jaki bagażnik i jaki box kupić najlepiej do Hyundaia Tucsona (ma relingi, ale dość krótkie).
Boxa potrzebuję głównie na zimę. Chciałbym żeby zmieściły się w nim co najmniej 2 pary nart - do 165 cm, kije , a może buty.
Proszę o odpowiedź na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl; albo w tym wątku o ile to nie przeszkadza.
Pozdrawiam
W.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 30.10.2009 17:18

Faktycznie Tucsona ma krótki reling, ale z tego co pamiętam, montowałem box. Do Twoich nart wystarczy box o długości 175 lub 180, ew 190 cm. W tej długości (180 i 190) wybór pudeł jest bardzo duży, od prostych Juniorów 430 do najlepszych Thule czy Kamei. Nie wiem jaką kasę chcesz wydać :?: Nie wiem jaka jakość Ciebie interesuje :?:
Przeszukaj ten temat, zerknij na: Junior 430, Atlantis 600, Pacyfic 600, Kamei Corvara 390, Delphin czy Husky 340, ew Thule Atlantis 200 lub Pacific 200.
Większość boxów ma możliwość montażu na belkach o rozstawie min 60 cm, czasami nawet trochę mniej. Jeśli możesz zmierz długość relingów, tzn jaki max rozstaw mogą mieć belki, sprawdzę wtedy rozstawy min boxów. Mierząc relingi pamiętaj o szerokości stopy trzymającej belki.
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 01.11.2009 19:26

Jakość interesuje mnie ... dobra. Pieniądze są.
O szczegółach wolałbym napisać na maila - nie chce rozmywać wątku - nie wiem tylko czy mogę na tego ze "świata bagażników" czy innego ?
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 01.11.2009 21:23

Tak, na tego. Czekam spokojnie na pytanie i pozdrawiam.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 04.11.2009 21:00

maciek1956 napisał(a):Faktycznie Tucsona ma krótki reling, ale z tego co pamiętam, montowałem box. Do Twoich nart wystarczy box o długości 175 lub 180, ew 190 cm. W tej długości (180 i 190) wybór pudeł jest bardzo duży, od prostych Juniorów 430 do najlepszych Thule czy Kamei. Nie wiem jaką kasę chcesz wydać :?: Nie wiem jaka jakość Ciebie interesuje :?:
Przeszukaj ten temat, zerknij na: Junior 430, Atlantis 600, Pacyfic 600, Kamei Corvara 390, Delphin czy Husky 340, ew Thule Atlantis 200 lub Pacific 200.
Większość boxów ma możliwość montażu na belkach o rozstawie min 60 cm, czasami nawet trochę mniej. Jeśli możesz zmierz długość relingów, tzn jaki max rozstaw mogą mieć belki, sprawdzę wtedy rozstawy min boxów. Mierząc relingi pamiętaj o szerokości stopy trzymającej belki.

Widzę Macieju, że dysponujesz dużą wiedzą na temat boxów samochodowych. Może i ja skorzystam z twojego doświadczenia. Posiadam aktualnie stary używany box na narty, nawet firmy nie pamiętam jakiej bo leży w garażu, chyba xstream. Używam go raz w roku podczas wyjazdu zimowego na narty.

Myślę o nowym i krótszym. Pozdrawiam
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 05.11.2009 09:32

Nie ma sprawy Darku, Tobie też chętnie doradzę, tylko podaj więcej danych.
Nowy i krótszy to sporo, ale dla dobrej porady trochę mało. Najważniejsze--jakiej długości masz najdłuższe narty :?: , jaka jakość boxu interesuje Ciebie (tzn jaką +/- kasę chcesz wydać ) :?: , jakie masz belki :?: , auto też bywa istotne, jakie nadwozie (chodzi o dobór boxa tak, aby w miarę możliwości nie utrudniać otwierania klapy bagażnika) :?: :D
Ps Xtreme to model, producent to Junior
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 05.11.2009 10:53

maciek1956 napisał(a):Witam. Na nadchodzący sezon firma Pewag przygotowała ciekawą nowość-łańcuch na koła dla leniwych. Łańcuch wystarczy zarzucić na koło od góry, sam się zamontuje i odpowiednio naciągnie. Demontaż wykonuje się jednym pociągnięciem. Cena sugerowana przez Pewag Polska - 595 zł

Może o to chodzi:

Obrazek

więcej

:?
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 05.11.2009 11:35

Mirko, to nie to, ale to co pokazujesz to też niezła ciekawostka.
Masz więcej danych :?:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe - strona 21
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone