Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 16.06.2009 17:00

W takiej sytuacji nie zastanawiałbym się na oszczędnościami, wybrałbym coś lepszego, duże prędkości, częste wyjazdy.
Wózek--zależy jaki, często nie wchodzi do boxów o szerokości 70 cm, trzeba brać pod uwagę zaokrąglenia boxa. Do wózka box należy dobrać zabierając wózek do sklepu i przymierzać. Powinien wejść do Pacifica 200, Kamei Corvara 390, Mont Blanc Tritin 450, ew model 350 (ale ma 162 cm długości).
Z tańszych to Xtreme 450, tylko czy wysokości wystarczy, lub 600--obecnie brak w magazynie.
Stawiałbym w tym przypadku na Thule Pacifica 200 lub Kamei Corvara 390. Corvara 390 występuje aż w 4 cenach, zależy od koloru i od tego jak jest otwierana, jedno lub dwustronnie. Wielką zaletą Corvar jest zabudowana, osłonięta listwa centralnego zamka. Żaden element, np wózka, nie zablokuje jej działania, a to rozwiązanie stosuje obecnie tylko Kamei.
lepo
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lepo » 18.06.2009 22:14

mam jeszcze jedno pytanie

juz wspominane boxy sportac - nadaja sie w ogole?

zaproponowano mi taki w niskiej cenie - czy warto?

pozdrawiam
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 19.06.2009 05:01

lepo napisał(a):mam jeszcze jedno pytanie

juz wspominane boxy sportac - nadaja sie w ogole?

zaproponowano mi taki w niskiej cenie - czy warto?

pozdrawiam

Stara zasada; g. kupisz, g. masz...
Box kupuje się na kilka-kilkanaście lat.
Jeżeli założysz go raz w roku, rozważ wypożyczenie. Częściej, masz kasę, kup lepszy. Zwróci sie z nawiązką...
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 19.06.2009 09:46

FUX ujął to wyśmienicie, nie można lepiej.
Mam wielu klientów, którzy z "oczywistej oczywistości" , kupują tanie wyroby i po sezonie, dwóch wymieniają na lepsze twierdząc, że już nigdy więcej głupiej oszczędności. Można też, wzorem innego Cromaniaka, tani box wzmacniać, tzn stosować jakieś wzmocnienia dna. Tylko, że jak przyjedzie kryzysowa sytuacja to bagaż z taniego boxy mamy na masce.
Sportac--to wyrób Juniora, taka niby wyższa klasa, lakierowany na srebrno lub czarno. Wygląda ładnie, ale to nadal prosty, tani box, chociaż trzeba przyznać, bezawaryjny. Do spokojnej jazdy, do delikatnego użytkowania. :D
lepo
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lepo » 19.06.2009 10:55

dzieki

w takim wypadku wybieram lepszy - jutro jade z wozkiem

pozdrawiam
paolooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolooo » 20.06.2009 11:29

Obrazek

najlepszy box na świecie...
kilka rowerów, kilka wózków, materac 1.6x2.0 i co tam jeszcze się chce, 100-110km/h = 7.0 litra/100km
laminat
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) laminat » 24.06.2009 10:56

Witam,

nie wiedziałem gdzie napisać więc wlepiłem tutaj.
Niedługo wyjazd do Chorwacji. Tym razem nie 2+pół tylko 4+pół ( pół czytaj kocio :) ). Sądzę że bym się zmieścił, ale pomysł padł na wypożyczenie na dach bagażnika.

Czy ktoś z was zna dobrą polecenia taką wypożyczalnie w Warszawie ?

Tylko proszę o głos, którzy wypożyczyli a nie googlowców :)
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 24.06.2009 10:58

W jakich dniach chcesz wypożyczyć ??

Kilka sklepów z bagażnikami wypożycza boxy, ceny najczęściej od 15 zł za dobę, czasami przy dłuższym wypożyczeniu można negocjować.
Tylko jeden sklep wypożycza też bagażniki belkowe.
Boxy, które najczęściej są na stanie wypożyczalni to starsze, trochę zużyte modele, ale niektórzy wypożyczają boxy brane z półki, max 3/4 razy. Takie boxy są więc najlepsze, najmniej zniszczone.
www.swiatbagaznikow.pl tutaj zobaczysz ceny, modele, także belki do wypożyczenia
laminat
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) laminat » 24.06.2009 11:13

potrzebny mi jest od 12 do 25 lipca :) potrzebuje też belek do relingów które mam na dachu.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 24.06.2009 11:16

Nie wiem jak udzielić właściwej odpowiedzi, aby nie podpaść Administracji, ale mam jeszcze wolne 2 boxy w tym terminie. Wejdź na stronę, zadzwoń i powołaj się na to forum, pogadamy.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 24.06.2009 18:33

maciek1956 napisał(a):Nie wiem jak udzielić właściwej odpowiedzi, aby nie podpaść Administracji, ale mam jeszcze wolne 2 boxy w tym terminie. Wejdź na stronę, zadzwoń i powołaj się na to forum, pogadamy.

A co tooooooo za reklama kolego. No żeby mi to było ostatni raz. Jeszcze jedna wpadka i kolegę podp......lę do Admina. No, no, no :evil:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 24.06.2009 21:52

darek1 napisał(a):
maciek1956 napisał(a):Nie wiem jak udzielić właściwej odpowiedzi, aby nie podpaść Administracji, ale mam jeszcze wolne 2 boxy w tym terminie. Wejdź na stronę, zadzwoń i powołaj się na to forum, pogadamy.

A co tooooooo za reklama kolego. No żeby mi to było ostatni raz. Jeszcze jedna wpadka i kolegę podp......lę do Admina. No, no, no :evil:

Kolego darku 1 odpinkol się od Macka.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 25.06.2009 10:31

Za Darka postawę wymawiam wypożyczenie bagażnika na osła, na Darka podróż życia. :D
Andrzeja pozdrawiam.

Ale problem pozostał. Staram się doradzić co i jak kupić, wskazać sprawdzony produkt, czasami pewnego sprzedawcę. Co robić, aby nie podpaść za reklamę, gdy pada pytanie o sklep, czy wypożyczalnię w W-wie. "Oczywistą oczywistością", jest to, że najchętniej wskazałbym siebie, mam do siebie zaufanie, mam doświadczenie, udzielę dla Cro rabatu. :D :?: Tu już nawet nie chodzi o zwiększenie dochodu, Cromaniacy zbyt sporadycznie kupują, aby to miało istotny wpływ na moje obroty.
:?: :?: :?:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 25.06.2009 10:53

maciek1956 napisał(a): Staram się doradzić co i jak kupić, wskazać sprawdzony produkt, czasami pewnego sprzedawcę. Co robić, aby nie podpaść za reklamę, gdy pada pytanie o sklep, czy wypożyczalnię w W-wie. "Oczywistą oczywistością", jest to, że najchętniej wskazałbym siebie, mam do siebie zaufanie, mam doświadczenie, udzielę dla Cro rabatu. :D :?: Tu już nawet nie chodzi o zwiększenie dochodu, Cromaniacy zbyt sporadycznie kupują, aby to miało istotny wpływ na moje obroty.
:?: :?: :?:

Dlatego juz kiedyś napisałem, że ludzi, którzy oferuja usługi, sprzedaja produkty, wyświetlić np. na pomarańczowo.
Tak, jak napisano. Klientów wśród nas jest znikoma ilość i byłoby po problemie, czy ktoś reklamuje siebie, czy doradza na podstawie swoich obserwacji.
Nierzetelni i tak zostaliby wykluczeni przez użytkowników.
laminat
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) laminat » 25.06.2009 12:47

Nie rozumiem w czym problem, zapytałem dostałem odpowiedź a jeszcze odpowiedź z propozycją.

Gdyby ktoś się reklamował z powietrza to nie wskazane, ale jeśli zadałem pytanie to dostałem odpowiedź :) ja jestem zadowolony nie muszę już szukać.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe - strona 18
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone