napisał(a) tompakosc » 05.07.2018 22:23
Po zmianie auta zainwestowałem w zamontowanie łatwo ściąganego haka, docelowo z myślą o zakupieniu bagażnika rowerowego.
Nadszedł czas podjęcia decyzji dot. bagażnika. Ze względu na stan osobowy rodziny w grę wchodził tylko taki na 4 rowery.
Auto to SUV, więc jakiekolwiek montowanie bagażnika na dachu od razu odpadało.
Przeszukałem ten wątek, przeczytałem chyba dobre 70 stron i jestem pełen uznania i podziękowania za fachowe i cenne informacje dla Dziadka Maćka. Naprawdę ten wątek to kompendium wiedzy, dla każdego kto zamierza kupić bagażnik czy box dachowy. Wiele mi się rozjaśniło po lekturze profesjonalnych Maciejowych informacji / choc i innych użytkowników też/
Ostatecznie wybrałem bagażnik polecany przez Maćka, a mianowicie
https://www.motoautko.pl/product-pol-29690-Fabbri-Bici-Exclusiv-Deluxe-Bagaznik-rowerowy-na-hak-3-rowery-adapter-na-4-rower.html?webeId=webepartnersOwszem chciałoby sie Thule, ale dla 4 rowerów to półka cenowa .... hohoho... Jakby zliczyć koszt montażu haka + thule to wyszłaby kwota rzędu 5-6 tys
Żona by mnie powiesiła nie powiem za co ....
A Fabbri ma jedną niesamowitą zaletę. Po ściągnięciu rowerów można złożyć go na klapie bagażnika i jeździć bez jego demontowania. Zawsze się zastanawiałem, gdzie ja będę trzymał bagażnik przez kilkanaście dni będąc na wyjeździe czy w gościach, że o rowerach nie wspomnę...
Cena też rozsądna jak na 4 rowery,więc dodatkowo pozytywna opinia fachowca przechyliła szalę.
Lada chwila go otrzymam, dodatkowa tablica rejestracyjna już czeka do odbioru, więc jak zacznę go użytkować napisze dla innych opinie jak się spisuje.
A wątęk serio godny polecenia każdemu kto planuje zakup bagażnika.