Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
raclaw1
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) raclaw1 » 02.07.2015 09:27

Teraz już wiem. Prom auto nie przekraczające 2,00 m wysokości i 5 m długości (audi A6 4,8m+bagażnik 3 rowery 80cm) Niestety dopłata 80kn na trasie Drvenik-Sucuraj.
A może ktoś płyną i napisze jak jest w rzeczywistości ?
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.07.2015 09:29

ołowiany napisał(a):Normalnie. Różnice mogą być na promach.

Nie spotkałem się ze zwiększonymi opłatami na p-romie :wink:
michalr
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) michalr » 03.07.2015 19:48

Tak się przymierzam do zakupu bagażnika na hak ale po obejrzeniu filmów na YT mam coraz większe wątpliwości. Nie mogę wstawiać linków więc może tak szyfrem podam adres
-lh6s68yCUro
-GYoYy3jhxGw
Ktoś miał podobne niespodzianki przewożąc w ten sposób rowery?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.07.2015 20:08

Hak lepszy, niż klapa lub dach. Z doświadczenia to piszę.
Art_Ed
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Art_Ed » 04.07.2015 09:29

Raczej tak nikt nie jeździ na co dzień , a tym bardziej z rowerkami na haku :D :D
Jechałem ze swoimi 130 km i nie było problemu.
Azmadan
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Azmadan » 07.07.2015 07:32

Hej
Kupiłem sobie Amos-a Tytan 3
Wczoraj go skręcałem i mam dylemat jak mocno dociągać śruby ?
Mam wrażenie że rurki od pałąków pionowych się lekko spłaszczyły (zagięły) pod śrubami a pałąki nadal mają lekki luz.
Art_Ed
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Art_Ed » 15.07.2015 17:29

Coś nam rozporządzenie w sprawie trzeciej tablicy ugrzęzło.
A miało być od lipca :D :D czyli jak zwykle przyjdzie nam jeszcze poczekać
stfan
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) stfan » 07.08.2015 15:52

Witam,

kupiłem bagażnik na hak Atera Strada Vario 3. Bagażnik z wyższej półki cenowej, ale mając na względzie wartość i bezpieczeństwo rowerów zdecydowałem się na zakup. Bagażnik był użyty 3 razy, podczas ostatniej wyprawy, po przejechaniu kilkuset km zauważyłem pęknięte zawiasy na jednym z ramion bagażnika:
zdj 33.jpg

Producent bagażnika odmówił naprawy w ramach gwarancji. Powód? no właściwie brak powodu, bo nie wiadomo dlaczego zawiasy pękły! być może ich nie domknąłem! Zaproponowano naprawę odpłatną, pewnie skorzystam, ale najgorsze, ze nie wiem dlaczego bagażnik uległ uszkodzeniu i czy w związku z tym można go bezpiecznie użytkować

Przestrzegam przed producentem bagażników ATERA STRADA. Żałuje, że nie kupiłem tańszej konkurencji, która jest użytkowana przez znajomych bez żadnych problemów.

pozdrawiam,
Mariusz
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 09.08.2015 09:53

stfan napisał(a):Witam,

Żałuje, że nie kupiłem tańszej konkurencji, która jest użytkowana przez znajomych bez żadnych problemów.

pozdrawiam,
Mariusz

Wielokrotnie pisałem, że tani, mocny Amos lub Thule. Przestrzegałem przed innymi rozwiązaniami, ale...jak zwykle, inni wiedzą najlepiej.
Dlatego ostatnio staram się nie wypowiadać i doradzać w bagażnikach, tylu "znafców" na forum, że moich słów szkoda.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 09.08.2015 10:32

Siema Maciek!
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 10.08.2015 19:34

FUX napisał(a):Siema Maciek!

Siema - właśnie wróciłem z Mazur i cieszę się, że żyjemy. Piorun uderzył w antenę, jakieś 30/40 cm obok mnie i syna.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.08.2015 19:36

Dziadek Maciek napisał(a):Dlatego ostatnio staram się nie wypowiadać i doradzać w bagażnikach, tylu "znafców" na forum, że moich słów szkoda.

No popatrz doszliśmy do takiego samego wniosku :) Tyle, że mi nie o bagażniki chodzi ;)
Dobrze, że ten pierun w Was nie pier...
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 10.08.2015 19:53

Bocian napisał(a):
Dziadek Maciek napisał(a):Dlatego ostatnio staram się nie wypowiadać i doradzać w bagażnikach, tylu "znafców" na forum, że moich słów szkoda.

No popatrz doszliśmy do takiego samego wniosku :) Tyle, że mi nie o bagażniki chodzi ;)
Dobrze, że ten pierun w Was nie pier...

Wiem, obserwuję to i owo :wink:
Tez się cieszymy, pierwszy raz sper...do domu z tarasu zamykając za sobą drzwi, do dzisiaj mam błysk i huk w głowie.
Sławek - pozdrawiamy Was serdecznie.
Andrzeja też pozdrawiam.
Art_Ed
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Art_Ed » 14.08.2015 14:30

Witam
Mam pytanie do niezawodnych forumowiczów
Jak się ma sprawa haka zamontowanego na aucie gdy nie mamy nic zamontowane ??
dodam, że posiadam hak nie wypinany ( przykręcany na dwie śruby )
Słyszałem że w nie których krajach np. w Austrii nie wolno jeździć z pustym hakiem
orson
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) orson » 14.08.2015 19:00

Akurat tak się składa, że w tym roku jechaliśmy na trzy samochody i właśnie jeden miał hak, pusty. Nigdzie nikt się nie doczepił.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe - strona 143
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone