Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
djremo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) djremo » 11.06.2015 17:14

trud sobie zadałem i pytania by nie było gdybym dysponował budżetem na thule. kompromis biorę pod uwagę dlatego pytanie o bagażnik z takim budżetem
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 11.06.2015 17:37

djremo napisał(a):trud sobie zadałem i pytania by nie było gdybym dysponował budżetem na thule. kompromis biorę pod uwagę dlatego pytanie o bagażnik z takim budżetem

Poprę Fux-a widocznie czytałeś mało dokładnie :)
djremo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) djremo » 11.06.2015 17:56

mam iść albo tanio albo thule. Czyli amos tytan 3. Może chociaż warto dopłacić te 120 zł do amosa giganta 3?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 11.06.2015 19:29

Człowieku!
Doczytaj.
Ten temat budżetowego szitu był wałkowany na wszystkie sposoby!
Cofnij się kilkanaście stron i znajdziesz odpowiedź.
Wywalisz w knajpach/na ciuchy/pierdoły/gadżety/tablety/5 nawigacji aby nie zbłądzić/kompa/dvd/plazmy/kapelusza kilkaset-kilka tysięcy, a w kwestii fundamentalnego, bezpiecznego przewożenia bagażu na czymś dobrym i sprawdzonym, będziesz wałkował dywagacje o 100-900 zeta za sensowną platformę!
Sorki za uszczypliwość, ale takie tematy już tutaj odchodziły i na koniec pacjent kupował gooowno, coś sprawdzonego lub Thule.
Maciek/Dziadek Maciej pisał o tym wielokroć i kilku Userów także!
:smo:

Ja kupiłem dobre, drogie, bogate, doskonałe Thule w dobrej cenie u Maćka i jestem zadowolony.
Jadę z rowerami 180 km/h i jest git.
Nawet moge bagażnik odchylić, aby zajrzeć do bagażnika, montuję go kilkanaście sekund i jestem mega zadowolony, bo Fachowiec doradził.
Fakt, że budżet trzeba mieć solidny ale jest to zakup na lata bez patrzenia na jakieś niuanse modowe czy designerskie.
djremo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) djremo » 11.06.2015 20:07

A czy ty potrafisz zrozumieć, że może ktoś nie potrzebuje bajerów w bagażniku?! A wystarczy mu nawet proste rozwiązanie bo użyje tego 3 razy w roku ale chce to zrobić bezpiecznie. Według Ciebie w sprzedaży są tylko przysłowiowe "mercedesy" i tanie g.... Nic po środku nie jest godne uwagi.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.06.2015 20:34

djremo napisał(a):A czy ty potrafisz zrozumieć, że może ktoś nie potrzebuje bajerów w bagażniku?! A wystarczy mu nawet proste rozwiązanie bo użyje tego 3 razy w roku ale chce to zrobić bezpiecznie. Według Ciebie w sprzedaży są tylko przysłowiowe "mercedesy" i tanie g.... Nic po środku nie jest godne uwagi.

Poszukaj w używanych. Ostatnio sprzedałem 3 letni Thule na 2 rowery za 550 zł. Prawie jak nowy.
A dziadek-Maciek jak jeszcze ma cierpliwość to wejdzie i podpowie. Miał jakąś alternatywę budżetową.
Olo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olo » 11.06.2015 22:29

kilka stron wstecz napisałem o Amosie tak i po kolejnych wyjazdach powtorze z całą odpowiedzialnością - tak thule jest lepszy ale to co mam wystarcza - zależy do czego potrzebujesz...

ostatnio zaliczyłem dłuższą trasę z 4 rowerami i powiem tak - nie 180 km/h ale 120 i nic się nie działo, siedzi dobrze na haku, rowery stoją prosto nic się nie chwieje, Amos daje radę, tak jak masz w zacytowanym poście mocowanie na hak jest mniej wygodne - trzeba dokręcić śrubę, paski parciane do mocowania kół są na 100% mniej wygodne od szybko zapinających sie pasków plastikowych - ale trzymają równie dobrze, rowery dojechały bezpiecznie, bagażnik cały, auto bez śladów - zadanie wykonane, ale jakbym miał używac co w/end to może bym szukał rozwiązania szybszego i wygodniejszego - ale też nie wiem czy wydawanie 5 czy 6 razy więcej ma sens - tu już każdy musi sobie odpowiedzieć sam ... ja wolę wydać, to co zaoszczędziłem, na kilka wyjazdów z rowerami ...ale to ja ... nikogo do tego nie będę namawiał.

Olo napisał(a):mam Tytana kupionego u Maćka, oglądałem Thule, oglądałem inne ... wygrała kieszeń. Potrzebuję go kilka razy do roku na weekendy - daje radę, nie chwieje się, rowery stoją dobrze, odchylanie u mnie wystarczy ... tu akurat sporo zależy od klapy i jej kształtu, u mnie daje radę,
Czy Tytan ma wady? tak ma wady - Thule na "zatrzask" a Tytan na śrubę i trzeba przytrzymać żeby dokręcić, Thule lepiej wykonany i ładniejszy itd itp ale funkcjonalność taka sama tzn przewieziesz 4 rowery.
Coś za coś - jakbym jeździł co tydzień lub i czasami częściej to bym pewnie przeklinał Tytana, jeżdżę z nim tyle ile jeżdżę i wystarcza ...
Porównywanie Thule do Amosa to jak porównać Daewoo Tico i Mercedesa E Klasse. W sumie i jednym i drugim dojedziesz nad morze ale komfort nieporównywalny - a wybór zależy od wielu czynników.
djremo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) djremo » 12.06.2015 06:14

Czytałem te wątki, twój też. Pytam bo na naszym rynku powoli pojawiają się inne marki, które również pewnie oferują przyzwoite produkty za rozsądne pieniądze. Cała europa na thule przecież nie jeździ.

Znalazłem nowy Mount Blanc allroad 3 za 850zl
Albo
Thule uzywany euroway944 za 700 tyle ze na 2 rowery

Wiem, że odradzany jest peruzzo siena 3 ale czy ktoś może coś powiedzieć o peruzzo parma 3, bo mozna go tez za 850 kupić
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 12.06.2015 06:25

djremo napisał(a):A czy ty potrafisz zrozumieć, że może ktoś nie potrzebuje bajerów w bagażniku?! A wystarczy mu nawet proste rozwiązanie bo użyje tego 3 razy w roku ale chce to zrobić bezpiecznie. Według Ciebie w sprzedaży są tylko przysłowiowe "mercedesy" i tanie g.... Nic po środku nie jest godne uwagi.

Poprosiłem o poczytanie wstecz wątku, a Ty swoje.
Nie zmuszam; proponuję, a Ty zrobisz jak uważasz.
Nie widzę sensu odgrzebywania poprzednich postów dla Ciebie, bo Tobie się nie chce.

Zasugerowałem kontakt do Maćka. Też nie.

No to nie zawracaj głowy innym. :smo:
djremo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) djremo » 12.06.2015 07:24

Do Pana Maćka jak najbardziej napisałem. Powtarzam, że wątki czytałem ale prócz zdawkowych informacji za wiele się nie dowiedziałem na temat bagaznikow takich firm jak mount blanc, uebler, westfalia, twiny load, mottez, eufab, a nie są to firmy garażowe tylko popularne firmy w europie. Używane bagażniki jak najbardziej biorę pod uwagę.

Głowę zawracam innym bo do tego służą fora, jesli jednak ktoś się nie czuje na siłach albo mu się nie chce wypowiadać to przecież nie musi
Art_Ed
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Art_Ed » 12.06.2015 07:59

Też tak podchodziłem do tematu , ekonomicznie, ale po obejrzeniu bagażników na żywo Thule jednak wygrało . Wygląda najsolidniej. To nie jest zakup na chwilę, to jest zakup na lata :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 12.06.2015 09:24

djremo napisał(a):.....

Ale nie chodzi o to, że komus się nie chce, tylko wyczuj sytuację, że podobne pytania padały.
Maciek cierpliwie wyjasniał zawiłości i można wyciągnąć wniosek, co warto nawet w wersji budżet ale pozbawionej jakości i FUNKCJONALNOŚCI Thule.
Tyle i aż tyle.
Nam sie chce, ale po co c&^^&%$*.j drążyć nadal to samo?
:lol:
michalr
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) michalr » 16.06.2015 21:58

Czy ktoś spotkał się z takim bagażnikiem MAMMOOTH TB-009D2 na dwa rowery?
Wersja na 3 to kopiuj-wklej Amos gigant 3. Może dwójkę też robi Amos?
Niestety brakuje tutaj jakiegokolwiek zabezpieczenia. W Tytan 2 jest chociaż kłódka. Można ją wprawdzie szybko odciąć no ale jest ;)
raclaw1
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) raclaw1 » 02.07.2015 09:00

Witam. Jak wyglądają opłaty autostradowe z bagażnikiem rowerowym na hak, normalnie jak za osobowy czy z II grupy cenowej czyli os+przyczepka?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2015 09:10

Normalnie. Różnice mogą być na promach.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe - strona 142
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone