Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
adusia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) adusia » 12.05.2009 10:14

maciek1956 napisał(a):Witaj Sprecyzujmy---szukasz relingów czy bagażnika belkowego poprzecznego :?: Pewnie chodzi Ci o bagażnik, ale wolę wiedzieć, czasami klienci szukają relingów.
Jaki Passat, typ nadwozia, rocznik :?:
Bez tych informacji odpowiedź jest trudna, ale...do nadwozia typu sedan, bagażnik belkowe od 190 zł do ok 770 zł, do combi z relingami od ok 100 zł do ok 620 zł.
Koniecznie--jakie nadwozie i rocznik :?: :!: :!: :!:

Witam to jest sedan 2009, więc na pewno belki pozdrawiam
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 12.05.2009 10:46

Wysłałem maila, ale gdyby nie doszedł (mam ostatnio kilka takich przypadków) wyjaśniam.
Passat 2009 sedan--najlepszy bagażnik to Thule, ceny od ok 550 zł za wersję bez zamka do ok 770 za alu aero z zamkiem.
Dobry, wygodny montaż--Mont Blanc, ceny trochę niższe niż Thule, mniejsza dostępność łap/kitów do innych aut.
Wersja oszczędnościowa, ale pasująca bardzo dobrze do w/w auta to włoska La Prealpina, wymienne kity, stalowe lub alu, ceny od ok 250 zł, zamki w opcji.
Bagażnika za ok 180/190 zł do tego modelu Passata nie polecam (zbyt okrągły dach, obniżona nośność belek)
Jadaccy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jadaccy » 12.05.2009 20:26

maciek1956 napisał(a):... ale pasująca bardzo dobrze do w/w auta...

Witam
wyczytaliśmy, że jeździłeś kiedyś volvo V 70. W tym roku mamy ciut więcej bagażu (sprzęt nurkowy) i raczej będziemy potrzebować większej powierzchni bagażowej. Na ten jeden raz nie bardzo chcemy wydawać PLN na box. Mam możliwość pożyczenia czegoś co jest oklejone/opisane jako "Inter Pack Passat 500". Nie wiem czy pasuje na V70 i czy box jest bezpieczny mniej czy więcej? Jeśli coś możesz podpowiedzieć to będziemy super wdzięczni.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 12.05.2009 20:46

Box, prawie niezależnie od wymiaru, pasuje do każdego auta, tym bardziej do tak dużego jak V 70. Musisz tylko posiadać, kupić, pożyczyć, odpowiednie belki, bagażnik belkowy do Twojej wersji V 70, do dachu jaki masz. Box, o którym piszesz to wyrób holenderskiej firmy Hapro. Ogólnie niezły produkt, ale ma jedną, dosyć istotną wadę---system montażu lubiący poluzowywać się. Wykazały to lata sprzedaży tego boxa ( o czym importer nie mówi) i testy, o których pisałem i dawałem linka (wyżej). Ale przy zachowaniu rozsądku, sprawdzaniu montażu (nie każda sztuka miała tę przypadłość) można z nim jechać.
Jeśli nie masz bagażnika belkowego, zapraszam, wypożyczam.
Jadaccy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jadaccy » 12.05.2009 21:22

Hapro - teraz poczytam jeszcze raz wątek z naciskiem na Hapro, chodzi nam przede wszystkim o bezpieczeństwo, w końcu to po raz pierwszy z boxem. Bagażnik jakiś jest, ale może i na wizytę znajdziemy czas.
pozdrawiamy
intruzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) intruzik » 13.05.2009 20:23

maciek1956 napisał(a):Do Twojego auta możesz zamontować bardzo dobry bagażnik montowany na klapę, ClipOn, firmy Thule. Dosyć drogi, ale szybki montaż i naprawdę bardzo stabilny.
Innym rozwiązaniem jest pokazany na umieszczonym wyżej linku bagażnik Th 591 montowany do bagażnika do relingu. Łatwy montaż, zapinanie rowerów na poziomie relingu.
Wadą pierwszego rozwiązanie jest możliwość wożenie tylko 2 rowerów. Istnieje ClipOn na 3 rowery, ale nie jest tak wygodny i bezpieczny jak model na 2 rowery.

Witam ponownie po długiej przerwie, niestety ospa i inne ustrojstwa ostatnio mnie dopadły i nie mogłem wcześniej odpisać (brak internetu w domu). Chcę poinformować że kupiłem w tym tygodniu system Clip on 9106 i w najbliższa sobotę zamierzam go przetestować. Po dłuższej eksploatacji pozwolę sobie napisać w niniejszym temacie swoje uwagi co do jakości, funkcjonowania itp. A teraz kończąc chciałbym bardzo podziękować za pomoc w wyborze bagażnika. Pozdrawiam intruzik!
Pakula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 13.05.2009 20:48

Witam

Pytanie do Maćka,jaki zestaw byś polecił do Mondeo kombi 2001r,chodzi mi o box i bagażnik na relingi.Taki zestaw w rozsądnej cenie ale pożądny.Box żeby był 160cm długi.

Pozdrawiam
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 14.05.2009 11:34

Pakula napisał(a):Witam

Pytanie do Maćka,jaki zestaw byś polecił do Mondeo kombi 2001r,chodzi mi o box i bagażnik na relingi.Taki zestaw w rozsądnej cenie ale pożądny.Box żeby był 160cm długi.

Pozdrawiam

Całkiem przyzwoite bagażnik w niewysokiej cenie to wyroby polskie Nowy lub Futura, ceny za stalowy ok 200 zł, za alu ok 300 zł. Futra jest zamykana na klucz.
Inną propozycją jest Aurilis, stalowy ok 250 zł, alu ok 420 zł
Bagażniki wyższej klasy to np Mont Blanc, ceny od ok 360 zł. Mocny, łatwy montaż, zamykany.
Następne to Thule, ale ceny...
Boxy--długość 160 cm--niepopularna --- co chcesz wozić, bo jeśli np narty 160 c, to box musi być min 170 zł.
W długości 180/190 cm jest duży wybór, w całkiem przyzwoitych cenach.
Pisałem o nich wcześniej, Junior 430, Kamei Husky, Kamei Delphin to boxy bardzo dobre w cenie poniżej 1000 zł. Duży, 470 l Thule, model Ocean 780 to wydatek ok 1150 zł, długość 195, szer. 78, wys. 40
Nie podajesz co będziesz woził, ale chyba zdecydowałbym się na box Kamei Husky i belki Aurilis stalowe, razem ok 1100/1150 zł.
Popatrz na mojej stronie, jest spory wybór, napisz maila, ew resztę dogadamy na prv.
Pakula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 14.05.2009 12:02

Ok ,a powiedz mi jak by wyglądała sprawa wypożyczenia boxa.Mieszkam koło Poznania...
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 14.05.2009 12:36

Poznań--Warszawa :( daleko, na GG pogadamy
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 23.05.2009 09:52

Witam
Pojawił się nowy, niezwykle atrakcyjny bagażnik na hak, firmy Westfalia.
Bardzo szybki, zatrzaskowy montaż (to już mają inne firmy), ale ...lekki, składany w małą "paczkę" mieszczącą się np. pod szafką, łóżkiem. Nośność tego bagażnika 60 kg, nadaje się więc do ciężkich rowerów, np z silnikami elektrycznymi. Jest to bagażnik na 2 rowery, ma możliwość dokupienia przystawki na 3 rower. Niestety dosyć drogi, 1900 zł, ale cóż, jakość i wygoda kosztuje.
Westfalia Portilo, to jego nazwa.

Drugą nowością, dla wybrednych, będą bagażniki belkowe firmy Kamei. Najwyższa klasa, najlepsza aerodynamika. Opracowane przez wieloletniego pracownika lotnictwa, maniaka aerodynamiki. Belki o kształcie skrzydła samolotu, wystające lub zamykające się na stopie. Testy, przeprowadzane w tunelu aerodynamicznym potwierdzają wysoką jakość tych bagażników. Podobnie, jak w przypadku bagażnika na hak, cena wysoka, ok 1 tys zł.

Opisane wyroby do obejrzenia na mojej stronie.
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 23.05.2009 21:55

Ja z boxem to tylko w polskie góry na narty śmigam , a w sieprniu do CRO chyba też zabiorę bo inaczej trudno będzie się pomieścić .
Powiedzcie tylko ja z prękosćią na autostradach z takim boxem ?
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 24.05.2009 07:55

evil napisał(a):Powiedzcie tylko ja z prękosćią na autostradach z takim boxem ?

Standard, przepisowo 130km/h :wink:
Pakula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 24.05.2009 08:05

gego
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gego » 24.05.2009 09:15

Maćku :!:
BAGAŻNIKOWOBOXOWY GURU 8)

Posiadam scenica z szklanym dachem. Czy dopasuję do niego bagażnik na cztery rowery.
Z góry wielkie HWALA za odpowiedź. :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone