Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Art_Ed
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Art_Ed » 28.02.2015 10:55

przebiłem się przez ponad 100 stron tego wątku zanim zadałem to pytanie
Widzę że jednak nie mogę liczyć na pomoc
Dziękuje bluesman za wyczerpującą odpowiedź
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.02.2015 11:01

Art_Ed napisał(a):przebiłem się przez ponad 100 stron tego wątku zanim zadałem to pytanie
Widzę że jednak nie mogę liczyć na pomoc
Dziękuje bluesman za wyczerpującą odpowiedź

Wpadnie Maciek co handluje tym asortymentem to da ci odpowiedź, poczekaj trochę :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 28.02.2015 11:02

Po co ta ironia :) wrzuciłeś może interesujący Cie temat w wyszukiwarkę ? jest na pierwszej stronie w prawym górnym rogu. Warto wpisać "bagażnik na rower" w ten sposób można znaleźć prawie wszystko :papa:
Art_Ed
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Art_Ed » 28.02.2015 11:10

Od tygodnia nic innego nie robię. Szukam porównuję, ale jak napisałem jestem zielony w temacie
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 28.02.2015 11:18

Ok. :) wszystko jest kwestią tego ile zamierzasz wydać na bagażnik i ile chcesz przewozić rowerów jak również jak często będziesz używał takiego bagażnika :)
Art_Ed
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Art_Ed » 28.02.2015 11:28

Dwa rowerki, jazda przysłowiowo w koło komina, dwa może trzy razy w roku większa wyprawa
Mocowanie może być na śrubę . Bardziej zależy mi trwałości i niezawodności .
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 28.02.2015 11:40

Jeżeli Cie stać to Thule jest najlepszym rozwiązaniem, bije inne bagażniki na głowę :) Ma wszelkie potrzebne bajery związane z montażem i demontażem, super waga, wykonanie. Jedyny minus cena :) Jeżeli nie chcesz wydawać dużej kwoty możesz kupić tańszy i w miarę solidny bagażnik ważne by można go było odchylać do tyłu :)

Poczytaj to jest powyżej setnej strony :) bagazniki-boxy-uchwyty-lancuchy-sniegowe-
t32785-1845.html

bagazniki-boxy-uchwyty-lancuchy-sniegowe-t32785-1770.html

bagazniki-boxy-uchwyty-lancuchy-sniegowe-t32785-1650.html
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 28.02.2015 12:17

Bocian napisał(a):
Wpadnie Maciek co handluje tym asortymentem to da ci odpowiedź, poczekaj trochę :)

Wpadłem :wink:

bluesman pisze "jeśli Cię stać na Thule...." ogólnie ma rację, ale z wybranych 3 bagażników akurat Thule do najlepszych nie należy.

Jeśli chcesz koniecznie wybrać z w/w to wybierz Amos Tytan, bardzo mocny. To podobny produkt do Thule, tańszy i całkiem poprawnie wykonany.
Z Sienami mam tylko złe doświadczenia, sporo reklamacji, trudności z częściami zamiennymi.

Jeżeli możesz wydać więcej, to najbardziej godnym polecenia bagażnikiem na 2 rowery jest Thule 921, super model. Super montaż, super wygodne odchylanie...

Najważniejsze-jeśli kupujesz bagażnik na hak i masz zamiar z nim pojechać gdzieś dalej (Cro), to sprawdź czy wystarczy odchylania w Twoim przypadku. Tanie bagażniki mają niewygodne i małe odchylanie.
Art_Ed
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Art_Ed » 28.02.2015 13:26

Faktycznie Thule 921 całkiem fajny, tylko jak to przy tej marce cena nie fajna.
Możesz napisać jakie problemy stwarza RideOn 9502
Będę wdzięczny i zobowiązany :D
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 28.02.2015 23:29

9502 to prawie Amos Platforma 2, Amos Tytan 2 jest wersją zmodyfikowaną ( także dzięki mnie, delikatnie wspomnę :wink: )
To prosty bagażnik, niewygodny montaż, małe i niewygodne odchylanie... po co płacić za nazwę, można to samo kupić jako Amos Platforma 2, lepiej wydać kilka zł więcej i nabyć Tytan 2. Lepiej wygląda, lepiej się odchyla, lepiej jest wykonany, a cena porównywalna.

Th 9502 nie stwarza problemów, wg mnie nie jest wart ceny.

Jestem partnerem Thule, nie jest moim zamiarem "hańba" Thule, staram się jednak w miarę uczciwie pokazać istotne różnice, staram się także ew namówić na lepszy zakup.

Odłóż zakup i kup 921, będzie 100 %, nawet w 1000000000% zadowolony. Wiem, inny poziom ceny, ale także inne użytkowanie, inne zadowolenia klienta. Taki uchwyt to całkiem inna bajka użytkowa. :D

Pamiętaj - to jest zakup na lata !!!!!
Art_Ed
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Art_Ed » 01.03.2015 12:11

Czyli jutro wycieczka po sklepach, nie ma to jak zobaczyć towar na żywo.
Czy kolega prowadzi sprzedaż wysyłkową ?
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 01.03.2015 12:27

Sezon na takie produkty nadchodzi, bagażniki rowerowe nie wszędzie są już dostępne, tzn nie wszystkie sklepy mają je obecnie na stanie. U dystrybutora są.

Prowadzę.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 01.03.2015 15:46

Kup na Forum.
Kasa zostanie „u nas".
:wink:
Nie raz u Maćka kasę zostawiłem.
Art_Ed
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Art_Ed » 01.03.2015 17:19

Dziadek Maciek napisał(a):Sezon na takie produkty nadchodzi, bagażniki rowerowe nie wszędzie są już dostępne, tzn nie wszystkie sklepy mają je obecnie na stanie. U dystrybutora są.

Prowadzę.

Może jakieś namiary ? na kolegę , zaznaczam że mieszkam w dolnośląskim :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 01.03.2015 17:20

Art_Ed napisał(a): w dolnośląskim :)

dolnośląskiem...
Świat jest mały.
http://swiatbagaznikow.pl
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe - strona 137
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone