Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 16.09.2014 16:32

Dziadek Maciek napisał(a):W/w aucie 4 rower to tylko dach lub hak. Na klapie max 3 rowery, wielkość nie ma większego znaczenia.
Dach odpada bo..., a hak FUX doradził najlepszą wersję. Można taniej, ale ...pod warunkiem, że godzimy się na niską lub niższą jakość. Najtaniej to ok 650 zł za Amos Tytan, dosyć dobrze to Fabri (ok 1850 zł).
Odradzam bagażniki włoskie w cenach ok 1000 zł (4 rowery), najczęściej mają dodatkową taśmę łapaną za klapę auta, a to powoduję, że nie są uniwersalne. Wiele klap to plastik, spojler, czy np brak krawędzi blaszanej (szyba).
Ogólnie nie są praktykowane obniżki wynikające z sezonu, oczywiście niektóre sklepy wyprzedają ew zapas, trzeba szukać.

Dziękuje bardzo za podpowiedzi, choć hasło FUXA "Hak + Thule" nie mówi mi za dużo ;)
Można coś więcej o tym rozwiązaniu? Cena 65O PLN za ten Amos Tytan Panie Maćku nie brzmi źle...

:mrgreen:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 16.09.2014 16:55

Cena nie brzmi źle, ale jest to bagażnik za 650 zł w pełnym znaczeniu tej ceny. Tzn. trzyma dobrze, montuje się średnio wygodnie, odchylanie niewielkie... są już wcześniej opinie na jego temat. Poczytaj

Thule - model na 4 rowery to koszt ok 3 tys zł, super jakość i wygoda obsługi na wysokim poziomie. FUX wie, bo ma (chyba,że sprzedał), ja wiem, bo używam (co prawda mniejszy 2/3 row., ale z tej serii).

W bagażnikach na 4 rowery na hak jest dosyć mała konkurencja, niby na rynku jest kilka modeli, ale ... w większości trzeba używać wcześniej wspomnianej taśmy, a to wyklucza uniwersalność.

Ja zawsze podkreślam, to jest zakup na lata, warto więc pomyśleć nad dobrym i bardzo bezpiecznym rozwiązaniem. Kilka dni temu wpadł klient, który kupił w lipcu coś taniego, niby tylko na jazdy w okolicy W-wy, max Mazury, a pojechał do Cro. Śruba poluzowała się, do bagażnika chciał się dostać i musiał zdjąć rowery (odchylanie za małe), a montaż kluczem, śruba z niewygodnym dostępem... Od żony podobno trochę dostał job... za oszczędności, ma sprzedać co kupił i kupi coś dobrego. Na Th chyba się nie zdecyduje, chociaż widzi za miałby płacić, chyba Fabri zakupi. Fabri nie nadaje się na haki amerykańskie, to zmniejsza uniwersalność.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 16.09.2014 18:05

Ma.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 16.09.2014 18:09

Dziadek Maciek napisał(a):Cena nie brzmi źle, ale jest to bagażnik za 650 zł w pełnym znaczeniu tej ceny. Tzn. trzyma dobrze, montuje się średnio wygodnie, odchylanie niewielkie... są już wcześniej opinie na jego temat. Poczytaj

Thule - model na 4 rowery to koszt ok 3 tys zł, super jakość i wygoda obsługi na wysokim poziomie. FUX wie, bo ma (chyba,że sprzedał), ja wiem, bo używam (co prawda mniejszy 2/3 row., ale z tej serii).

W bagażnikach na 4 rowery na hak jest dosyć mała konkurencja, niby na rynku jest kilka modeli, ale ... w większości trzeba używać wcześniej wspomnianej taśmy, a to wyklucza uniwersalność.

Ja zawsze podkreślam, to jest zakup na lata, warto więc pomyśleć nad dobrym i bardzo bezpiecznym rozwiązaniem. Kilka dni temu wpadł klient, który kupił w lipcu coś taniego, niby tylko na jazdy w okolicy W-wy, max Mazury, a pojechał do Cro. Śruba poluzowała się, do bagażnika chciał się dostać i musiał zdjąć rowery (odchylanie za małe), a montaż kluczem, śruba z niewygodnym dostępem... Od żony podobno trochę dostał job... za oszczędności, ma sprzedać co kupił i kupi coś dobrego. Na Th chyba się nie zdecyduje, chociaż widzi za miałby płacić, chyba Fabri zakupi. Fabri nie nadaje się na haki amerykańskie, to zmniejsza uniwersalność.

A to rozwiązanie można będzie też zamontować na inny model auta (w przypadku jego zmiany) - pytam bo jestem laikiem w tej kwestii...
A gdyby to był samochód typu kombi a nie hatchback jak mam dziś? To jest uniwersalne?
Rozumiem, że podstawą do tego rozwiązania jest i tak HAK? ;)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 16.09.2014 18:24

Pasuje do każdego, jeżeli masz hak.
Do tego gniazdo elektryczne na 13 PIN lub przejściówka.
No i tablica informująca o nr. rej. pojazdu na koniec.
Jest budżet, bierz Thule.
Zakup na lata!
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 16.09.2014 18:31

FUX napisał(a):Ma.

bo się nie znalazł ... który by odkupił :mrgreen:

Znów wtrącę swoje 3 grosze i narażę się Maćkowi :papa: już drugi rok użytkuję budżetowy bagażnik na hak wprawdzie na 2 rowery ale nie mam zastrzeżeń :) Nie ma imidżu jak Thule, kosztował ułamek jego ceny, odchyla się tyle ile trzeba :) odrobinę trzeszczy ale wewnątrz auta nie słychać :)
Jak bym miał kasę oczywiście kupił bagażnik Thule ale nie mam .... zaoszczędzone pieniądze wolę wydać na części rowerowe :)
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 16.09.2014 18:39

bluesman napisał(a):
FUX napisał(a):Ma.

bo się nie znalazł ... który by odkupił :mrgreen:

Znów wtrącę swoje 3 grosze i narażę się Maćkowi :papa: już drugi rok użytkuję budżetowy bagażnik na hak wprawdzie na 2 rowery ale nie mam zastrzeżeń :) Nie ma imidżu jak Thule, kosztował ułamek jego ceny, odchyla się tyle ile trzeba :) odrobinę trzeszczy ale wewnątrz auta nie słychać :)
Jak bym miał kasę oczywiście kupił bagażnik Thule ale nie mam .... zaoszczędzone pieniądze wolę wydać na części rowerowe :)

Hmmm, no ja dwójki czy trójki to nie mam wolnej.... to znaczy ja może miałbym... ale żona już nie ;)
Wiecie o co chodzi ;)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 16.09.2014 18:45

bluesman napisał(a):bo się nie znalazł ... który by odkupił :mrgreen:

Był inny pomysł, kupcy byli, ale zrezygnowałem. Nawet 2 kpln kładli.
Jeszcze jeden dostawca ramp na skuter się napatoczył, ale odpuściłem.
I dobrze zrobiłem.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 16.09.2014 18:45

sprostowanie 3 rok użytkuję zapłaciłem bodajże niecałe 400 zł :)
Załączniki:
Bez tytułu.jpg
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 16.09.2014 18:48

Ma byc na 4...
:wink:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 16.09.2014 18:49

FUX napisał(a):
bluesman napisał(a):bo się nie znalazł ... który by odkupił :mrgreen:

Był inny pomysł, kupcy byli, ale zrezygnowałem. Nawet 2 kpln kładli.
Jeszcze jeden dostawca ramp na skuter się napatoczył, ale odpuściłem.
I dobrze zrobiłem.

Dobrze zrobiłeś bo szkoda byłoby wydanych pieniędzy :)
By the way przy biku powyżej pokazanym używam wspomnianych w innym wątku hamulców :)
Wiem, że na 4 ale skoro może być tani na 2 może być tani na 4 .

Napisałem przecież "wprawdzie na 2 " :mrgreen:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 16.09.2014 18:56

Dostrzegłem. :wink:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 16.09.2014 19:08

Rozumiem, że Kolega Maciek miał na myśli to:
http://www.swiatbagaznikow.pl/platforma-tytan-4.html ?

Hak to pewnie z 4, 5 stówek?
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 16.09.2014 19:12

tony montana napisał(a): Hak to pewnie z 4, 5 stówek?

coś koło tego ale pewnie też zależy od marki samochodu i rodzaju haka
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 16.09.2014 19:14

bluesman napisał(a):
tony montana napisał(a): Hak to pewnie z 4, 5 stówek?

coś koło tego ale pewnie też zależy od marki samochodu i rodzaju haka

Ahaaa, no to jeszcze różne haki są - fajnie ... ale rozumiem, że jak powiem, że taki do montażu uchwytu to nie dadzą ciała? ;)
Swoją drogą na innej stronie ten Amos Tytan ponad dwie stówy droższy :twisted: :twisted:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe - strona 133
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone