bluesman napisał(a):Liczy na jelenia skoro taki sam można kupić poniżej 2000 pln.
Takiego samego nie ma już w ofercie Thule, różnica polega głównie na lampach. Nie są obecnie montowane lampy LED.
Ja mam taki jak na zdjęciu, sprzedam za 3 tys zł
bluesman napisał(a):Liczy na jelenia skoro taki sam można kupić poniżej 2000 pln.
remikrmk napisał(a):Byłem właśnie zobaczyć i pomacać bagażniki w dwóch sklepach. Amosa nigdzie w Poznaniu nie mają na stanie więc nie mam porównania na żywo. Oglądałem TH921 (1300pln), TH923 (1500pln), Twinny load kronos standard (1280pln) i składany (1710pln). Do tego jeszcze proponowali mi Peruzzo Parma i inny włoski, którego nazwy nie pamiętam ale on był najtańszy (ok600pln) i miał mocowanie właśnie na śrubę.
Najlepsze wrażenie zrobił na mnie właśnie TH921 - ergonomia wydaje mi się najlepsza, coś tylko gościu gadał że trzeba na początku ustawić odpowiednią siłę nacisku i że oni to robią. Samemu sie nie da? Choć nie ma to kompletnie znaczenia gwoli sprawiedliwości dodam, że wizualnie również TH921 jest najlepszy i sprawia wrażenie "solidnego".
Zastanawiałem się nad opcją na 3 rowery, ale dziecka jeszcze nie ma a za nim będzie i dorośnie do swego roweru to zdąże bagażnik wymienić Choć argument, że dla znajomego się przyda jest trafny, czasem można wyskoczyć z kumplami.
Odnośnie braku zamykania rowerów w Amosie mam takie wrażenie, że i tak gdybym musiał zostawić rowery na platformie podczas np.zwiedzania czegoś po drodze czy innych spraw, to spiąłbym je U-lockiem i po problemie. Bo w tym TH921 zapięcie jest ale to takie dla zabawy, jedno cięcie i tych pasków nie ma... Chyba mam rację prawda?
Jaka jest największa zaleta tego Amosa, poza ceną oczywiście? I jaka jest jego największa wada? Tak sobie myślę, że wolałbym różnicę w cenie, która jest znaczna, przeznaczyć na inne rzeczy. Czy kupno tego Amosa mogę potraktować jako zakup na kilka lat, czy raczej za tę cenę się po prostu nie da?
remikrmk napisał(a): Teraz oby doszło do piątku
mrarek napisał(a):4) warto kupować box na jednorazowy wyjazd? patrzyłem za boxami powiedzmy 3-cyfrowymi (400-500 PLN), ale czytam tutaj, że sens mają te 4-cyfrowe.
czy może lepiej wypożyczyć?
auto_gt napisał(a):rafgrzeg napisał(a):Moi drodzy pomóżcie proszę. Szukam bagażnika na hak, ale dla 4 rowerów - 2 duże i 2 małe. Musi być solidny i wiadomo jak najtańszy
Mam dla Ciebie od amosa coś lepszego ładniejszego Aguri Triumph 4, zobacz że rowery są mocowane za ramę jak w Thule - można zamontować gałki zamykane kluczem ( opcja) rynny aluminiowe profile , stopy pod opony i paski parciane - szkoda że nie ma pasków zębatych - szybciej by się montowało ale cóż ...
właśnie go zamówiłem też dla siebie i hak , będę montował w moim Espace takim jak Maciek .
cena 999 zł :