Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 21.06.2014 22:13

bluesman napisał(a):Liczy na jelenia skoro taki sam można kupić poniżej 2000 pln.

Takiego samego nie ma już w ofercie Thule, różnica polega głównie na lampach. Nie są obecnie montowane lampy LED.

Ja mam taki jak na zdjęciu, sprzedam za 3 tys zł :wink:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 21.06.2014 22:20

remikrmk napisał(a):Byłem właśnie zobaczyć i pomacać bagażniki w dwóch sklepach. Amosa nigdzie w Poznaniu nie mają na stanie więc nie mam porównania na żywo. Oglądałem TH921 (1300pln), TH923 (1500pln), Twinny load kronos standard (1280pln) i składany (1710pln). Do tego jeszcze proponowali mi Peruzzo Parma i inny włoski, którego nazwy nie pamiętam ale on był najtańszy (ok600pln) i miał mocowanie właśnie na śrubę.
Najlepsze wrażenie zrobił na mnie właśnie TH921 - ergonomia wydaje mi się najlepsza, coś tylko gościu gadał że trzeba na początku ustawić odpowiednią siłę nacisku i że oni to robią. Samemu sie nie da? :) Choć nie ma to kompletnie znaczenia gwoli sprawiedliwości dodam, że wizualnie również TH921 jest najlepszy i sprawia wrażenie "solidnego".
Zastanawiałem się nad opcją na 3 rowery, ale dziecka jeszcze nie ma a za nim będzie i dorośnie do swego roweru to zdąże bagażnik wymienić ;) Choć argument, że dla znajomego się przyda jest trafny, czasem można wyskoczyć z kumplami.

Odnośnie braku zamykania rowerów w Amosie mam takie wrażenie, że i tak gdybym musiał zostawić rowery na platformie podczas np.zwiedzania czegoś po drodze czy innych spraw, to spiąłbym je U-lockiem i po problemie. Bo w tym TH921 zapięcie jest ale to takie dla zabawy, jedno cięcie i tych pasków nie ma... Chyba mam rację prawda?

Jaka jest największa zaleta tego Amosa, poza ceną oczywiście? I jaka jest jego największa wada? Tak sobie myślę, że wolałbym różnicę w cenie, która jest znaczna, przeznaczyć na inne rzeczy. Czy kupno tego Amosa mogę potraktować jako zakup na kilka lat, czy raczej za tę cenę się po prostu nie da?

Bzdura, regulujesz sam do danego haka, bez żadnego problemu. Śruba pod zaciskiem, łatwo dostępna, regulacja ręczna.
Peruzzo - ja mam dosyć mizerne doświadczenie z tymi produktami, sporo problemów i sporo reklamacji.

Nie wyobrażam sobie zostawienia rowerów na bagażniku i zwiedzanie, nie ma tu znaczenie czy to Thule, czy Amos. Thule ma gałkę na klucz, to zabezpiecza/utrudnia trochę szybką kradzież, np na stacji benzynowej.
Amos - mam klientów, którzy poprzedni bagażnik używają już kilka sezonów, ale tak jak pisałem wcześniej - trzeba dokładnie zdawać sobie sprawę, co się ma. Prosty, bezpieczny bagażnik, nie można od niego wymagać cudów typu szybki montaż, szybie i wygodne odchylanie... Rowery przewiezie tanio.
remikrmk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) remikrmk » 22.06.2014 14:39

Dzięki za wszystkie porady, dziś wieczorem złożę zamówienie u Ciebie w sklepie Maciek. Ile będę czekał na dostawę? 2-3 dni? :)
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.06.2014 18:28

Wszystko zależy od zamówienia i formy płatności, najczęściej wysyłam w dniu zamówienia lub dnia następnego. Jeśli przelew jest zwykły czekam na kasę na koncie. Wysyłałem po potwierdzeniu wpłaty, ale ... później na policję sprawę zgłaszałem. :( W d...pę dostałem kilka tys zł.
remikrmk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) remikrmk » 22.06.2014 19:37

Jest możliwość kupna u Ciebie dodatkowo tablicy na ten bagażnik? A jesli nie to z czego mam sam ją zrobić? Daj znać i składam zamówienie :)
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.06.2014 19:52

Czyste tablice są, znajomi mają firmę reklamową, robią naklejkę z numerem rejestracyjnym, ew całość 35 zł.
remikrmk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) remikrmk » 22.06.2014 22:28

Złożyłem zamówienie, kasa przelana - o 10pln więcej niż wyszło w koszyku, doliczyłem tę naklejkę z numerem rejestracyjnym. Teraz oby doszło do piątku ;)
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 23.06.2014 09:57

remikrmk napisał(a): Teraz oby doszło do piątku ;)

Dojdzie, wszystko na stanie, naklejka zamówiona, jutro rano odbieram i wysyłam.

Pozdrawiam
remikrmk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) remikrmk » 27.06.2014 17:30

Bagażnik wisi już na haku, gotów do podróży. Składanie bagażnika w całość banalne, montaż na haku bez problemów, składanie go z rowerami idzie sprawnie. Więcej wrażeń, jak wrócę :) Jak narazie jestem bardzo zadowolony, to nie Thule ale za takie pieniądze wykonany jest bardzo dobrze i sprawia wrażenie porządnej roboty :)
Polecam zakupy u Dziadka, wszystko tak jak być powinno :)
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 27.06.2014 19:49

Dzięki za "dobre słowo" :wink:
Kilka dni temu zostałem polecony przez F..., znajomy obejrzał Thule, Twinny Load, Amos, porozmawialiśmy o włoskich, pojechał zobaczyć Auto Maxi i ... wrócił po Amosa :D
Coś w tym jest, prosty, bezpieczny i co bardzo ważne - bez taśmy zabezpieczającej, łapanej za klapę bagażnika auta :!:
mrarek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mrarek » 07.07.2014 18:57

pewnie bym musiał wszystkie 120 stron poczytać, ale... może nie zostanę ostatecznie zdeptany :twisted:
1) jadę drugi raz do CRO,
2) ostatnim wyjazdem stwierdziłem, że przydałby mi się box (2 dzieci)
3) mam belki do auta
4) warto kupować box na jednorazowy wyjazd? patrzyłem za boxami powiedzmy 3-cyfrowymi (400-500 PLN), ale czytam tutaj, że sens mają te 4-cyfrowe.
czy może lepiej wypożyczyć?

jeśli źle cos popisałem, to proszę moda o wrzucenie do właściwego forum. Hvala!
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 07.07.2014 19:11

mrarek napisał(a):4) warto kupować box na jednorazowy wyjazd? patrzyłem za boxami powiedzmy 3-cyfrowymi (400-500 PLN), ale czytam tutaj, że sens mają te 4-cyfrowe.
czy może lepiej wypożyczyć?

To zależy, czy będą np. narty.
Sens maja 4 cyfrowe.
Wypożyczyć, jeżeli totalnie okazjonalnie i nie ma gdzie przechowywać.
mrarek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mrarek » 07.07.2014 20:00

nart nie ma, bo do CRO to raczej szmaty :P
przechowywać nie ma gdzie, więc szukać wypożyczalni?
daster
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) daster » 08.07.2014 20:27

auto_gt napisał(a):
rafgrzeg napisał(a):Moi drodzy pomóżcie proszę. Szukam bagażnika na hak, ale dla 4 rowerów - 2 duże i 2 małe. Musi być solidny i wiadomo jak najtańszy :D

Mam dla Ciebie od amosa coś lepszego ładniejszego Aguri Triumph 4, zobacz że rowery są mocowane za ramę jak w Thule - można zamontować gałki zamykane kluczem ( opcja) rynny aluminiowe profile , stopy pod opony i paski parciane - szkoda że nie ma pasków zębatych - szybciej by się montowało ale cóż ...

właśnie go zamówiłem też dla siebie i hak , będę montował w moim Espace takim jak Maciek .

cena 999 zł :

Kol. auto_gt Czy możesz coś więcej napisać o tej platformie? W sieci nie ma ani jednej recenzji tego produktu. Nawet producent po nazwie się nie ujawnia.
ikar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ikar » 10.07.2014 08:19

Maciek prośba o radę i ewentualnie proszę o info czy u Ciebie dostanę polecany model (jeśli coś polecisz)

Szukam bagażnika na hak na 3 rowery, Ford Focus C-Max (chyba, że coś na tylną klapę). Co możesz polecić ?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam - Łukasz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe - strona 130
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone