napisał(a) remikrmk » 21.06.2014 14:53
Byłem właśnie zobaczyć i pomacać bagażniki w dwóch sklepach. Amosa nigdzie w Poznaniu nie mają na stanie więc nie mam porównania na żywo. Oglądałem TH921 (1300pln), TH923 (1500pln), Twinny load kronos standard (1280pln) i składany (1710pln). Do tego jeszcze proponowali mi Peruzzo Parma i inny włoski, którego nazwy nie pamiętam ale on był najtańszy (ok600pln) i miał mocowanie właśnie na śrubę.
Najlepsze wrażenie zrobił na mnie właśnie TH921 - ergonomia wydaje mi się najlepsza, coś tylko gościu gadał że trzeba na początku ustawić odpowiednią siłę nacisku i że oni to robią. Samemu sie nie da?
Choć nie ma to kompletnie znaczenia gwoli sprawiedliwości dodam, że wizualnie również TH921 jest najlepszy i sprawia wrażenie "solidnego".
Zastanawiałem się nad opcją na 3 rowery, ale dziecka jeszcze nie ma a za nim będzie i dorośnie do swego roweru to zdąże bagażnik wymienić
Choć argument, że dla znajomego się przyda jest trafny, czasem można wyskoczyć z kumplami.
Odnośnie braku zamykania rowerów w Amosie mam takie wrażenie, że i tak gdybym musiał zostawić rowery na platformie podczas np.zwiedzania czegoś po drodze czy innych spraw, to spiąłbym je U-lockiem i po problemie. Bo w tym TH921 zapięcie jest ale to takie dla zabawy, jedno cięcie i tych pasków nie ma... Chyba mam rację prawda?
Jaka jest największa zaleta tego Amosa, poza ceną oczywiście? I jaka jest jego największa wada? Tak sobie myślę, że wolałbym różnicę w cenie, która jest znaczna, przeznaczyć na inne rzeczy. Czy kupno tego Amosa mogę potraktować jako zakup na kilka lat, czy raczej za tę cenę się po prostu nie da?