Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 21.06.2014 11:42

Th 921 to najlepsze rozwiązanie. Model droższy Th 928 ma tę zaletę, że można go przystosować do wożenia 3 rowerów, ale jeśli takiej potrzeby nie ma, szkoda kasy. Th 921 spełni wszystkie wymagania, może warto jednak sprawdzić czy wystarczy odchylania. Jest ono duże, w większości aut jest OK, ale np w VW T5 mogą być kłopoty.
Amos Tytan to proste, mocne rozwiązanie, tanie. Rowery też dowieziesz, musisz jednak pamiętać co masz i jakie wymagania do niego stosować. Nie wściekaj się, że montaż to przykręcanie śruby, a nie "click". Kilka dni temu klient właśnie takie żale miał, "panie, zapłaciłem 600 zł i przykręcać muszę, a w Thule..." No tak, ale Thule poniżej 1 tys też trzeba przykręcać, click jest w wyższych modelach. W Amosie nie masz zamykanych rowerów, o to też klienci mają pretensje.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 21.06.2014 11:47

bluesman napisał(a):
Ja na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad wersją 3-rowerową :) bo też kupiłem na 2 rowery, wprawdzie inny model

Dlatego ja mam Th 928, zawsze do niego, np dla wnuka, mogę zamontować przystawkę, a na co dzień mam bagażnik krótszy niż trójka. Trudno jednak, żebym ja używał wersji oszczędnościowej :wink:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 21.06.2014 12:35

Dziadek Maciek napisał(a): Trudno jednak, żebym ja używał wersji oszczędnościowej :wink:

No ba :mrgreen:

a mówią, że szewc bez butów chodzi :mrgreen:
remikrmk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) remikrmk » 21.06.2014 14:53

Byłem właśnie zobaczyć i pomacać bagażniki w dwóch sklepach. Amosa nigdzie w Poznaniu nie mają na stanie więc nie mam porównania na żywo. Oglądałem TH921 (1300pln), TH923 (1500pln), Twinny load kronos standard (1280pln) i składany (1710pln). Do tego jeszcze proponowali mi Peruzzo Parma i inny włoski, którego nazwy nie pamiętam ale on był najtańszy (ok600pln) i miał mocowanie właśnie na śrubę.
Najlepsze wrażenie zrobił na mnie właśnie TH921 - ergonomia wydaje mi się najlepsza, coś tylko gościu gadał że trzeba na początku ustawić odpowiednią siłę nacisku i że oni to robią. Samemu sie nie da? :) Choć nie ma to kompletnie znaczenia gwoli sprawiedliwości dodam, że wizualnie również TH921 jest najlepszy i sprawia wrażenie "solidnego".
Zastanawiałem się nad opcją na 3 rowery, ale dziecka jeszcze nie ma a za nim będzie i dorośnie do swego roweru to zdąże bagażnik wymienić ;) Choć argument, że dla znajomego się przyda jest trafny, czasem można wyskoczyć z kumplami.

Odnośnie braku zamykania rowerów w Amosie mam takie wrażenie, że i tak gdybym musiał zostawić rowery na platformie podczas np.zwiedzania czegoś po drodze czy innych spraw, to spiąłbym je U-lockiem i po problemie. Bo w tym TH921 zapięcie jest ale to takie dla zabawy, jedno cięcie i tych pasków nie ma... Chyba mam rację prawda?

Jaka jest największa zaleta tego Amosa, poza ceną oczywiście? I jaka jest jego największa wada? Tak sobie myślę, że wolałbym różnicę w cenie, która jest znaczna, przeznaczyć na inne rzeczy. Czy kupno tego Amosa mogę potraktować jako zakup na kilka lat, czy raczej za tę cenę się po prostu nie da?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 21.06.2014 15:34

Ja tam podjudzę; Th 928 na 3 rowery.

Obrazek

Przystawkę na 4 możesz dokupić.
:twisted:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 21.06.2014 16:01

Fux wszystko ok. ale czasem portfel nie jest z gumy, łatwo doradzać jak ma się środki :) Też wolałbym thule i jego jakość i szpan ale różnicę wolałem wydać na części rowerowe :) Każdy musi sam dokonać wyboru :)
remikrmk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) remikrmk » 21.06.2014 16:05

Fux dzięki za podpowiedź ale brnąć z ceną do góry nie mam zamiaru.

Bardzo proszę o odniesienie się do mojego poprzedniego postu, mam konkretne pytania i chciałbym uzyskać na nie konkretne odpowiedzi. Bez offtopów :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 21.06.2014 16:10

Ależ nie zmuszam.

Wiem tylko z doświadczenia, że oszczędności się mszczą w najmniej odpowiednich momentach.
Także w innych kwestiach mam takie rozterki.
Tyle, że ilość zer inna...
:wink:
Gdyby wszystko zależało tylko od jednego... :roll:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 21.06.2014 16:13

Oj sporo jednak zależy :lol:
Dlaczego sprzedawałeś swój bagażnik ?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 21.06.2014 16:16

Przyszły inne pomysły, ale na razie musiałem je odłożyć do realizacji na później.
Życie, kompromisy... :evil:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 21.06.2014 16:22

No tak, rozumiem ja poszukuję może znajdę używkę w dobrym stanie :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 21.06.2014 16:25

Naprawdę czad.
Warty w każdej złotówce.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 21.06.2014 16:45

Tu chyba kogoś pogiełło :) bagażnik thule G6 928 za 5 kzł :) http://allegro.pl/thule-928-uchwyt-rowe ... 87922.html
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 21.06.2014 16:47

Może rower z Tesco dorzuca. :wink:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 21.06.2014 16:51

Liczy na jelenia skoro taki sam można kupić poniżej 2000 pln. Co ciekawe również przy rowerach zauważyłem taką taktykę :) Ktoś przypadkiem klepnie, a później nic nie pomoże :)
Co ciekawe ma 100% pozytywów !!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe - strona 129
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone