shared napisał(a):Witam wszystkich serdecznie,
Potrzebuję pomocy w wyborze bagażnika na 3 rowery na hak. Już miałem kupować Thule EuroRide 943, ale użytkownik z innego forum delikatnie odradzał mi ten model mówiąc, że przy 3 rowerach jest bardzo ciasno. Zasugerował, żebym zastanowił się nad innym systemem mocowania w Thule, mianowicie Thule RideOn 9503. No i jestem w kropce. Nie mam możliwości obejrzenia i sprawdzenia obu na żywo, dlatego proszę o radę, co wybrać?
A może jakiś inny bagażnik godny polecenia? Dodam, że nie chciałbym przekraczać 1300 zł.
Th 943 ma w miarę normalny rozstaw miejsc na rowery, + - taki jaki jest stosowany w większości bagażników na hak. Cena ogólnie mieści się w założeniu budżetowym, ale wg mnie ten bagażnik nie jest wart takiej kasy.
Th 9503 to całkowita pomyłka, niby tańszy sporo, ale ... jakość i wygoda na niskim poziomie.
Wybierając ten bagażnik warto zastanowić się nad Amos Tytan 3, cena 550 zł. Jest to lepiej pomyślany bagażnik typu RideOn, ma mocniejszą podstawę, trzymanie rowerów dokładnie takie samo. Wygodniejsze uchylanie.
Montowałem ostatnio bagażnik Stelvio 3, jestem pozytywnie "rozczarowany". To pierwszy tani, włoski bagażnik, który można polecić dla chcących oszczędzać. Jak na produkt włoski składa się wyśmienicie, wszystko pasuje, montuje też dosyć prosto. Ma jedną wadę, trzeba zaczepić specjalną taśmę za klapę bagażnika auta, a nie za wszystkie klapy można.
Jeśli chcesz tanio, to Amos Tytan lub Stelvio, jeśli chcesz wygodnie, mocno i na wiele lat, to Thule 923, ale to już trochę ponad budżet.
Dobry i godny polecenia to także Fabri, cena na poziomie Th 923, ale z możliwością wożenia 4 rowerów za niewielką dopłatą.
Od kilku sezonów właściwie nie sprzedałem bagażnika Th 943 i 9503, klient widząc różnice między nimi, wybiera Th 923.