Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 08.05.2014 15:22

auto_gt napisał(a):Jesli tak smarujesz łańcuch to ja też nie mam do Ciebie więcej pytań .

Dobrze nasmarowany łańcuch jest półsuchy lub prawie suchy , smar ma się znajdować tylko w tulejkach i na przegubach , na zewnątrz prawie wcale .

To doczytaj dobrze...

Przed podróżą nasmaruj na szmacie olejem do pił łańcuchowych łańcuch.

Czy tam jest napisane, że sugeruję oblanie olejem?
Jeżeli jest mowa o nasączeniu szmaty olejem, to tą wilgotną szmatą wcierasz w ten łańcuch.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 09.05.2014 10:25

FUX napisał(a):.

Szkoda czasu , to jest łapanie za słówka .

Fuks- jeśli jedziesz na wycieczkę i złapie cię deszcz - czy też wtedy masz szmatę z olejem by smarować ?

Według mnie to bez sensu , prawidłowo zakonserwowany łańcuch nie ma potrzeby dodatakowo zabezpieczać .

Co nie oznacza ,że można mieć na miejscu w CRO oliwę do łańcuchów rowerowych i zapodać kilka kropel w ogniwa . Podtrzymuję że łańcuch na zewnątrz ma być suchy .
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 09.05.2014 10:48

auto_gt napisał(a):
FUX napisał(a):.

Szkoda czasu , to jest łapanie za słówka .

Fuks- jeśli jedziesz na wycieczkę i złapie cię deszcz - czy też wtedy masz szmatę z olejem by smarować ?

Według mnie to bez sensu , prawidłowo zakonserwowany łańcuch nie ma potrzeby dodatakowo zabezpieczać .

Co nie oznacza ,że można mieć na miejscu w CRO oliwę do łańcuchów rowerowych i zapodać kilka kropel w ogniwa . Podtrzymuję że łańcuch na zewnątrz ma być suchy .

To nie jest łapanie za słówka tylko czytanie ze zrozumieniem i wiedza o posiadanym rowerze.
Ja łańcuch wymieniam co roku lub częściej. Pokrycie go warstwą tłuszczu, NIE OBLANIE, spowoduje, że nie ulegnie korozji.

Ten patent sprzedali mnie ludzie, którzy są zawodnikami MTB, serwisantami.
Takie traktowanie tego elementu przy amatorskim użytkowaniu ze spokojem wystarcza.

Narka.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.05.2014 13:28

Dziadek Maciek napisał(a):Ten temat rozgryzałem z FUX-em, właśnie On chciał zabezpieczyć rowery.
Przyczepa czy kamper to co innego, inna prędkość, inny tył pojazdu (ściana).

BTW możesz się za czymś sensownym do przykrycia rozejrzeć?
Bardziej chodzi mnie o przykryciem przed wzrokiem ciekawskich i ew. amatorów cudzej własności na parkingu. Także szkoda, gdyby padało, aby rowery mokły. Jadę w lipcu do Świnoujścia.
Niby teren zamknięty, ale...
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 17.05.2014 16:47

Popatrzę, po starej znajomości :wink:
Trochę zmieniam profil działalności (Henio mnie wykończył :wink: :D ), tzn rezygnuję z pewnych produktów, np turystycznych, zrobiłem wyprzedaż, nawet pokrowce rowerowe po wyraźnie zaniżonych cenach sprzedałem. Wiedziałem, że szukasz do jazdy, nie wiedziałem, nie pomyślałem, że ew "postojowe" mogłyby być.
Robię sklep wyraźnie podzielony na dwie branże, bagażniki Thule i wędzarnie oraz sprzęt związany z wędzeniem i kociołkowaniem. Czyli Thule i żarcie :D
"Doradcy" pokroju ... powodują, że ... mam dość. :(
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.05.2014 17:31

Maciek, może coś byś pokombinował żeby w boxie można było coś uwędzić :) Byłbyś prekursorem na rynku :) Może byś jego przebił :)
Obrazek
Pozdrav dla Was.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 17.05.2014 17:49

O boxie nie myślałem, byłaby "przenośna" (przewoźna) :D
Kilka lat temu już targowałem Syrenę, którą miałem na wędzarnię przerobić, niestety nic tego nie wyszło, ale przyszłość przed nami :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.05.2014 18:01

Jechałem w czwartek z Wesołej. Było już trochę późno na odwiedziny; koło 17ej.
Będę także 27. Jeżeli pora pozwoli to wpadnę.

A może nie, bo jeszcze coś kupię...
:mrgreen:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 17.05.2014 18:09

Serdecznie zapraszam, w Wesołej mieszkam, sklep niedaleko, w Marysinie, do 18-tej jestem
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.05.2014 18:20

Piszę maila do Ciebie.
Sicario
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sicario » 20.05.2014 05:56

Hej.
Na wstępie proszę o przeniesienie gdyby ktoś już o tym pisał - nie znalazłem. :)

Ze niespełna 3 tygodnie wyruszam na Hvar , drugi raz ale pierwszy z rowerami. Rowery będą wisieć na klapie bo nie mam innej mozliwości ich przewiezienia bez inwestowania w hak czy w bazę i bagażnik. Moje pytanie dotyczy opłat na promie w Splicie lub Drveniku - czy zapłacę dodatkowo za rowery bądź droższy bilet ? Wg cennika ze strony Jadrolinii stoi że różnica w opłacie dotyczy długość i szerokość auta - na obrazku jest wyszczególnione auto z rowerami ale na platformie - czy ktoś z Was jechał i wie jak to wygląda ?Różnica w cenie jest spora.
Dziekuje z góry .
Pewnie bym doczytał w regulaminie Jadrolinii ale nie znam języka a regulamin w pdf wiec google mi nie pomoże :)
desperadek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) desperadek » 20.05.2014 13:10

Mam pytanie do handlujących THULE. Znalazłem aukcję http://allegro.pl/bagaznik-rowerowy-thu ... 71580.html Brakuje w nim jednego ramienia do roweru. Jaka może być cena samego tego elementu? Ile trzeba dać za przystawkę na 4-ty rower? Odpowiedz może być na PW żeby jakiejś niezdrowej licytacji na forum nie robić.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 20.05.2014 13:37

Pisz do Dziadka Maćka.
Zdenek35
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zdenek35 » 20.05.2014 13:44

Bagażniki rowerowe na dach Thule mają takie nakładki gumowe na paski, które mają niby lepiej trzymać rower.

Pytanie czy te nakładki na paski są w ogóle potrzebne, a jeżeli tak to czy idzie gdzieś kupić takie same nakładki.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 25.05.2014 19:36

Bocian napisał(a):Maciek, może coś byś pokombinował żeby w boxie można było coś uwędzić :) Byłbyś prekursorem na rynku :) Może byś jego przebił :)
Obrazek
Pozdrav dla Was.

Taaa.. najlepiej na oponie , zapachy będą iście turystyczne , a ciekawe co na to sanepid ,jak tego malucha zobaczą ? 8O .

Bocian każdy box się będzie topił to tworzywo , nie wiem ale blaszanych nie ma ...

Jaka tu sielanka . wo jej
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe - strona 127
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone