Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 18.04.2014 11:45

auto_gt napisał(a):I TAK CAM TOTUS ma fajniejsze stopy i mocowania od twojego Cruza , .

Masz prawo mieć swoje zdanie. :D
Cruz nie jest mój, może szkoda, byłbym bogaty i wtedy przekonywałbym wszystkich do zakupu "mojego" Cruza :wink: , a tak staram się obiektywnie pokazać różne wybory, a nie to co mam na półce w sklepie.

Serdecznie pozdrawiam życząc udanych świąt

Ps wyczuwam pewne lekceważenie mojej osoby, "twojego Cruza", ja użyłbym dużej litery T
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 18.04.2014 12:26

Zdenek35 napisał(a):Dla mnie belki typu "T" są do bani.
Oczywiście można na nie zapakować więcej ale świszczą pierońsko.

Nie ma to jak belki Thule typu "C" areo wing bars fakt że oprócz boxu albo trzech bagażników już nic na nie nie wrzuce ale za to mam cicho.

Jeśli, świszczą to znaczy że od dołu nie zamknięte były wszystkie szczeliny

Cam totus ma listwę gumową od góry T i od dołu T - po zamontowaniu stóp , tę listwę gumową , się docina i wstawia w dolny rowek tym samym nic nie świszczy - pozdrawiam .

Maćku Ty handlujesz Cruz'em i go chwalisz , ja Cam'em i też go chwalę :wink: Każdy może mieć swoje zdanie .

Według mnie Cam Totus ma kilka punktów w których pokonuje Cruza .

Powtarzam według mnie .

Dziadek Maciek napisał(a):
Serdecznie pozdrawiam życząc udanych świąt

Ps wyczuwam pewne lekceważenie mojej osoby, "twojego Cruza", ja użyłbym dużej litery [b]T[/b]

Maćku zapewniam Cię , że nie maiłem takiego zamiaru , być może nie dopatrzenie , szanuję Cię i też pozdrawiam , do Wesołych świat , jeszcze mokrego Dyngusa od wnuka :lol:

za 3 godziny kończę i święta .
Zdenek35
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zdenek35 » 18.04.2014 12:36

auto_gt napisał

Jeśli, świszczą to znaczy że od dołu nie zamknięte były wszystkie szczeliny

Cam totus ma listwę gumową od góry T i od dołu T - po zamontowaniu stóp , tę listwę gumową , się docina i wstawia w dolny rowek tym samym nic nie świszczy - pozdrawiam .

Wszystko od dołu było zamknięte po prostu każda belka typu "T" tak ma i nikt mi nie wmówi że jest inaczej, praw fizyki się nie oszuka.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 18.04.2014 13:12 przez Zdenek35, łącznie edytowano 1 raz
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 18.04.2014 12:56

Ja też odliczam czas do końca dzisiejszej, głupiej pracy, a po niej ... dokończenie wędzenia i świętowanie, Rodzina jak zwykle spotyka się u nas w domu.

Ps to nie tak, że ja handluję Cruz'em, a Cam'em nie, sprzedaję trochę i to i to. Tylko na zamówienie, na półce nie trzymam. Tak jak kiedyś wspomniałem, bardziej mnie pociąga temat związany ze sprzętem wedzarniczym i masarskim, to rozwijam. Prócz wędzarni mam w ofercie nadziewarki, szynkowary (super się sprzedają), przyprawy, jelita, osłonki, zrębki, różne generatory dymu na zrębki itd, a bagażniki to tak z tradycji, z przyzwyczajenia.
Z bagażników to praktycznie Thule utrzymuję w ciągłej sprzedaży.
To, że się wypowiadam o bagażnikach wynika z wieloletniego doświadczenia, nie tylko jako sprzedawcy, głównie jako użytkownika i osoby zbierającej doświadczenie od klientów. To, że piszę, że Cruz jest wyższej jakości niż Cam, także wynika z tego doświadczenia, wygląd jest często mylący. Wiele razy robiłem np tak - kładłem 2 różne bagażniki do tego samego auta i prosiłem klienta o wskazanie,m który ew wybrałby. Nic nie sugerując z mojej strony zdecydowana większość po dokładnych oględzinach wybiera Cruz'a. Różnica detali, różnica w jakości wykonania (wg Cruz nie jest tu ideałem), różnica w dopasowaniu do konkretnego dachu jest w przypadku Cruz'a wyraźnie lepsza.
Cam nie ma profilowanych pod krzywizny dachu łap, belki często stoją trochę nachylone, Cruz raczej takiej sytuacji nie ma. W Cam'ie łapy często pasują do wielu aut, Cruz ma łapę pod dany pojazd. Poduszki u Cam'a potrafią wypadać, może mniej niż kiedyś, ale ...

No dobra, wystarczy tej pisaniny.

Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 18.04.2014 20:44

Czy w przypadku bagażnika Thule G5 dla roweru damskiego będę potrzebował adaptera np. Thule 862 lub podobnego, czy są one potrzebne jedynie do bagażników dachowych?
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 18.04.2014 21:01

Thule 862 to stary model belki alu.

Chyba masz na myśli adapter do damki, tzw sztuczna rama. Nie, ten adapter potrzebny jest do bagażników, na których rowery wiszą.
G 5 to platforma, uchwyty trzymające rower możesz przekładać w dowolne miejsce, zawsze znajdziesz "kawałek" roweru, za który ten uchwyt złapiesz. Aby przestawić ramię wystarczy poluzować gałkę i zsunąć rurkę alu, końcówka "rozejdzie się".

adaptery mają numer 981 lub 982
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 18.04.2014 21:37

Tak właśnie. Miałem napisać 982. Dziękuję za odpowiedź
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 18.04.2014 21:55

Skoro w tym wątku piszemy o bagażnikach, to zapytam o bagażnik rowerowy (dla roweru). Nie jestem pewny, ale firma Croozer należy chyba do Thule. U nas wózek Croozer Cargo kosztuje 800 zł, a w Czechach można go kupić za 3490 CZK czyli około 540 zł. Stąd pytanie. Czy u nas taka wysoka marża, czy też wyższy o tyle VAT? Czy któryś z dystrybutorówThule mógłby zaproponować czeską cenę ? ;)

http://www.barnexsport.cz/katalog/573-c ... o-na-dotaz
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 19.04.2014 08:36

Na temat w/w przyczepki nic nie wiem, chociaż na jednym z ostatnich spotkań w grupie Thule, przedstawiali nam ofertę, ale jeśli dobrze pamiętam, to na te do wożenia dzieci. Ceny faktycznie bardzo wysokie. Nie zainteresowałem się, głownie z powodów prawnych, może jednak czas zmienić podejście, szczególnie, że zmieniło się prawo.

6 czy 7 lat temu miałem różne przyczepki w sprzedaży, także typu cargo, ceny były w okolicy 150-300 zł, nie miały plandeki, pudło było zdejmowane.

Z Czechami to jest tak, że Oni często mają produkty Thule wyraźnie taniej niż u nas. Pamiętam czasy, w których opłacało się kupić w "ichnim" sklepie box Thule Vision, a później sprzedawać go u nas. Cena detaliczna czeska była niższa od ceny hurtowej polskiej :roll:
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 19.04.2014 09:21

Znowu muszę się poprawić :oops: Czytanie różnych forów skutkuje niestety pewnym zamętem. Przyczepki Thule to Chariot i Coaster, a nie Croozer. To jednak inna firma (równie droga), ale właśnie tej szukam, bo można ją ładnie poskładać, a służyć ma na wakacjach głównie jako przyczepka plażowa.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 19.04.2014 09:40

Z przyczepkami nie jestem na bieżąco, umknęła mi Twoja pomyłka :D chociaż coś mi nazwa nie pasowała :D
kagiel
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kagiel » 22.04.2014 15:51

A ja wezmę Thule. Poczytałem trochę w sieci i w zasadzie nie znalazłem w necie osoby, która narzekałaby na ich bagażniki, czy składowe bagażników. Zestaw nie wychodzi mi wcale tak drogo. Owszem, widziałem same boxy, które kosztowały po kilka tysięcy, ale mam również wersję bardziej ekonomiczną, a dalej to Thule. Po prostu wydaje mi się, że ich box będzie na lata.
Olo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olo » 22.04.2014 16:00

Dziadek Maciek napisał(a):....

Olo - zajęty jelitami, kiełbasą, wędzeniem, parzeniem ... dopiero zauważyłem Twój wpis. :D
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam na zakupy lub pogawędki :lol:

Ps mały drobiazg - plastiki od mechanizmu opuszczania są L i P

a ja wyjechałem na święta i byłem bez kompa ... ( nie wiedziałem że się da ... :D )
zgadza się jest prawy i lewy - zinwestygowałem fotki i poskładałem - działa, mnie sie podoba, relacja cena do jakości jest OK,

dzieki za zaproszenie - jest jeszcze kilka tematów które chętnie przedyskutuję ... może też zacznę wędzić ... :D
corka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) corka » 23.04.2014 18:41

kagiel - prośba o foto. Ile cię to ostatecznie kosztowało? Kupowałeś stancjonarnie czy przez internet?
Sam zakładasz?
kagiel
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kagiel » 24.04.2014 16:08

hmm... dopiero zamówiłem, nie mam jeszcze całego bagażnika, a foto? Tak samo jak na stronach sklepów, czego oczekujesz? Kupowałem internetowo, ale Taurus ma w mojej okolicy sklep i tam będziemy całość odbierać. Pewnie od razu wszystko będzie też na miejscu zainstalowane. Po prostu wolałem zobaczyć to co kupuję przed zapłatą - chodzi o atrakcyjność pod względem wizualnym... Żart :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe - strona 123
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone