Dziadek Maciek napisał(a):Cam to trochę niższa jakość i najczęściej niższa nośność. Cruz jest super wykończony, wg mnie ma mocniejsze wszelkie osłony niż Cam, trudniej, a właściwie niemożliwe jest zgubienie jakiegoś elementu.
Belki ma w profilu standard, to w porównaniu do Cam oczywiście pewien minus aerodynamiczny,
To jest bagażnik mojego klienta z łańcuta i całość idelanie spasowana :
te mocowania za belkę ... wybacz , za komuny takie były ... postęp technologiczny ?
Każda sroczka swój ogon chwali ... Pozwolę się nie zgodzić , montowałem w kilku nowych pojazdach bagażnik Cama :
- Dokładne opisy instrukcji .
- Podane w mm o raz linijkę do pomiaru odległości zamocowania stopy pod belką od krawędzi belki tak że punkty idealnie pasują do gniazda dachu ( inne są z przodu / inne z tyłu ).
- Osłony nie tylko samej stopy ,ale też podstawy jeśli dach jest ukosem maskownicę dolną można dociąć że znika szczelina gniazda w dachu .
- Metalowe połączenie śrubą belka -stopa oraz stopa - gniazdo .
- Dokładne oznaczenia podkładek niwelujących krzywiznę - przednie - tylne - lewe prawe .
- w komplecie zamek plastikowy bolec do zablokowania stóp
- Dodatkowo każdy może dokupić 4 bębenki w miejsce " kołka " i zamknąć dostęp na amen .
- Belka podgięta w łuk w celu usztywnienia mocowania - po założeniu boxa nie robi " kangura"
Moim zdaniem - technika - nie sprzedawcy , nie można wywyższać Cruz'a nad Camem .
Można się sugerować stylistyką
.
Dla mnie Cam jest lepszy przez belki aerodynamiczne .
Powodzenia życzę jechać na wymarzone wakacje 14 godzin z takim UUUUUUUUUUUU na dachu , przyjemności życzę .
Moim zdaniem CAM Totus mają wszystko co powinien mieć nowoczesny bagażnik .
Fajne udogodnienie jest , że można kupić kpl. 4 stóp za ok 190 zł i te stopy są zawsze z kitami do danego samochodu , czyli mając belki - zmiana auta = 190 zł i dalej jest bagażnik
.
-Poza przypadkiem gdy jest większe auto, ma szerszy dach i wymaga dłuższych belek .
Kagiel foty
Wczoraj brakło czasu , ale zrobię i wstawię tu .
- mam szkolenia zawodowe i językowe w Rzeszowie i już o 14 tej musiałem wyjechać .