Henryku - sprostuj, ja nigdzie nie pisałem, że włoskie, czeskie, polskie czy chińskie jest be ... , że tylko Thule jest cacy ...
Zaznaczyłem, że lata praktyki w sprzedaży bagażników pozwalają na wyciągniecie wniosków, że bagażnik włoskie hakowe, są bardzo średniej jakości, więc wg mnie lepiej wybrać polski, tańszy, bardzo bezpieczny...
Nie pisałem też, że tylko Thule, pisałem, że produkty tej firmy są wysokiej klasy, bo są i już.
Wysokiej klasy są także niektóre bagażnik Atera, Twinny Load, Mont Blanc, o nich jednak wspomina się rzadziej, są mniej znane.
A to, że bez wykształcenia ślusarskiego/mechanicznego, mam swoje spostrzeżenia, to źle To, że przychodzi klient budżetowy, po zakup bagażnika bardzo średniej klasy, a widząc różnice kupuje Thule lub jeszcze tańszy polski, przynajmniej podatki (ich spora część) w PL zostają. Thule produkuje bagażniki rowerowe (nie tylko) w Polsce.
Ja nikomu nie nakazuję kupować Thule, klient sam ocenia wyrób, ew słucha, to fakt, wskazówek, ale wnioski wyciąga sam. Dodatkowo klient przychodzi "oczytany internetem", wie co chce, a jednak często zmienia zdanie. Co innego czytać, co innego widzieć.
Wystarczy, już mi się nie chce więcej mądrzejszych przekonywać, pokazywać różnice, czy wskazywać co wg mnie jest be lub cacy
Chińskiego iphona nie mam, nie mam żadnego