Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 02.04.2014 12:09

Henryku - sprostuj, ja nigdzie nie pisałem, że włoskie, czeskie, polskie czy chińskie jest be ... , że tylko Thule jest cacy ...

Zaznaczyłem, że lata praktyki w sprzedaży bagażników pozwalają na wyciągniecie wniosków, że bagażnik włoskie hakowe, są bardzo średniej jakości, więc wg mnie lepiej wybrać polski, tańszy, bardzo bezpieczny...
Nie pisałem też, że tylko Thule, pisałem, że produkty tej firmy są wysokiej klasy, bo są i już.
Wysokiej klasy są także niektóre bagażnik Atera, Twinny Load, Mont Blanc, o nich jednak wspomina się rzadziej, są mniej znane.

A to, że bez wykształcenia ślusarskiego/mechanicznego, mam swoje spostrzeżenia, to źle :roll: To, że przychodzi klient budżetowy, po zakup bagażnika bardzo średniej klasy, a widząc różnice kupuje Thule lub jeszcze tańszy polski, przynajmniej podatki (ich spora część) w PL zostają. Thule produkuje bagażniki rowerowe (nie tylko) w Polsce.

Ja nikomu nie nakazuję kupować Thule, klient sam ocenia wyrób, ew słucha, to fakt, wskazówek, ale wnioski wyciąga sam. Dodatkowo klient przychodzi "oczytany internetem", wie co chce, a jednak często zmienia zdanie. Co innego czytać, co innego widzieć.

Wystarczy, już mi się nie chce więcej mądrzejszych przekonywać, pokazywać różnice, czy wskazywać co wg mnie jest be lub cacy :D

Chińskiego iphona nie mam, nie mam żadnego :D
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 02.04.2014 12:52

to po co na mnie naskakujecie
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 02.04.2014 13:57

auto_gt napisał(a):to po co na mnie naskakujecie

Skoro tak to zrozumiałeś, to nie moja wina. Ja odniosłem sie do tego skręcania haka...
kagiel
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kagiel » 14.04.2014 16:20

Renault Espace - potrzebujemy odpowiedniego bagażnika. Pierwszy wyjazd na własną rękę do Chorwacji.
4 osoby, w tym 3 kobiety, więc masa bagaży. Co możecie zaproponować z własnego doświadczenia?
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 14.04.2014 17:32

kagiel napisał(a):Renault Espace - potrzebujemy odpowiedniego bagażnika. Pierwszy wyjazd na własną rękę do Chorwacji.
4 osoby, w tym 3 kobiety, więc masa bagaży. Co możecie zaproponować z własnego doświadczenia?

Espace z reguły nie potrzebuje dodatkowego bagażnika :D bo już jest olbrzymi .

Nie sprecyzowałeś - chodzi o bagażnik - box dachowy ?
Do jakiej kwoty ? jak pojemność ?
Czy belki masz fabryczne , czy nie ma ?
DaJaRa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) DaJaRa » 15.04.2014 12:09

Piter_M napisał(a):
auto_gt napisał(a):
Piter_M napisał(a):A ja robię takie tablice:

Obrazek

Jakby ktoś był zainteresowany to piszcie.

no włsnie takie coś , całkiem łądne

mogę wysłać podkłady alu odblaskowe czyste :wink:

Na folii odblaskowej też robię, a materiał PCV albo blacha ocynkowana 1 mm.

Byłabym zainteresowana taką tablicą na bagażnik rowerowy.
Jaka jest cena jednej tablicy + przesyłka?
kagiel
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kagiel » 15.04.2014 16:40

Jest duży, ale nie dla kobiet z mojej rodziny :D

Konkretnie mam Renault Espace (5-dr MPV (z rowkiem T), 2004.
Nie mam oszacowanego budżetu - po prostu szukam optymalnego rozwiązania, rozsądna cena, ale przede wszystkim wysoka jakość. Propozycje?
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 15.04.2014 17:36

DaJaRa napisał(a):
Piter_M napisał(a):
auto_gt napisał(a):
Piter_M napisał(a):A ja robię takie tablice:

Obrazek

Jakby ktoś był zainteresowany to piszcie.

no włsnie takie coś , całkiem łądne

mogę wysłać podkłady alu odblaskowe czyste :wink:

Na folii odblaskowej też robię, a materiał PCV albo blacha ocynkowana 1 mm.

Byłabym zainteresowana taką tablicą na bagażnik rowerowy.
Jaka jest cena jednej tablicy + przesyłka?

Cześć !

Pisz na:
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

pcv - 15 zł.
pcv + folia odblaskowa - 19 zł.
blacha ocynk. - 20 zł.
blacha ocynk. + folia odblaskowa - 24 zł.
wysyłka: pcv - 10 zł. blacha - 13 zł.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 01.05.2015 09:25 przez Piter_M, łącznie edytowano 1 raz
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 15.04.2014 20:26

kagiel napisał(a):Jest duży, ale nie dla kobiet z mojej rodziny :D

Nie mam oszacowanego budżetu - po prostu szukam optymalnego rozwiązania, rozsądna cena, ale przede wszystkim wysoka jakość. Propozycje?

Jeśli masz rozsuwane belki poprzeczne ( taki spojler na dachu) to pozostaje box
Z optymalnych jakość / cena to Taurusa 3 lata gwarancji .

Altro 460 mam za 899 , Xtreme 2 450 - 799 , największy Xtreme 1 600 jest za 1200 zł nowocześniejszy młodsza konstrukcja Altro 500 za 1080 zł .

inne Thule te większe są od 1800 w górę do 5 lat gwarancji . Jakość najwyższa można przypuszczać .Jak masz dużo kasy to Thule , lub Kamei , jeśli chcesz w tysiącu się zmieścić to Taurus , poniżej tej oferty cenowej to szajs jednorazówki
Ale są też świetne Kamei Delfin , ceny ok 1600-1800 . Kamei Corwara od 2 tys do 3 tyś .
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.04.2014 20:56

Zajrzyj do giełdy...
Olo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olo » 15.04.2014 21:25

a ja tylko chciałem powiedzieć, ze znowu miałem jakiś "kłopot" bagażnikowy i po jednej wizycie u Dziadka Maćka problem rozwiązany.
Bagażnik kupiony :D , portfel nie wydrenowany :lol: , miła pogawędka na różne tematy (od kociołków przez oczywiście Chorwację a na Hiszpanii i Tunezji kończąc) :D .

Dziękuję i polecam się na przyszłość :papa: .

pozdr
Olo
kagiel
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kagiel » 16.04.2014 16:09

auto_gt napisał(a):
kagiel napisał(a):Jest duży, ale nie dla kobiet z mojej rodziny :D

Jeśli masz rozsuwane belki poprzeczne ( taki spojler na dachu) to pozostaje box
Z optymalnych jakość / cena to Taurusa 3 lata gwarancji .

Altro 460 mam za 899 , Xtreme 2 450 - 799 , największy Xtreme 1 600 jest za 1200 zł nowocześniejszy młodsza konstrukcja Altro 500 za 1080 zł .

inne Thule te większe są od 1800 w górę do 5 lat gwarancji . Jakość najwyższa można przypuszczać .Jak masz dużo kasy to Thule , lub Kamei , jeśli chcesz w tysiącu się zmieścić to Taurus , poniżej tej oferty cenowej to szajs jednorazówki
Ale są też świetne Kamei Delfin , ceny ok 1600-1800 . Kamei Corwara od 2 tys do 3 tyś .

Dzięki, bardzo konkretna odpowiedź. W zasadzie właśnie myślałem albo o Thule, albo o Taurusie. Konfigurator wskazywał jeszcze inne marki, ale patrząc na to co piszą ludzie w sieci, chyba te są najsolidniejsze. Ogarnę jeszcze sklep - chciałem to kupić gdzieś w okolicy, żeby widzieć co kupuję :D
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 16.04.2014 17:27

kagiel napisał(a):Dzięki, bardzo konkretna odpowiedź. W zasadzie właśnie myślałem albo o Thule, albo o Taurusie. Konfigurator wskazywał jeszcze inne marki, ale patrząc na to co piszą ludzie w sieci, chyba te są najsolidniejsze. Ogarnę jeszcze sklep - chciałem to kupić gdzieś w okolicy, żeby widzieć co kupuję :D

No wiadomo , wysyłki są ubezpieczone , ale zawsze może się coś zdarzyć , chociaż pudła fabryczne są bardzo grubej tektury i chyba trzeba by chyba po nich skakać lub najechać czymś żeby uszkodzić ale wtedy widać by byo z zewnątrz uszkodzenie samego pudła . .

jutro mam robić foty na dachu mojego Espace 4 z tymi taurusami to podrzucić
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 16.04.2014 20:27

Taurusy to produkty włoskiej firmy Junior. Duży producent bardzo średniej klasy pudeł, nie można ich porównywać do Thule, to całkiem inne wykonanie, inna jakość. Nie oznacza to, że nie należy ich brać pod uwagę, szczególnie linia Altro zasługuje na uwagę. Dużo mocniejsze od Xtreme.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 16.04.2014 21:03

Dziadek Maciek napisał(a):Taurusy to produkty włoskiej firmy Junior. Duży producent bardzo średniej klasy pudeł, nie można ich porównywać do Thule, to całkiem inne wykonanie, inna jakość. Nie oznacza to, że nie należy ich brać pod uwagę, szczególnie linia Altro zasługuje na uwagę. Dużo mocniejsze od Xtreme.

o tak , Altro ma 75 kg nośność ,a xtreme 50 kg

Altro ma konstrukcję płaskiej podłogi i aerodynamiczny kształt - takiej kropli co ma wpływ na spalanie .

Całe pudło zamknięte wydaje się być sztywniejsze od xtreme 2 , jednak ten drugi ma bardziej regularne rozmiary i ułatwia załadowanie jakiś toreb o podobnych gabarytach , w sumie trudno wybrać który .

Chyba ten co bardziej pasuje do danego samochodu
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe - strona 121
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone