Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
alwexim
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) alwexim » 01.04.2014 00:50

Witam, przymierzam się do zakupu bagażnika na dwa rowery (trekkingowe) montowanego na hak do samochodu vw passat b5 fl kombi. Koniecznie musi być odchylany, by był dostęp do bagażnika. Przeglądałem bagażniki firmy Thule, lecz są podobne innych firm i tańsze, lecz nie wiem czy ta oszczędność może wyjść na dobre. Czy możecie coś polecić, bo ja w tym temacie nie za bardzo jestem zorientowany.
Pozdrawiam
Adam
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 01.04.2014 06:12

alwexim napisał(a):Witam, przymierzam się do zakupu bagażnika na dwa rowery (trekkingowe) montowanego na hak do samochodu vw passat b5 fl kombi. Koniecznie musi być odchylany, by był dostęp do bagażnika. Przeglądałem bagażniki firmy Thule, lecz są podobne innych firm i tańsze, lecz nie wiem czy ta oszczędność może wyjść na dobre. Czy możecie coś polecić, bo ja w tym temacie nie za bardzo jestem zorientowany.
Pozdrawiam
Adam

Generalnie te platformy różnią się kilkoma szczegółami , które decydują o komforcie obsługi i potem ceny :
na co trzeba zwracać uwagę :
1: system zamykania rowerów lub jego brak
2: Stopy pod koła z paskami zębatymi szybkiego montażu lub zwykłe taśmy parciane
3: system odchylania - nie wszyscy oferują duży kąt odchylania co sprawia że klapa tylna w dużym kombi lub np taki pojeździe jak Partner nie otworzy się ...

Z tych tanich to Amos na 3 rowery , Stelvio dość przyzwoicie zrobiony , Augurii się pokazały w hurtowni też kusi wyglądem ( nie mam opini ) .

Thule ...hmm ... ten magiczny napis , cena zaczyna sie od 1100 w górę .
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 01.04.2014 08:56

Niedługo w sprzedaży, chyba już jutro, miałem pewien wpływ na konstrukcję tego bagażnika:

http://www.swiatbagaznikow.pl/platforma-tytan-2.html

będzie to chyba jeden z najtańszych, całkiem mocnych bagażników na hak na 2 rowery. Sprawdzę jak wyszło odchylanie, miało być spore.

Thule jeśli nie jest minimum modelem 921 nie jest warte zakupu. Mam na myśli modele 9502 i 941, szkoda kasy. Ten pierwszy słaby, drugi niewiele tańszy od wyraźnie lepszego 921.

Za kilka dni pojawią się też bagażniki holenderskie, a wiadomo, że Holendrzy na rowerach jeżdżą sporo. Ceny 1045 i 1255 zł, oraz 1675 zł za model składany. Tw produkty przeznaczone są także do ciężkich rowerów.

http://www.swiatbagaznikow.pl/twinny-load-e-active.html

Kup albo coś taniego (Amosa) albo dobrego, nie wchodź w wyroby włoskie, jest sporo narzekań, a ew Sienę odpuść całkowicie.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 01.04.2014 08:59

auto_gt napisał(a):

Magiczny, ale ... jakie super montowanie, jak wygodne i duże odchylanie, zabezpieczenie rowerów, stabilność :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 01.04.2014 09:00

Dziadek Maciek napisał(a):
auto_gt napisał(a):

Magiczny, ale ... jakie super montowanie, jak wygodne i duże odchylanie, zabezpieczenie rowerów, stabilność :D

Maciek a jak sobie radzisz z tematem zasłaniania tablicy rejestracyjnej?
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 01.04.2014 09:14

Radzę sobie niezgodnie z przepisami :wink: , a właściwie to dlaczego niezgodnie, skoro tego problemu przepisy nie rozwiązują (tylko u nas).
Mam dorobioną tablicę informacyjną z numerem rejestracyjnym. Wygląda podobni jak oryginał, nie ma nalepki, tak wiele lat temu doradzili mi policjanci. Jeżdżę z taką tablicą sporo, kontrolowany byłem, problemów nie było.
Nie jest to jednak zgodne z prawem rozwiązanie, za granicą też nikt nigdy się nie przyczepił.

Nie wolno przekładać tablicy z auta, nie wolno dorabiać trzeciej tablicy z nalepką, to jest fałszerstwo, z takimi problemami klienci mieli do czynienia.

Ps Sławek - myślimy o sobocie, D. ma od dzisiaj pracę, ale może damy radę choćby później, zobaczymy
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 01.04.2014 09:19

Dziadek Maciek napisał(a):Radzę sobie niezgodnie z przepisami :wink: , a właściwie to dlaczego niezgodnie, skoro tego problemu przepisy nie rozwiązują (tylko u nas).
Mam dorobioną tablicę informacyjną z numerem rejestracyjnym. Wygląda podobni jak oryginał, nie ma nalepki, tak wiele lat temu doradzili mi policjanci. Jeżdżę z taką tablicą sporo, kontrolowany byłem, problemów nie było.
Nie jest to jednak zgodne z prawem rozwiązanie, za granicą też nikt nigdy się nie przyczepił.

Nie wolno przekładać tablicy z auta, nie wolno dorabiać trzeciej tablicy z nalepką, to jest fałszerstwo, z takimi problemami klienci mieli do czynienia.

Ps Sławek - myślimy o sobocie, D. ma od dzisiaj pracę, ale może damy radę choćby później, zobaczymy

Tak myślałem, ze jest z tym problem :)
Co do Papaliny to kombinujcie :) Krzesła się pewnie jakieś znajdą ;)
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 01.04.2014 09:21

O krzesła się nie boję, ew ma jakieś składane, zabiorę :wink:

Obrazek

Obrazek
Hadler
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hadler » 01.04.2014 09:36

alwexim napisał(a):Witam, przymierzam się do zakupu bagażnika na dwa rowery (trekkingowe) montowanego na hak do samochodu vw passat b5 fl kombi. Koniecznie musi być odchylany, by był dostęp do bagażnika. Przeglądałem bagażniki firmy Thule, lecz są podobne innych firm i tańsze, lecz nie wiem czy ta oszczędność może wyjść na dobre. Czy możecie coś polecić, bo ja w tym temacie nie za bardzo jestem zorientowany.
Pozdrawiam
Adam

Przed sezonem 2013 za namową Dziadka Macieja kupiłem do swojego Passata B5FL Variant, bagażnik Thule 923 (potrzebowałem na 3 rowery), dla Ciebie byłby to 921. Rożne opcje analizowałem, na początku chciałem aby było tanio, potem powiększałem budżet czytając kolejne opinie. Po jednym sezonie użytkowania jestem pewien, ze bagażnik ten jest warty każdej wydanej na niego złotówki. Obsługa, montaż, stabilność - rewelacja!
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 01.04.2014 11:18

Dziadek Maciek napisał(a):Niedługo w sprzedaży, chyba już jutro, miałem pewien wpływ na konstrukcję tego bagażnika:

będzie to chyba jeden z najtańszych, całkiem mocnych bagażników na hak na 2 rowery. Sprawdzę jak wyszło odchylanie, miało być spore.

amosa za 560 zeta to mam na 3 rowery ... a nie na 2 ? ... ale to zwykły żelaźniak , dla siebie to celuje kupić Stelvio 3 odchylany cena dobra bo 7 stówek z haczkiem
Obrazek
http://www.taurus.info.pl/Stelvio_Tilting_3_bagaznik_na_hak_na_3_rowery_odchylany-6661.html
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 01.04.2014 11:26

auto_gt napisał(a):

amosa za 560 zeta to mam na 3 rowery ... a nie na 2 ? ...

Widzisz, młody jesteś i nie znasz pełnej oferty :wink:

To co pokazałem, to nowy model, żelaźniak, fakt, ale zdecydowanie lepszy od poprzedniego modelu, chociaż dobrze zdaję sobie sprawę, że do wysokiej jakości to mu daleko, ale nie to chodzi w tym produkcie. Mam być tanio i bezpiecznie, więc tak jest.

Ps ja poprzedni model, ten co masz, sprzedawałem za 499 zł. :lol:

Stelvio, Tilting czy jak tam jeszcze zwą te produkty dobrze znam, od wielu lat są w sprzedaży, oczywiście modernizowane. Strasznie nie lubię ich składać, typowo włoskie spasowanie :roll:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 01.04.2014 12:12

"Dziadek Maciek"

Widzisz, młody jesteś i nie znasz pełnej oferty :wink:,To co pokazałem, to nowy model, żelaźniak, fakt, ale zdecydowanie lepszy od poprzedniego modelu

Domyśliłem się że nowy , jednak rakiety nie zrobili więc cóż nie powala ...

Ps ja poprzedni model, ten co masz, sprzedawałem za 499 zł. :lol:

w połowie sezonu i pod koniec są ceny wyprzedażowe , z nowym rokiem koszty utrzymania firmy wzrosły więc przełozy sie to na ceny towarów ... niektórych

Stelvio, Tilting czy jak tam jeszcze zwą te produkty dobrze znam, od wielu lat są w sprzedaży, oczywiście modernizowane. Strasznie nie lubię ich składać, typowo włoskie spasowanie :roll:

podobnie jak z amosem , też nie lubię składać , z Thule Ride One też szału nie było z pasowaniem ,choć coś lepiej niż amosa .
alwexim
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) alwexim » 01.04.2014 15:16

Dziękuję za podpowiedzi. Jeszcze się zastanowię nad wyborem. Co sądzicie o niemieckim uchwycie EUFAB Poker-F? Mam jeszcze pytanie do Dziadka: czy masz u siebie w ofercie Thule 921?
Ostatnio edytowano 01.04.2014 15:25 przez alwexim, łącznie edytowano 1 raz
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 01.04.2014 15:24

alwexim napisał(a):Dziękuję za podpowiedzi. Jeszcze się zastanowię nad wyborem. Mam jeszcze pytanie do Dziadka: czy masz u siebie w ofercie Thule 921?

Podpowiem jeszcze coś co Maciek nie wspomniał , otóż jeśli lubisz coś dobrego i masz na niego grosz , to po wybraniu THULE mniej stracisz w przyszłości , otóż jeśli przyjdzie sprzedać po latach za Thule weźmiesz jeszcze dobrą kasę , a resztę ... ciężko będzie sprzedać , chyba że za 2-3 stówki ... takie realia .

Jedź do Maćka bo jest z Twojego miasta i tam po przymierzasz , pogrymasisz :D co na żywo to na żywo .

Pozdrav !
alwexim
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) alwexim » 01.04.2014 15:28

Tak chyba będzie najlepiej na miejscu zobaczyć, bo zdjęcia choć mówią dużo to nie oddadzą całości. Za dwa tygodnie się zgłoszę, bo będę w Polsce.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe - strona 119
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone