auto_gt napisał(a):
Jeden rower możesz z powodzeniem na klapie wieźć , o tyle lepiej że mniejsze szumy i mniejszy opór - spalanie .
Ja mam na zbyciu swój uchwyt Amos ze 3 razy wiozłem 3 rowery z powodzeniem, Multiplę sprzedałem ,a Espace ma klapę plastikową nie mogę wozić na tej klapie .
1. Poczytaj dokładnie testy, nie zawsze opory są mniejsze, dodatkowo z tyłu rowery bardzo się brudzą (jeśli pada)
2. Amos na 3 rowery na klapę, to wg mnie jeden z najgorszych bagażników na klapę na rynku. Wozić oczywiście można, ale lampy rowery zasłaniają w 99 % aut, sztuczne ramy ... numer zasłonięty ...
Do tego wg Amosa pasuje prawie do każdego auta, a co uniwersalne to ...
3. Espace - można, są specjalne bagażniki, dostępne w ASO
Ps Amosa produkty różne sprzedaję, nie krytykuję tego producenta tylko konkretny bagażnik
Z opiniami Henia dot wcześniej pokazanych belek w pełni się zgadzam. Z uchwytami rowerowymi w większości też, nie do końca jednak. Mam trochę inne doświadczenie, głównie jeśli chodzi o nazewnictwo i producenta, tzn np, że to co Henio pokazuje za 74 zł jako Taurus, to produkuje kto inny, za trochę inną kasę.
Są też całkiem przyzwoite uchwyty Start, tańsze, ze wsuwkami w komplecie.
Ps 2 jak tam Heniu z moim pytaniem dot mojego bagażnika - upierdliwy jestem, ale jako, że często wiesz najlepiej, to pytam ponownie - co mam na dachu w systemie click clack z belką WingBar ? 3 miesiące już czekam na odpowiedź
JackuD - nie kupuj chińszczyzny
w przypadku bagażników są naprawdę słabi Henio dobrze prawi
wolałbym Amosa na dach