auto_gt napisał(a):Kilka rurek i pasków + lampy .... nie wiem co ma tu kosztować 2 tysiące zł ???
Przerost formy nad treścią ?
Błądzisz.
Tak z bagażnikiem jak i Kolega z iPhonem.
Nie wątek na dyskusje.
FUX napisał(a):auto_gt napisał(a):Kilka rurek i pasków + lampy .... nie wiem co ma tu kosztować 2 tysiące zł ???
Przerost formy nad treścią ?
Błądzisz.
Tak z bagażnikiem jak i Kolega z iPhonem.
Nie wątek na dyskusje.
auto_gt napisał(a):
Myślałem
auto_gt napisał(a):Nie podałeś jaki masz samochód więc opisałem bardzo ogólnie.
Renault Megane I Grandtourte kiero napisał(a):w mojej Megance
auto_gt napisał(a):Masz belkę 7 cm - to jest aluminiowa i większość kształtek ma już wpust T u góry , wyjątek jest w belkach fabrycznych np jak mój Espace
auto_gt napisał(a):Jeśli jest wyjątek - zmienić mocowanie bardzo łatwe i tanie.
auto_gt napisał(a):Aaa jeszcze jedno - wybierając zestaw od 1 producenta można dokupić zestaw bębenków zamków 4.6.8. szt i mieć uchwyty belki zamykane 1 kluczykiem ....wyobrażasz sobie wozić tyle kluczy i za każdym razem szukać
te kiero napisał(a):liczyłem właśnie na odpowiedź miedzy innymi od Ciebie Renault Megane I Grandtour
auto_gt napisał(a):
Mam też tego Thule 532 i ten ma zaczepy do 8 cm ( do wingbara )
Dziadek Maciek napisał(a):te kiero napisał(a):liczyłem właśnie na odpowiedź miedzy innymi od Ciebie Renault Megane I Grandtour
Przepraszam, że i ja się wtrącę. Sprawdź dokładnie jaka masz nośność na swoim bagażniku. Była seria z ładownością 30 lub 40 kg, to max 2 rowery, ledwo.
Masz belkę lekko wygiętą, rowery więc jadą odchylone pod pewnym kątem, słabe uchwyty ... padają, tzn rowery spadają.
Były kiedyś w sprzedaży specjalne adaptery poziomujące uchwyty rowerowe. Dowiercanie i przerabianie uchwytu wiążę się z utratą gwarancji oraz sporym osłabieniem uchwytu. Lepiej kupić nawet trochę słabszy uchwyt, ale pasujący bez przeróbek. Są na rynku takie, które zamontujesz bez problemu i zapewnią bezpieczeństwo, o jakości całkiem wystarczającej i cenie niepowalającej. Wiele razy montowaliśmy i problemów nie notowaliśmy