Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 30.01.2014 09:20

Heniu jak zawsze ma dobre rady :wink: jeden z nieomylnych :wink:
Właśnie tak zrobiłem, skułem podłogę pod tarasem, dobudowałem ściany i mam garaż, do którego wjeżdżam z boxem.
Wolałbym zakładać/zdejmować box niż codziennie auto odśnieżać, wsiadać do zimnego.... Tak było przez wiele lat, ale do lepszego ... :D

Nie słyszałem o kradzieży bagażnika z haka, co nie znaczy, że tego zjawiska nie ma, ale świadczy to o ew małej skali takich kradzieży.
Co innego boxy, giną, nawet jakby znowu częściej niż w ostatnich latach.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 30.01.2014 15:53

Dziadek Maciek napisał(a):Heniu jak zawsze ma dobre rady

Angielska zasada : im prostsze rozwiązanie tym lepsze ...

wsiadać do zimnego....

Mata grzewcza na fotel : zapalam ,zdejmuję matę z szyby i wsiadam do ciepłego fotela :D

Nie słyszałem o kradzieży bagażnika z haka, co nie znaczy, że tego zjawiska nie ma, ale świadczy to o ew małej skali takich kradzieży.

dokładnie bo mało takich bagażników jest ... :wink:

Co innego boxy, giną, nawet jakby znowu częściej niż w ostatnich latach.

bo łatwiej sprzedać na giełdzie ... jak pracy nie ma to młodzież żeby mieć na picie czepia się kontrabandy , zwłaszcza w dużych miastach tzw blokersi itd ...
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 30.01.2014 16:08

FUX napisał(a): ale nie ma platformy, na której mógłbym przewieść skuter.

Może Dla Ciebie do zwiedzania miast i miasteczek , zamiast kopcący i hałasujący skuter

rozwiązaniem będzie taki rower e-bike , może i są drogie jeszcze , ale przyznacie że to ciekawe ekologiczne i przyjemniejsze od skuterów .

Rama Macina Cross Alloy T: 1283, stop 6061
Kolor ramy biały mat, czarno, czerwono, niebieski
Napęd korba FSA Metropol 42Z, kaseta Shimano Nexus 21, łańcuch Kmc Z 510RB
Widelec Suntour SF11 NCX-D, MLO 700C
Hamulce Magura HS 11
Koła Ambrosio Keba 700C
Opony Schwalbe Marathon Mondial 42-622
Silnik Bosh Centermotor 250W
Bateria 36V, 8,3Ah, 300Wh lub 36V, 11,1Ah, 400Wh
Zasięg max 145km lub max 190km (zależne od akumulatora)
Waga 20,7kg

Obrazek

film
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 30.01.2014 16:24

Ceny od ok 8700 zł
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.01.2014 16:48

Maciek, kiedyś chyba już o tym było... Jak fachmen od łańcuchów, samochodowych oczywiście, wiesz może jak z łańcuchami w Austrii? W kwestii ich posiadania zimą?
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 30.01.2014 16:59

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hph ... 5475_n.png

W Austrii nie każde łańcuchy uznawane są za łańcuchy :wink: Przeczytaj uważnie.

Aby w temacie CRO, to zerknij na kolorek czerwony :D
Ostatnio edytowano 30.01.2014 17:01 przez Dziadek Maciek, łącznie edytowano 1 raz
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 30.01.2014 17:01

Ta zabawka nie dla mnie.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 30.01.2014 17:03

FUX napisał(a):Ta zabawka nie dla mnie.

To że nie będziesz raczej łańcuchów używał to jedno, a obowiązek ich posiadania to drugie. Napęd nie zwalnia z wymogów.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 30.01.2014 17:04

W kwestii roweru pisałem.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 30.01.2014 17:06

Ok, rozumiem, ale uwaga może przydać się innym.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 30.01.2014 17:42

Też rozumię .

Bocian...

w austrii ważniejsze są certyfikaty niż sam łańcuch .

wydrukuj na kredowym i przyklej na opakowanie ... sie nie kapną :lol:

Fux...

też zrozumiałem .

Gdzieś jeszcze widziałem filmik na motokrosie na prąd to dopiero zabawka śmiga ,skacze , wiraże robi ... :lol:
desperadek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) desperadek » 30.01.2014 19:55

Mam pytanie odnośnie platformy na hak, na 4 rowery. Z tego co zrozumiałem to ani EuroWay G2 923 ani EuroRide 943 nie można rozbudować o podstawę na czwarty rower. Model 929 z adapterem to już w pobliżu 3 tysi 8O Może ktoś podpowie jakąś solidną platformę na 4 rowery do 2k zł
Czy może ktoś ma doświadczenie z produktami Czeskiej firmy Wjenzek? Czy ich produkt Alfa 3+1 jest porównywalny z Thule czy raczej jest daleko za nimi? Chciałbym solidny bagażnik z możliwością odchylania. Mam VW Tourana więc potrzeba dużo miejsca na otwarcie klapy.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 30.01.2014 19:58

desperadek napisał(a):Model 929 z adapterem to już w pobliżu 3 tysi 8O Może ktoś podpowie jakąś solidną platformę na 4 rowery do 2k zł

Odpowiedziałeś sobie w pierwszym zdaniu.
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 30.01.2014 21:14

desperadek napisał(a):Mam pytanie odnośnie platformy na hak, na 4 rowery.

Jeśli ci się nie pali to poczekaj kilka dni. Do mnie ma dojść wyżej wspomniany nowy Thule 909. W przyszłym tygodniu jadę także obejrzeć Westfalię BC 60. Jeżeli mi się spodoba ta druga, to Thule sprzedam za równowartość 400 euro. Nowy adapter kosztuje około 500zł. Może gdzieś wyrwiesz używkę i zmieścisz się w 2k. (przepraszam za post w formie ogłoszenia).
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 30.01.2014 21:57

SingSing74 napisał(a):
Do mnie ma dojść wyżej wspomniany nowy Thule 909. Nowy adapter kosztuje około 500zł.

Dla jasności Th 909 to nie jest nowy model. Th 928/928 G6 to nowe produkty, prawie nowe, są już na rynku pewien czas.
Adapter kosztuje wg ceny sugerowanej 619 zł, można oczywiście kupić taniej.

desperadek - to jest + - tak, że kupujesz albo tanio i w pełni zdajesz sobie sprawę, że masz tanio, albo musisz wydać kasę sporą i masz święty spokój z produktem.
Jest kilka bagażników na 4 rowery na hak, które można polecić, a są tanie. Nie oczekuj jednak od taniego produktu wygody w montażu, dużego odchylania. Amos na ten rok szykuje nową platformę, ceny nie pamiętam, tanio jak na taki wyrób. Widziałem, wygląda nieźle. Są Automaxi/Mont Blanc, cena ok 1100 zł, są Atery, są ... no właśnie. Koniecznie przed zakupem sprawdź odchylanie (wspominasz, że zależy Tobie na tym). Duża klapa i wiele bagażników ma niewystarczające odchylanie. Th 929 jako jeden z nielicznych, a może nawet jedyny, ma tak duże odchylanie, że klapa np w VW T 5 otwiera się bez problemu. W zeszłym roku klient kupił tańszy, odsuwany bagażnik, sprzedał i poprosił o Thule
W tym roku będę miał nowe produkty, innej firmy, nie pamiętam dokładnie oferty w przypadku 4 rowerów. Bagażniki są bardzo wysokiej jakości, z najdłuższą na rynku gwarancją. Ich produkty sprzedawałem już kilkanaście lat temu, wracają na polski rynek z bardzo ciekawymi wyrobami. 2 czy 3 rowery będą bardzo konkurencyjne, a 4 sprawdzę zaraz po feriach.

Ale ...gdybyś dogadał się w/ sprawie Th 909 to zdecydowanie warto, cena bardzo dobra, jeśli produkt jest nowy.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe - strona 109
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone