napisał(a) auto_gt » 28.11.2013 20:06
FUX napisał(a):Juz widzę, jak mieścisz w ten mały box 3-4 pary nart/parapetów, kijki, ciuchy, kaski.
Buty ze wzgl. na wagę, zawsze jeżdżą w aucie.
Spokojnie .
Vectra C ma olbrzymi kufer i tam się wszystko zmieści, Userowi chodzi o narty głównie bo do środka auta nie wsadzi i jakieś drobne lekkie " ciuszki - łaszki ".
Pomyślcie tylko że wielu Cromaniaków jedzie autem z fabrycznym bagażnikiem 320 L , ja tak jeździłem do Włoch w latach 90 -tych w 4 osoby i się mieściłem .
Powiększenie w vectrze C z 500 o 320 = 820 L
do dyspozycji , nikt mi nie powie ,że 2 + 2 nie zapakuje się w 820 L ???
Sądzę że działa tu mechanizm : "w miarę jedzenia apetyt rośnie" , Fux i Maciek Mają coraz większe samochody i "patrzycie swoją miarą " , a nie każdy ma suwa ,cz vana i nie każdy potrzebuje pudło o pojemności 600 L ...
Myślę że ten powyżej co przedstawiłem jest po prostu piękny zestaw i baaardzo aerodynamiczny .
Dodam ,że nie wszystkie Boxy maja system mocowania który jest tak dopasowany do wingbarów jak Motion , np Taurusa Xtreme ,czy Altro trzeba dokupić kit powiększający do belek 8 cm ( fabrycznie są do 7 cm ) to dodatkowy koszt 110 zł i montaż nie jest taki łatwy i wygodny jak w Thule Motion .