Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.11.2013 14:21

Kawał rurki + przyspawany kawał blachy z kilkoma otworami przykręcony do ściany.
L
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 23.11.2013 23:33

demi-duox napisał(a):Skoro wątek dotyczy różnych szpejów samochodowych to może i moje pytanie się tu zmieści :)

Poszukuję mianowicie stojaka do opon przechowywanych bez felg.
Najmniej problemów sprawiłby mi stojak do składowania gumek na leżąco, w pionie. Teraz tak trzymam ale zimówki źle to znoszą i muszę je 2-3 razy w miesiącu przekładać.
Są takie stojaki do przechowywania opon z felgami ale może są i do składowania bez?
Jeżeli ktoś się spotkał z czymś takim to poproszę o namiary.

stojak na kapcie bez felg hmm może być ciężko może coś na alledrogo, osobiście mam inne fele na zimę inne na lato, ale chyba najtaniej będzie w Twoim przypadku jak FUX napisał, bo większość stojaków to do felg +opony
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 23.11.2013 23:39

Nie spotkałem w ofertach takich wynalazków na opony nawet Chińskich ...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 24.11.2013 09:37

auto_gt napisał(a):Nie spotkałem w ofertach takich wynalazków na opony nawet Chińskich ...

Zrobię dla Ciebie.
Ile szt. potrzebujesz? :mrgreen:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 24.11.2013 10:28

FUX napisał(a):
auto_gt napisał(a):Nie spotkałem w ofertach takich wynalazków na opony nawet Chińskich ...

Zrobię dla Ciebie.
Ile szt. potrzebujesz? :mrgreen:

Ja nie potrzebuję ,to ten user wyżej . :wink:
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 24.11.2013 22:17

Dzięki za rady. Rzeczywiście po dokładniejszym przeszukaniu Alle znalazłem coś co może taki stojak na opony z felgami zastąpić. Ma to formę regału gdzie na dwóch poziomach ustawiamy po dwie opony. Tak więc całość nie zajmie więcej miejsca niż tamten stojak i nie będę też musiał tego mocować do ściany. No i wyrób rodzimej produkcji :)
dudi42
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dudi42 » 27.11.2013 15:24

Witam potrzebuje pomocy w doborze boxa oraz bagażnika do Vectry C GtS z fabrycznymi punktami mocowania. Co polecacie jaki model w całości chciałbym zamknąć się w kwocie około 2500zł. pozdrawiam
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 27.11.2013 21:47

dudi42 napisał(a):Witam potrzebuje pomocy w doborze boxa oraz bagażnika do Vectry C GtS z fabrycznymi punktami mocowania. Co polecacie jaki model w całości chciałbym zamknąć się w kwocie około 2500zł. pozdrawiam

Witam forumowicza i przyszłego Cromaniaka .

Za 2,5 kafla masz kolego dobry sprzęt na lata Thule - wingbara :D na stopach obniżanych 754 niemal zerowy szum zamykany na 4 zamki :
Obrazek

i pożądny box Thule Motion o pięknym profilu aero : Antracyt lub Black do wyboru :
Obrazek

i jeszcze wysyłkę gratis ... :wink:

Chyba że potrzebujesz dłuższy box np dla wożenia nart biegowych to są na 230 cm , al ten co zaprezentowałem jest najbardziej uniwersalny .do wożenia różnych rzeczy i nart zjazdowych .
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 28.11.2013 00:27

auto_gt napisał(a):
pożądny box Thule Motion o pięknym profilu aero : Antracyt lub Black do wyboru :

Heniu - czy ja czegoś nie wiem 8O Motion Antracyt i Black :?: 8O

Duży rabat, taki zestaw za 2500 zł z wysyłką gratis :wink: mnie już to nie rajcuje, nie sprzedaję za wszelką cenę, aby tylko klienta zdobyć.
Owszem mam przewidziane wyjątki, dla niektórych forumowiczów też, ale już tak dla pierwszego postu :!: , a zasługi jakie :?:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 28.11.2013 07:11

Box Thule Motion 600 Czarny z połyskiem 620601 - 1789,00 cena sugerowana
Stopy - 753 - 321,00 , belki wingbar - 344,00 , Kit - około 144,00
= 2598,00 do tego rabacik

Fakt że kolor dla Motion to srebeny , nie antracyt , różnica niewielka aczkolwiek ktoś się może uczepić i mieć pretensje .

Czarny ładniejszy - mocniej się nagrzewa latem .

Motion wymiary :

Waga 17
Wysokość 42
Szerokość 67
Długość 190
Pojemność 320
Ładowność 75

Montaż PowerClick
Obustronne otwieranie tak
:hut:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 28.11.2013 09:05

U mnie sprzedaż boxu Motion 600 jest tak bardzo symboliczna, że nawet o nim nie pomyślałem.
Box mały, dla większości klientów zbyt mały. Często klient nie wierzy, że mu ten box nie wystarczy, po sezonie prosi o pomoc w wymianie na większy.
Motion 800 lub Pacific 780 rozwiązuje większość problemów z bagażem, szczególnie zimowym.

Antracyt czy srebrny - wg mnie różnica w kolorze spora, tu nie chodzi o pretensje moje, najwyżej klienta, zamówi antracyt a dostanie srebrny i ... powiesz mu, że "różnica niewielka" :D

dudi - dla ilu osób ma być ten box, co chcesz wozić ?
dudi42
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dudi42 » 28.11.2013 13:53

Witam dzięki za podpowiedzi obecnie box ma być dla 2 osób dorosłych i 3 latka może w niedalekiej przyszłości jeszcze jednego dudusia. Jeżeli chodzi o Vectre C to ona ma też spory bagażnik wiec nie tak źle ;)
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 28.11.2013 14:49

Wg lat doświadczeń i opinii klientów - box model 600 jest idealny dla 3 osobowej rodziny, dla większej, zbyt mały. Przemyśl więc dokładnie, mniej wydasz kupując od razu box właściwy niż teraz tańszy, a później większy. Ceny boxów używanych, nawet tylko raz są wyraźnie niższe niż nowych, traci się jak na autach :wink:
Stawiam w Twoim przypadku na Motiona 800, Pacifica 780 lub coś z Kamei, np Husky XXL lub Kamei 510.
Najdroższa wersja - Motion 800.
Belki - tak jak Henryk podpowiadał, Thule WinBar (bardzo ciche). Tylko z boxem Motion 800 mogą być problemy aby zmieścić się w wyznaczonym budżecie, pozostałe boxy ten warunek spełnią -z belkami WingBar.
Można oczywiście kupić tańsze belki, Thule stal lub np Cruz alu (ok 400 zł).
dudi42
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dudi42 » 28.11.2013 14:53

dziękuje Wam za pomoc teraz zostaje, dobre przemyślenie sprawy aby na lato było już na aucie bo wyjazd co CRO się szykuje ;)

nie ma jak to Dobre Forum i pomoc fachowców
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.11.2013 15:11

Juz widzę, jak mieścisz w ten mały box 3-4 pary nart/parapetów, kijki, ciuchy, kaski. :roll:
Buty ze wzgl. na wagę, zawsze jeżdżą w aucie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe - strona 106
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone