Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
iamam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iamam » 22.07.2013 08:19

Boxa bym nie pożyczył bo to nie długopis... (dopuszczam wyjątek dla rodzinki)
KDW... jeżeli wypożyczalnie tak się obławiają to inwestuj w sprzęt i zarabiaj a nie pi... wymyślaj.

Teraz może coś o bagażnikach a nie oliwie i ludziach dobrej woli...

Maćku. Jakieś wskazówki do montażu boxa? Cofać go maxymalnie do tyłu? Zostało mi około 10cm luzu do otwartej klapy bagażnika. Centralnie na dachu czy na stronę pasażera, żeby łatwiej było zamontować/zapakować? (roboczo miałem zamontowany nad pasażerem)
Ciąć gumy/maskownice z belek ALU i zaślepiać kanały 'T' po boku box'a czy jechać bez gumy? :) (roboczo ich nie docinałem)

Mam tylko jeden kluczyk do belek Mont Blanc (taki śmieszny wielowpustowy) nie wiesz gdzie i za ile można taki dorobić/dokupić?
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.07.2013 10:06

iamam - najczęściej boxy cofamy na max do tyłu, ale jednocześnie staramy się, aby zwisy (po obu stronach belek) były podobne. Trochę to inaczej wychodzi na vanie, inaczej na małym autku. Zdecydowanie montujemy box po stronie zamka, otwierania, dla wygody obsługi. Na jazdę to wpływu nie ma gdzie box jest umieszczony.
Bez gum może być większy hałas, ale gumy tanie nie są niestety. Sprawdź jak jest bez, ew zaklej na próbę np izolacją i zadecydujesz jak zrobić na stałe. Oczywiście pocięte gumy można też zakładać, ja tak miałem.
Ceny kluczyka nie pamiętam, chyba ok 20-30 zł. Jaki numer, może mam, ew mogę zamówić. Ew numer podaj mailem lub PW.
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 22.07.2013 10:41

W tamtym roku miałem podobny problem :!: ,potrzebowałem boxa bo mało miejsca zostało. 8O
Dobry :evil: kolega wyszedł z propozycją "ja ci mojego pożyczę, leży nie potrzebny w piwnicy, tobie się przyda,wypijemy literka i będzie git"
Myślę sobie ,czemu nie zamontowałem na Alhambrę picuś glancuś zapakowałem pozamykałem i w trasę.
Kilku krotnie sprawdzałem czy jest ok i było ,no właśnie było do puki się nie otworzył 60 km przed celem przy prędkości ok 90km/h.
Co się w tedy działo nie powiem bo to nie ten temat.
Na powrót się jakoś zapakowaliśmy bez boxa.
Wracam do pracy i pytam kolegę ile za box bo już go nie dostanie.A kolega nie wiedząc o całym zdarzeniu się pyta :?: A co otworzył ci się :?: ja się pytam, skąd wiesz,a kolega wiesz zapomniałem ci poeirdzeć że czasami puszcza jeden rygiel i powinno się go spętać z przodu.
Moją reakcję pewnie znacie @#$%^^^%$#!#$^*( .

Morał taki:
Gość pozbył się śmiecia za 450 zł "inter pack luna 480".
Wtedy był w promocji i można go było kupić za 600zł.

A ja zostałem bez boxa (znaczy podstawa została)i bez kasy.

Więc kolego
KDW napisał(a):....

Przestroga ,moim zdaniem kup używany zepnij go pasami ,a potem sprzedaj :!:
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 22.07.2013 13:19

KDW napisał(a):Czy może znajdzie się dobra dusza :mrgreen:

Potrzebuję na wrzesień dokładnie od 2 września box dachowy, najlepiej pożyczyć, oczywiście zapłacę za wypożyczenie - pytanie do użytkowników forum ze śląska górnego okolice Katowic, potrzebuję na 3,5 tygodnia.

Nie piszcie o wypożyczalniach, bo tam ceny mają z kosmosu za dobę, a jakość tych box-ów daje dużo do życzenia.

Będziemy z całą rodzinką bardzo wdzięczni.

A ja ci napiszę o wypożyczalni, jak będziesz zainteresowany to wystarczy jak przyjedziesz do Rybnika.

Mój znajomy ma wypożyczalnię i powiedział, że pożyczy na 3,5 tygodnia za 300 zł.

I chyba też ma tylko Thule.
KDW
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KDW » 22.07.2013 14:23

Piter_M napisał(a):
KDW napisał(a):Czy może znajdzie się dobra dusza :mrgreen:

Potrzebuję na wrzesień dokładnie od 2 września box dachowy, najlepiej pożyczyć, oczywiście zapłacę za wypożyczenie - pytanie do użytkowników forum ze śląska górnego okolice Katowic, potrzebuję na 3,5 tygodnia.

Nie piszcie o wypożyczalniach, bo tam ceny mają z kosmosu za dobę, a jakość tych box-ów daje dużo do życzenia.

Będziemy z całą rodzinką bardzo wdzięczni.

A ja ci napiszę o wypożyczalni, jak będziesz zainteresowany to wystarczy jak przyjedziesz do Rybnika.

Mój znajomy ma wypożyczalnię i powiedział, że pożyczy na 3,5 tygodnia za 300 zł.

I chyba też ma tylko Thule.

Ok biore od 31 sierpnia tj. sobota.

Wszystkim "życzliwym" dziękuję za kąśliwości.

Maciek wiem co to jest Grappa, nie łatwiej było napisać Rakija, czepiam się, ale zachowujecie się jak banda przemądrzających się autorytetów, po co otwieracie usta skoro nie macie do zaoferowania wypożyczenia za godziwe pieniądze. Ja napisałem, kto ma pożyczyć, a nie kto ma coś głupiego do powiedzenia.

jest taka zasada nie pytany nie odzywaj się !!!

Pewnie się naraziłem, ale nie dbam o to jak ktoś na mnie krzyczy i prawi morały o zrozumieniu i czytaniu ze zrozumieniem.
Olo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olo » 22.07.2013 14:31

przeczytałem sobie 3 razy całosć tego wątku od momentu ogłoszenia KDW (starałem się ze zrozumieniem ;))
i mimo sugestii żeby sie nie odzywac nie pytanym to powiem tak - czegos tu nie rozumiem, po co tyle jadu ???, po co takie złośliwości - nie rozumiem.

wiem że zaraz oberwę bo w sumie nikt mnie o nic nie pytał ale z drugiej strony skoro inni mogą wyrażć swoje opinie to chyba mogę i ja.
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 23.07.2013 10:13

KDW napisał(a):Ok biore od 31 sierpnia tj. sobota.

No to namiary wysłałem ci na maila.
kalemi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kalemi » 25.07.2013 11:15

Witam Maćku

Potrzebuję kupić box dachowy na zarówno zimowe (narty max 180cm) jak i letnie wypady. Mam samochód Nissan X-trail wyposażony jest w relingi dachowe ze światłami dalekosiężnymi także z bagażników bazowych wyboru zbyt dużego nie miałem (zakupiłem oryginalny w Nissanie). Box ma być dobry i na pewno Thule. Wstępnie wybrałem dwa modele: Motion 800 i Pacific 780. Czy to dobry wybór oraz proszę powiedzieć jakie są generalnie różnice między modelami Motion i Pacific. Może jest w Szczecinie dobry sklep z boxami Thule ?. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 25.07.2013 12:45

Motion to seria wyższej klasy produktów, ma większą ładowność (75 kg), ma trochę mniejszy i ze "sprzęgiełkiem" system montażu, jest też trochę większy (M 800 od P 780). Ogólnie to mocniejszy produkt, sztywniejszy, wg niektórych ładniej wykończony, ale to sprawa gustu.
Szczecin - Jagiellońska 27 Tel. (91) 484 15 26 dealer Thule i Partner Taurusa (importera Thule)

Ps faktycznie do takiego "dachu" jaki masz w swoim aucie tylko w Nissanie są bagażniki.
PiasekD13Z6
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) PiasekD13Z6 » 28.07.2013 00:05

Witam.
Chciałbym zakupić platformę do przewozu 3 rowerów.
Moje typy to :
1) Inter Pack Trio
2) Peruzzo Siena 3
3) Autotek Race Standard 3
4) MENABO RACE 3

Użytkowników wyżej wymienionych produktów proszę o opinie, a specjalistów proszę o fachowe informacje.
Ewentualnie kupie używkę w stanie dobrym za rozsądne pieniążki.
Pozdrawiam
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 28.07.2013 09:29

Moje typy :
1. Menabo Stelvio Tilting 3 -na 3 rowery, odchylany alu waży tylko 15 kg .
2. Thule EuroRide, 3 Rowery, odchylany 943 waży 18 kg

Jeśli ktoś szuka tanizny to Amos stalowy .
PiasekD13Z6
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) PiasekD13Z6 » 28.07.2013 14:36

auto_gt napisał(a):Moje typy :

Jaka jest różnica między "Stelivio tilting 3" a "Race 3"
gdzie to dostanę i w jakiej cenie
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 28.07.2013 15:17

PiasekD13Z6 napisał(a):
1. Menabo c -na 3 rowery, odchylany alu waży tylko 15 kg .

np. u mnie , pisz na priw ,

Stelvio Tilting 3 to nowszy model od Race 3 ten był nie odchylany mechanizm odchylania był osobno za ok 200 zł
Stelvio Tilting 3 odchylane

cena dealerska 819 zeta , rabat będzie .
Obrazek
PiasekD13Z6
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) PiasekD13Z6 » 28.07.2013 21:05

auto_gt napisał(a):
PiasekD13Z6 napisał(a):

np. u mnie , pisz na priw ,

nowszy model Race 3 był nie odchylany nowe są stałe lub odchylane mechanizm odchylania

cena dealerska 819 zeta , rabat będzie .
Obrazek

No to się zagubiłem bo na internecie są platformy nazwane Race 3 i są one uchylne.

Wiem że ten bagażnik będzie używany max 2 razy w roku, dlatego też opcja z zakupem drogiego sprzętu odpada (nie lubię mrozić kasy :) ). chcę aby w trasie 1200km się nie rozleciał i nie zgubił ładunku.
Czy ten o którym piszesz jest stabilny? nigdzie nie mogę znaleźć opinii na jego temat nawet na anglojęzycznych stronach.
i jeszcze jedno czy model auta i hak w który jest wyposażone mają znaczenie (hak to jakiś zwykły model BRINK)
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 28.07.2013 22:23

Platforma rowerowa Stelvio.
Prosta i ekonomiczna platforma do przewożenia rowerów na haku holowniczym.
Atrakcyjny, prosty wygląd połączony jest z przystępną ceną.

Model uchylny, pozwala na dostęp do części bagażowej samochodu bez zdejmowania rowerów i uchwytu. Przewozi do 3 rowerów.
Uchwyt na ramie stalowej z aluminiowymi szynami podtrzymującymi koła rowerowe.
Wtyczka elektryczna 13 pin.

Ładowność - 45 kg
Masa własna - 12 kg
Obejmuje ramy rowerowe o średnicy 22-80 mm
Koła rowerowe mocowane z pomocą pasków parcianych
Atrybuty produktu
Montaż Hak
Ilość rowerów 3
Zamki na wyposażeniu Nie
Uchylany Tak
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe - strona 101
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone