Zraja napisał(a):No to może i ja się podepnę z prośbą o poradę jaki box jest najlepszy do Opla Zafiry z relingami? Wyjazd do Cro coraz bliżej, a jeśli wejdzie opcja zabrania "dziadków", to prawie wszystkie bagaże muszą " iść" na dach (podróż dla 4 osób dorosłych + 2 dzieci). A mój mąż jakoś się nie kwapi co do zakupu...
Zafira--masz bagażnik belkowy od tego elementu trzeba rozpocząć ew zakup.
Box---jaki najlepszy trudno jednoznacznie doradzić. Dzisiaj potrzebujesz na jeden ("obładowany") wyjazd do Cro, a póżniej--czy takie potrzeby będą .
Na początek wersja "wszystko na dachu"---największe boxy mają ok 650 l, kosztują sporo, od ok 2 tys zł.
Boxy trochę mniejsze--ok 450/500 l to już zdecydowanie większy wybór, ceny też więc bardziej "dla ludzi". Dobre boxy w tej pojemności to ok 1450 do 2000 zł, słabsze, to wydatek od 650 zł do ok 1000 zł. W/w boxy są dlugości od 190 do 230 cm, mieszczą więc większość nart. Box 180 cm 430 l, cena od 540 do 650 zł.
Jadąc w 4 + 2 osoby radziłbym zakupić box o ładowności min 75 kg, Kamei nawet 94 kg.
Jesteś z W-wy więc może możesz do mnie wpaść (niezobowiązująco-nie musisz kupować), pokażę i wytłumaczę "co i jak". Zobaczysz i dotkniesz różnych boxów, poznasz różnice materiałowe i zorientujesz się w jakości omawianych wyrobów.
Częsty przypadek naszych klientów----kupują mały box, taki na 3/4 pary nart, a po urlopie proszą o wymianę na większy.