Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
iamam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iamam » 13.07.2013 11:31

Dziękuję za opinie/odpowiedzi. Bardzo sobie cenię rzetelne opinie oparte na wiedzy i doświadczeniu (niestety w sieci coraz trudniej o takie). Chyba padnie na Tritona. Można gdzieś sprawdzić co było 'poprawiane' w kolejnych seriach Tritona? Jeżeli Literat używa boxa od 5-ciu lat i dalej go chwali to też spory plus :). Spadek jakości w kolejnych odsłonach danego produktu to niestety plaga - ale pewno stąd spadek ceny...

Mam na uwadze wydanie ekonomiczne Tritona (matowy, szary, jednostronny, bez systemu prostego montażu). Czy te 'braki' mają przełożenie też na inne cechy (trwałość, bezpieczeństwo) czy to tylko kwestia estetyki i wygody?
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 13.07.2013 12:05

iamam napisał(a): czy to tylko kwestia estetyki i wygody?

Tylko.

W nowych jest inny system montażu, podobno wygodniejszy i zajmujący mniej miejsca. Są też jakieś uszczelki zapobiegające dostawaniu się kurzu. Takie tam bajery :wink:
iamam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iamam » 18.07.2013 18:39

Padło na Tritona 450. Dzisiaj odebrałem przesyłkę i pierwsze wrażenia są takie:
+ box jest spory (mieści się wózek i zostaje sporo miejsca)
- box ma mały 'prześwit' do załadunku (nisko podnosi się wieko i jest problem z załadowaniem wózka - na styk).
- wzmocnienia metalowe przy cybantach / wsuwkach są raczej symboliczne (ale chyba wystarczające - testy przechodził).
- może to nie minus boxa a montera - ale z racji, że nie jestem koszykarzem miałem problem z montażem najdalszej spinki
+ box jest lekko słyszalny powyżej 120km/h ale nie jest to nic uciążliwego - po prostu wiadomo, że box jeszcze jedzie z nami
+ dzięki możliwości płynnego przesuwania względem belek nie ma problemu z dopasowaniem do bazy
+ w moim przypadku nie ma problemu z takim montażem, żeby otwierała się klapa (muszę jedynie zdemontować lub wyginać antenę)
+ prezentuje się przyzwoicie na aucie:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dzięki raz jeszcze za pomoc w wyborze :)
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 18.07.2013 21:02

Problem montażu najdalszej wsuwki wynikał z tego, że boź jest otwierany z jednaj strony, nie z Twojej winy (wzrostu) :wink:
Ciekawe ile za niego zapłaciłeś, czy u mnie byłby konkurencyjny :?: Jeśli chcesz napisz na PW lub maila
Pozdrawiam
Ps lubię wyciągać wnioski cenowe i jakościowe :D
KDW
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KDW » 21.07.2013 09:43

Czy może znajdzie się dobra dusza :mrgreen:

Potrzebuję na wrzesień dokładnie od 2 września box dachowy, najlepiej pożyczyć, oczywiście zapłacę za wypożyczenie - pytanie do użytkowników forum ze śląska górnego okolice Katowic, potrzebuję na 3,5 tygodnia.

Nie piszcie o wypożyczalniach, bo tam ceny mają z kosmosu za dobę, a jakość tych box-ów daje dużo do życzenia.

Będziemy z całą rodzinką bardzo wdzięczni.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 21.07.2013 20:02

Apel do okolicznych miejsca zamieszkania KDW - wypożyczcie mu box i dodajcie jeszcze kilka złotych na dobry pobyt w Cro czy gdzieś tam... :wink:
KDW - każdy chce jakoś żyć, koszt zakupu boxa, serwisowania go po wypożyczeniu przedstawia pewną wartość, to wszystko musi odpowiednio przełożyć się na cenę wynajmu. Nie wiem jak to jest w Twoich okolicach, ja wiem jak to jest u mnie. Czasami box wraca w stanie ... muszę dołożyć do niego np 2 godz pracy, aby usunąć uszkodzenia, czy myślisz, że nasza praca nic nie kosztuje :?: :roll:
Cena doby oscyluje najczęściej od 15 do 25 zł, im dłużej tym taniej, przelicz to na cenę nowego boxu, ja mam w wypożyczalni tylko Thule, tańsze rozpadną się po pierwszym kliencie, max po drugim.
Życzę jednak powodzenia w szukaniu Cromaniak, który wypożyczy za ...

Takie cuda bywają, nie tylko w E..., 8 sierpnia wypożyczam bagażnik na hak na 2 tyg ( o wartości ponad 2 tys zł), za dobrą Grappę :D
KDW
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KDW » 21.07.2013 20:13

Dziadek Maciek napisał(a):Apel do okolicznych miejsca zamieszkania KDW - wypożyczcie mu box i dodajcie jeszcze kilka złotych na dobry pobyt w Cro czy gdzieś tam...

Nice Joke :evil:

A wiesz, że ja wierzę jeszcze w ludzi czasem, może Ty nie.
Nie każdy to lichwiarz szukający tylko zysku, wolałbym dać komuś prywatnemu 200zł za wypożyczenie, niż płacić tobie 300zł.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 21.07.2013 20:17

KDW napisał(a):Nie każdy to lichwiarz szukający tylko zysku, wolałbym dać komuś prywatnemu 200zł za wypożyczenie, niż płacić tobie 300zł.

Grappa jest tańsza niż 200 zł

Dziękuję za zrozumienia, w ludzi też wierzę, dlatego apeluję o box dla Ciebie :wink: może jeszcze dowiozą w Twoje miejsce zamieszkania :wink:
Ostatnio edytowano 21.07.2013 20:19 przez Dziadek Maciek, łącznie edytowano 1 raz
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 21.07.2013 20:17

KDW napisał(a):
Dziadek Maciek napisał(a):Apel do okolicznych miejsca zamieszkania KDW - wypożyczcie mu box i dodajcie jeszcze kilka złotych na dobry pobyt w Cro czy gdzieś tam...

Nie każdy to lichwiarz szukający tylko zysku, wolałbym dać komuś prywatnemu 200zł za wypożyczenie, niż płacić tobie 300zł.

Pojechałeś po bandzie. :roll:
Dobry zwyczaj nie pożyczaj...
Jeżeli ma się wyrypać, to się wyrypie. Na koniec powiesz wypożyczającemu, że g... Ci wypożyczył. Widzę, że niczego nigdy na papier nie pożyczałeś.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 21.07.2013 20:22

Tak sobie myślę, wolno mi, mam 2 boxy (Thule) wolne w tym terminie, wpadnij do W-wy, za 3.5 tygodnia wypożyczenia przywieziesz mi 2 l domowej oliwy z Cro, propozycja chyba tania :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.07.2013 21:28

KDW napisał(a):Czy może znajdzie się dobra dusza :mrgreen:

Potrzebuję na wrzesień dokładnie od 2 września box dachowy, najlepiej pożyczyć, oczywiście zapłacę za wypożyczenie - pytanie do użytkowników forum ze śląska górnego okolice Katowic, potrzebuję na 3,5 tygodnia.

Nie piszcie o wypożyczalniach, bo tam ceny mają z kosmosu za dobę, a jakość tych box-ów daje dużo do życzenia.

Będziemy z całą rodzinką bardzo wdzięczni.

Najlepiej kup taki jak Ci pasuje i będziesz miał kłopot z głowy.
KDW
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KDW » 21.07.2013 22:35

Chyba najlepiej będzie poszukać używki na allegro :mrgreen:

Maciek jak już wrócę z Cro z tym używanym wyślę Ci go do Wawy, żebyś sobie jeszcze na nim dorobił, a co :mrgreen:

A oliwę mogę Ci przywieźć tak ja Ty za box-y policzę Ci za transport 15 zł od 100 km - pasi ?

Czyli jakieś 1200 km x 2l x 15zł = 360 zł

Dziadek Maciek napisał(a):
Grappa jest tańsza niż 200 zł

Czemu akurat Grappa, nie jadę do Włoch :roll:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.07.2013 06:57

Krzysiek - chyba niewiele rozumiesz, ale zostawmy już to, życzę abyś znalazł box na warunkach jakie Tobie pasują :D
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 22.07.2013 07:25

Dziadek Maciek napisał(a):Krzysiek - chyba niewiele rozumiesz, ale zostawmy już to, życzę abyś znalazł box na warunkach jakie Tobie pasują :D

Daj pokój Maciek, szkoda komentować wpisów naszego kolegi :papa:
Czytanie, a nawet pisanie ze zrozumieniem to sztuka :lol:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 22.07.2013 07:34

KDW napisał(a):

Moim zdaniem nie każdy to cienias szukający gdzie by tylko uszczknąć i prześliznąć się przez życie jak najtaniej kosztem innych. Ponadto ludzie z czegoś muszą żyć, ciekawe z czego Ty ? .
Mam kolegę, który nic nie kupuje, a wszystko pożycza, co ciekawe bardzo dobrze zarabia. Kiedyś był pożyczyć buty i kurtkę w góry dla córki ja bym się wstydził. Jaka ma opinię można się domyślić :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe - strona 100
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone