Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 22.06.2013 21:14

Od 95 roku sprzedaję części samochodowe - bagażniki to też poniekąd części - akcesoria :wink:

La Prealpina to bardo dobre bagażniki , jednak Taurus ma większą bogatszą ofertę i łatwiej jest dobrać zestaw dla klienta .

Dobór amortyzatorów, klocków ,tarcz jest podobne jak bagażników , podstawa to katalog , czasem jednak trzeba wyjąć klocek i dobrać po wymiarach zwłaszcza we Francuzach .

Miałem przypadki ,że koleś miał w lewym kole inną piastą niż w prawym i inne łożysko - Peugeot 105 = Citroen AX handlarz wstawił mu inna kolumnę ... od AX-a

Był przypadek sprzęgła do Vw Polo , po kilku dniach przyleciał i krzyczy że wytarło dziurę w koszu sprzęgłowym ! 8O Jeszcze raz sprawdziłem numery silnika i poprosiłem o nr skrzyni , miał silnik 1,6 ,a skrzynię od 1,4 .to się mówi to doświadczenie ... :wink: i takie tam .... odbiegam od tematu

Powiem wam tak im więcej wiem na temat samochodów ,olei ,części , tym wydaje mi się że mniej wiem , że ciągle za mało ...

Maciek siedzi w tym temacie od lat , więc może o tym gadać godzinami , może nawet jak będzie spał też może odpowiadać :wink: to fakt , nie zbity .
Fakt jest że ja również rzetelną poradę podam odnośnie bagażników i w cale nie będzie gorsza od Maćka :wink: nie mam autoryzacji jak Maciej , ale też z Polskiej sieci dystrybucji i też gwarancję Thule na 5 lat .

więc jest nas dwóch

Tyle, że jesteśmy nieco inni , inaczej się tu wypowiadamy i inaczej postrzegamy potrzeby pytających dlatego wypowiedzi inne ,ale myślę że to dla was lepiej .

Pozdrav .
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 22.06.2013 21:19

FUX napisał(a):
auto_gt napisał(a):
Gls-em mogę wysłać paczkę ( mam umowę dużo wysyłam ) za 16 zł do 31 kg , która nie przekracza 300 cm , więc małe boxy można , gorzej z tymi długimi 190 cm i więcej , nie chcą brać - bo wymiar, wtedy inny kurier bierze , a jak klient z okolic Rzeszowa to wolę zawieźć i rękę uściskać . :wink:

To trochę głupio, że do interesu dopłacają... :roll:
W Niemczech nawet członkowie kilkuset tysięcznej organizacji handlowej, mający największe zniżki, za przesyłki mniejsze, niż 100cm i 30 kg, muszą zapłacić 8€ w UPS.

Niemieccy pracownicy mają inne zarobki i to podnosi koszty , więc cena inna , a jeszcze inna będzie w Norwegii .
My mamy tak , a jak będzie w przyszłości nikt tego nie wie .

Ostatnio wysyłałem 400 wycieraczek samochodowych typu banan (hurtowo) ,czyli płaskie , w dwu paczkach po 33 kg każda , nikt nawet nie pisną ... że za dużo
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.06.2013 21:43

auto_gt napisał(a):
Maciek siedzi w tym temacie od lat , więc może o tym gadać godzinami , może nawet jak będzie spał też może odpowiadać :wink: to fakt , nie zbity .

Bez przesady, bagażniki to nie sens mojego życia :lol: problem wg mnie polega na tym, że ja nie jestem zaślepiony na danego dostawcę, jestem związany z Thule i Taurusem, ale inny "świat" też widzę, a Ty polecasz tylko to co w danym momencie masz w ofercie (patrz dokładnie LP i Kamei) z przed kilku tygodni :wink:
Chcesz u mnie kupić Thule, to masz a nie inną ofertę, chcesz Amosa to też ją masz, chcesz Cruza, też masz, chcesz MB, też masz...itd nie zawsze polecam to co mam na półce, odsyłam do "lepszych", a Ty tylko swoje.
Heniu - chyba kiedyś spotkamy się na spotkaniu Taurusa, pogadamy i ...
Zdrowe jedzenie bardziej :lol:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 22.06.2013 21:58

Dziadek Maciek napisał(a): spotkaniu Taurusa, pogadamy i ...

Może , ale coś mnie Norwegia ciągnie ...

Widzisz jestem koziorożec , ciągle gdzieś mnie ciągnie jakieś wyzwanie , nie lubię siedzieć w miejscu .
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.06.2013 22:02

auto_gt napisał(a):

Widzisz jestem koziorożec

Syna mam z Koziorodca, znak znak znam ....
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 22.06.2013 22:13

Dziadek Maciek napisał(a):
auto_gt napisał(a):

a ja syna nie mam , za to 3 córy :D , mówię Ci same baby ,dobrze że pies jest w domu ... :lol:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.06.2013 22:42

auto_gt napisał(a):
auto_gt napisał(a):

a ja syna nie mam , za to 3 córy :D , mówię Ci same baby ,dobrze że pies jest w domu ... :lol:

wolę wnuka ...
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 23.06.2013 07:52

Ja mam córki i nie chcę żadnego syna.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.06.2013 07:57

darek1 napisał(a):Ja mam córki i nie chcę żadnego syna.

Będą zięciowie... :mrgreen:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 23.06.2013 08:02

FUX napisał(a):
darek1 napisał(a):Ja mam córki i nie chcę żadnego syna.

Będą zięciowie... :mrgreen:

Bardzo dobrze. Będzie miał kto worki dżwigać. Najważniejsze aby im się nie wpierdzielać. Lepiej stać z boku. :wink:
robertbp67
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertbp67 » 23.06.2013 13:54

pomyliłem się bo nie do końca znam się na tym mam bagażnik ( te poprzeczki kanciaste) a potrzeba mi box
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 23.06.2013 14:37

Określ swoje potrzeby, tzn co box ma wozić ? narty? jak długie, ile par, namiot, krzesełka, może ponton, łóżeczko .... :?: :?:
Informacja jaką podałeś jest bardzo mało precyzyjna, potrzebujesz box i masz Alhambrę - na tak postawione pytanie jedyną odpowiedzią może być - każdy box, a chyba chciałbyś dokładniejszej porady.
Informacja o budżecie też jest wskazana, chociaż nie jest konieczna.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 23.06.2013 21:29

A jeszcze podaj , to czy box będzie tylko dla Alhambry ,czy też będzie używany na innym aucie mniejszym , jakim ?

Czy interesuje cię nie za duży cenowo a pakowny ,czy niski , "płaski" tak żebyś mógł na parkingi wjechać ...

jest wiele wytycznych .

wolę wnuka ...

Marzyciel ... :wink:

FUX napisał(a):Będą zięciowie... :mrgreen:

Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 23.06.2013 21:41

auto_gt napisał(a):

wolę wnuka ...

Nie marzyciel, wnuk ma już prawie 3 lata. Dzisiaj cały dzień z nim spędziłem, wycieczka rowerowa i zabawy samochodzikami, a kolekcję mam sporą :D
robertbp67
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertbp67 » 24.06.2013 15:46

box długości 190cm, do przewozu deski ewentaulnie nart a latem bagaży może być do 50kg, cena do 1200zł
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe - strona 96
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone