Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 22.06.2013 17:24

Tomcroek napisał(a):ale myślę też o MOTION-ie 800, poszukam, poskrobię się w kieszeń może się uda.

Witam, tu masz pełny opis :Motion 800

ceny w skąpiec już od 2000 zł :wink:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 22.06.2013 17:26

FUX napisał(a):Taaa.
Cena super, a dostawa przesypana o zylion pln. :roll:

To zależy od polityki sklepu , ale może też być za 20 zł u innych . trzeba szukać , pytać .
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 22.06.2013 17:35

auto_gt napisał(a):

To zależy od polityki sklepu , ale może też być za 20 zł u innych . trzeba szukać , pytać .

Pokaż mi spedycję, która box wyśle za 20 pln.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 22.06.2013 18:07

FUX napisał(a):
auto_gt napisał(a):

Gls-em mogę wysłać paczkę ( mam umowę dużo wysyłam ) za 16 zł do 31 kg , która nie przekracza 300 cm , więc małe boxy można , gorzej z tymi długimi 190 cm i więcej , nie chcą brać - bo wymiar, wtedy inny kurier bierze , a jak klient z okolic Rzeszowa to wolę zawieźć i rękę uściskać . :wink:
fiordek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fiordek » 22.06.2013 18:20

ja kupiłem box volkswagen 460l 230 x 75 x 41 i swietnie sie sprawuje na trasach .. zarówno zimą i latem .. a szwagier ma thule i też jest bardzo zadowolony :D .. fakt za przxesyłkę zapłaciłem 100 zł ale nie narzekam i nie przepłaciłem :mrgreen:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 22.06.2013 18:36

FUX napisał(a):

Powiedz ,czy to nie uczciwe ,że ktoś oferuje wysyłkę gratis ?
czy inny oferuje produkt po minimalnej marży i dokłada rzeczywistą wysyłkę 158 zł kurierem UPS - bardzo porządnym zresztą paczki czyściutkie itd , niż taki co daje narzut 600 ,czy 800 zł i mówi że wysyłka gratis :lol: jaki gratis się pytam :?:
fiordek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fiordek » 22.06.2013 18:42

auto_gt napisał(a):
FUX napisał(a):

Powiedz ,czy to nie uczciwe ,że ktoś oferuje wysyłkę gratis ?
czy inny oferuje produkt po minimalnej marży i dokłada rzeczywistą wysyłkę 158 zł kurierem UPS - bardzo porządnym zresztą paczki czyściutkie itd , niż taki co daje narzut 600 ,czy 800 zł i mówi że wysyłka gratis :lol: jaki gratis się pytam :?:

wszystko zależy od ceny zakupu i sprzedawcy !!
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.06.2013 19:36

fiordek napisał(a):ja kupiłem box volkswagen 460l 230 x 75 x 41 i swietnie sie sprawuje na trasach .. zarówno zimą i latem .. a szwagier ma thule i też jest bardzo zadowolony :D .. fakt za przxesyłkę zapłaciłem 100 zł ale nie narzekam i nie przepłaciłem :mrgreen:

Nie box VW, tylko Kamei (jeśli masz napis VW)
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.06.2013 19:41

Wg mnie Henio już się trochę pogubił z tym odsyłaniem do ... z cenami ... za wszelką cenę musi być najbardziej 'okazjonalny", a nie zawsze o to chodzi.
Wiem, klient chce kupić jak najtaniej, ale jak najtaniej nie zawsze gwarantuje np pełen serwis, gwarancje ...
Ja np, mam serwis Thule niezależnie od miejsca zakupu, klient z Ameryki przyjedzie i też naprawię, a ten co r=tanio sprzedaje ...
Thule wskazuje ceny sugerowane, sprzedaje się, wiadomo, z rabatami, ale bez przesady ...
Znam rynek bardzo dobrze, wiem z jakiego rynku pochodzą takie czy inne produkty, naklejka i niby sprzedawca Thule, to nie to samo co produkt Thule i dealer Thule, ew sprzedawca autoryzowany Thule

Poszukajcie sobie na chińskich stronach .... mają wszystko, nawet to co Thule ma w opracowaniu ... ale jakość ...
fiordek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fiordek » 22.06.2013 20:07

Dziadek Maciek napisał(a):
fiordek napisał(a):ja kupiłem box volkswagen 460l 230 x 75 x 41 i swietnie sie sprawuje na trasach .. zarówno zimą i latem .. a szwagier ma thule i też jest bardzo zadowolony :D .. fakt za przxesyłkę zapłaciłem 100 zł ale nie narzekam i nie przepłaciłem :mrgreen:

tak tak .. to Kamei dla VW
uklon1.gif
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.06.2013 20:11

fiordek napisał(a):

tak tak .. to Kamei dla VW
uklon1.gif

Wiem, bo byłem u producenta Kamei, widziałem jak robią i dla kogo robią, oczywiście naklejki "ogólne" też widziałem.
To jest, tak jak Thule, producent z wysokiej półki, tylko, że mniej "światowy".
Ps przy okazji zwiedzałem fabrykę VW, robi wrażenie ... 8O a 10 lat w FSO pracowałem 8O
fiordek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fiordek » 22.06.2013 20:27

uuuu. .. toś światowy człek :mrgreen:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.06.2013 20:44

fiordek napisał(a):uuuu. .. toś światowy człek :mrgreen:

bez przesady :D mam po prostu jakieś doświadczenie i strasznie mnie wk... jak jakiś gościu, który dopiero co rozpoczął temat bagażników zawsze ma dużo do powiedzenia. A jeszcze niedawno "psy" wieszał na produktach Thule czy innych, a teraz o nich nawet nie wspomina (LP)

Inna sprawą jest, że w innym temacie ma sporo racji i nawet ja chętnie o poradę poproszę. :D
fiordek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fiordek » 22.06.2013 20:48

fiordek napisał(a):uuuu. .. toś światowy człek :mrgreen:

bez przesady :D mam po prostu jakieś doświadczenie i strasznie mnie wk... jak jakiś gościu, który dopiero co rozpoczął temat bagażników zawsze ma dużo do powiedzenia. A jeszcze niedawno "psy" wieszał na produktach Thule czy innych, a teraz o nich nawet nie wspomina (LP)

Inna sprawą jest, że w innym temacie ma sporo racji i nawet ja chętnie o poradę poproszę. :D

tak tak ... ja nie wypowiadam sie o czyms czego nie znam i nie mam !! .. a pełno jest pseudofachowców o tak
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 22.06.2013 21:11

auto_gt napisał(a):
Gls-em mogę wysłać paczkę ( mam umowę dużo wysyłam ) za 16 zł do 31 kg , która nie przekracza 300 cm , więc małe boxy można , gorzej z tymi długimi 190 cm i więcej , nie chcą brać - bo wymiar, wtedy inny kurier bierze , a jak klient z okolic Rzeszowa to wolę zawieźć i rękę uściskać . :wink:

To trochę głupio, że do interesu dopłacają... :roll:
W Niemczech nawet członkowie kilkuset tysięcznej organizacji handlowej, mający największe zniżki, za przesyłki mniejsze, niż 100cm i 30 kg, muszą zapłacić 8€ w UPS.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe - strona 95
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone