Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 28.05.2013 17:06

auto_gt napisał(a):
Piter_M napisał(a):A ja robię takie tablice:

Obrazek

Jakby ktoś był zainteresowany to piszcie.

no włsnie takie coś , całkiem łądne

mogę wysłać podkłady alu odblaskowe czyste :wink:

Na folii odblaskowej też robię, a materiał PCV albo blacha ocynkowana 1 mm.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 28.05.2013 19:42

wysłałem do Ciebie meila
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 29.05.2013 06:37

auto_gt napisał(a):wysłałem do Ciebie meila

Nie wiem gdzie tego maila wysłałeś, ale do mnie nic nie doszło.
Emeren
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Emeren » 19.06.2013 03:56

Witm. Z gory przepraszam za to ze pytam po raz kolejny o to samo...kilka miesiecy temu pytalem o zestaw na dach do Forda Focusa Hatchback 2006. Niestety tu gdzie jestem internet chodzi tak strasznie wolno ze nie jestem w stanie odszukac moich starych postow :/. Zbliza sie czas wyjazdu a ja musze kupic caly bagaznik razem z boxem (lapki, belki, box). Czy za 1,5 tysiaca zlotych uda mi sie skonfigurowac jakis w miare "cichy" i pojemny zestaw do mojego autka ? Nie pamietam od ktorego z Panow ale ostatnio dostalem propozycje rabatu dla forumowicza :) ... jesli nadal aktualna to chetnie bym skorzystal. Jestem jeszcze za granica wiec musze wybierac z daleka i jakby co to bede linkowal do zony a ona bedzie zamawiac :). Czy okres oczekiwania jest jakos zalezny od sprowadzenia tego od producenta czy raczej posiadaja Panowie zestawy u siebie??
Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam za powtarzanie pytania.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 19.06.2013 07:54

Co powiecie panowie o platformie, bagażniku Stelvio na 4 rowery (odchylany)?
Chodzi przede wszystkim o przewóz nadprogramowego, bagażu ale na rowery również.
Jest coś alternatywnego do 1200 złotych?
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 19.06.2013 09:01

Przed zakupem dokładnie trzeba sprawdzić czy da się zamontować na haku. Miałem kilka razy problem z montażem bagażników firmy Menabo. Głowica ma dosyć wąskie"wejście" i jeśli "szyjka" haka jest szeroka, to występuje te problem. Średnio wygodny montaż.
Bagażnik prosty, chociaż trochę już poprawiony (ten co ma Taurus w ofercie). Zdecydowanie mocniejsze stanowiska na rowery, w starszych modelach potrafiły spawy puszczać, a do tego złożenie takich bagażników wymaga sporej ilości piw :wink: Nowy większość wad jest pozbawiony, nadal jest to jednak wyrób włoski :wink:
Alternatywa -
1.http://www.bagazniki.pl/pl/p/AUTOMAXI-ALLROAD-4/1861 lepsza firma, lepsze wykonanie
2. dużo tańszy - Amos platforma 4, nie ma odchylania. Bardzo prosty, jednak mocny, cena ok 650 zł.
Unikać zdecydowanie należy produktu pod nazwą Siena, psuje się już w trakcie składania.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 19.06.2013 09:08

[quote="Dziadek Maciek"] lepsza firma, lepsze wykonanie
[quote]

Dzięki, bardzo lubię Mont Blanc'a

A "gratów" z Thula to mi ostatni za dużo przybyło :wink:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 19.06.2013 09:16

Torac napisał(a):
Dziadek Maciek napisał(a): lepsza firma, lepsze wykonanie

Dzięki, bardzo lubię Mont Blanc'a

A "gratów" z Thula to mi ostatni za dużo przybyło :wink:

opcjonalnie na hak odchyalny , jeśli nie jeździsz często z rowerami to :
HangOn 4B, bagażnik na hak, 4 rowery (odchylany) 9708
Obrazek

Wygodny, łatwo odchylany bagażnik rowerowy z certyfikatem ISO montowany na haku holowniczym.

- Solidne mocowanie z certyfikatem ISO nie wymagające wstępnej regulacji
- Wygodna funkcja odchylania ułatwia dostęp do bagażnika auta
- Płaski po złożeniu, zajmuje niewiele miejsca ułatwiając przechowywanie
- W komplecie taśmy mocujące rowery i elementy odblaskowe zwiększające bezpieczeństwo
- Przygotowany do montażu dodatkowej tablicy oświetleniowej Thule 976
- Mieści cztery rowery
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 19.06.2013 09:24

Thule ma na 4 rowery wspaniały bagażnik, ale cena 8O bardzo wysoka, inną sprawą jest, że tak wysokiej jakości i łatwości w obsłudze nie ma nikt. No i to "olbrzymie" odchylanie
Obrazek

Na zdjęciu wersja na 2 rowery, ale czwórka odchyla się tak samo. Nawet tak wielka klapa jak w T4 czy T5 nie jest problemem, a co dopiero w Espace.

Obrazek
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 19.06.2013 09:26

Do bagażnika, który pokazuje Henio, należy dokupić belkę oświetleniową i często sztuczne ramy.
Od 2 lat takich bagażników (z rowerami wiszącymi) praktycznie nie sprzedajemy, bardzo małe zainteresowanie.
Ale jest to jakaś alternatywa.
"Łatwo odchylany" pisze Henio - ciekawe czy z rowerami próbował ten bagażnik odchylać :?: :wink: Dwie gałki, po obu stronach bagażnika ....
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 19.06.2013 09:37

Tam gdzie rowery wiszą wariant odpada,
bagażnik ma przede wszystkim służyć jako platforma do przewozu nadbagażu.
Hadler
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hadler » 19.06.2013 09:42

Dziadek Maciek napisał(a):Sieny wystrzegaj się, większość z tych, które sprzedałem wróciła na reklamacje. Psuły się już w sklepie w czasie pokazywania klientom, przy próbach odchylania. Tzn odchylały się bez problemu, ale sprężynka z mechanizmu odchylającego, trwale się odkształcała, zostawała rozciągnięta. Niby drobiazg, a jakże upier.... Plastik osłaniający zaczep bardzo szybko znajduje inne miejsce pobytu :wink: .
Uchwyt nieźle pomyślany, nawet dosyć ładny, fatalnie wykonany.
Thule 923 to inna bajka, drogi (nie najdroższy), bardzo wygodny w montażu, dobre, duże i łatwe odchylanie. Zakup na lata, polecam.

Dziadku Maćku, wielkie dzięki za pomoc w wyborze bagażnika. Posłuchałem Cię, doskubałem sianka i nabyłem drogą kupna :) Thule 923. Jest rewelacyjny! Nawet małżonka sama montuje go na hak (w 10sekund + dopięcie prądu) Mam nadzieję, że będzie służył długie lata!
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 19.06.2013 09:54

Hadler napisał(a):
Dziadek Maciek napisał(a):Sieny wystrzegaj się, większość z tych, które sprzedałem wróciła na reklamacje. Psuły się już w sklepie w czasie pokazywania klientom, przy próbach odchylania. Tzn odchylały się bez problemu, ale sprężynka z mechanizmu odchylającego, trwale się odkształcała, zostawała rozciągnięta. Niby drobiazg, a jakże upier.... Plastik osłaniający zaczep bardzo szybko znajduje inne miejsce pobytu :wink: .
Uchwyt nieźle pomyślany, nawet dosyć ładny, fatalnie wykonany.
Thule 923 to inna bajka, drogi (nie najdroższy), bardzo wygodny w montażu, dobre, duże i łatwe odchylanie. Zakup na lata, polecam.

Dziadku Maćku, wielkie dzięki za pomoc w wyborze bagażnika. Posłuchałem Cię, doskubałem sianka i nabyłem drogą kupna :) Thule 923. Jest rewelacyjny! Nawet małżonka sama montuje go na hak (w 10sekund + dopięcie prądu) Mam nadzieję, że będzie służył długie lata!

Będziecie zadowoleni, to jest naprawdę super produkt.
Dzięki za miłe słowa, jeśli tylko mogę, choćby troszeczkę, dzielę się nie tylko wiadomościami katalogowymi (tak jak niektórzy), przekazuję wiele spostrzeżeń "życiowych", moich (bo sam użytkuję różne bagażniki) oraz klientów.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 19.06.2013 10:06

Torac napisał(a):Tam gdzie rowery wiszą wariant odpada,
bagażnik ma przede wszystkim służyć jako platforma do przewozu nadbagażu.

To poco na rowery szukasz?
jest sama platforma EasyBase 948 tylko nie odchylana :

Obrazek
i dokładka na 1 lub 2 rowery
Obrazek
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 19.06.2013 10:16

Chciałbym mieć opcję 2w1 .
posiadając Easy base muszę dokupić rowerowe bagażniki (rozumiem, że 4 nie wejdą) które, jeśli się orientuję nie są kompatybilne z tymi na dach (jak to w Thule się często zdarza).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe - strona 92
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone