napisał(a) Dziadek Maciek » 28.10.2008 12:21
Zima nadchodzi, czas pomyśleć o odpowiednim zabezpieczeniu się przed wyjazdem w śnieżne tereny. Nowości w tym roku jest niewiele, jedną z nich jest przejęcie Koniga przez Thule i sprzedawania łańcuchów pod matką Thule. Czas pokaże czy jest to dobry chwyt marketingowy. Thule wprowadza jako nowość nakładki typu "gąsienica" pod nazwą K-Summit, cena sugerowana to 1199 zł. Do obejrzenia na stronie Thule lub Konig.
Inną nowością, ale tylko w nielicznych sklepach, będzie łańcuch bardzo niski, 7 mm, do aut o bardzo małym prześwicie między oponą a nadkolem. Ten łańcuch występuję w tym roku jako Konig.
Zwiększa się bardzo oferta na łańcuchy do aut terenowych, wszelkich SUV-ów, itp.
Nowości w boxach--Thule wprowadza 3 boxy. Pierwszy to super box, najwyższa klasa, najwyższa cena (3499 zł). EXCELLENCE-to jego nazwa. Krótki opis na stronie swiatbagaznikow.pl.
Drugi box to Ocean 780, cena ok 1049 zł. Bardzo dobra odpowiedź Thule na konkurencję, niezłej klasy, duży, pojemny boź za rozsądne pieniądze. Wymiary 195x78x40, pojemność 470 l.
Trzeci, to limitowana seria, znanego jako srebrny Atlantisa 600, 2-kolorowy, kolorze czarnym z połyskiem/tytanowy metalizowany, cena ok 1299 zł.
Nowości w innych firmach to np Kamei Delphin i Husky, pojemność 340 l, wym 190x 75x40. Boxy spełniające wysokie normy Kamei, ADAC. Kamei ma też w ofercie box, który ma dokładnie taki sam przód i tył, dobry jest więc dla osób mieszkających na wyspach. Na specjalne zamówienie Kamei produkuje boxy przezroczyste, wg mnie dobre na wystawę, nie do normalnego użytkowania.
Ps ponownie przepraszam za nieumieszczenie zdjęć uchwytów rowerowych, ale zawirowania życiowe jakie mnie spotkały, nie nastrajały mnie do pracy, poprawię się na 1000 % wiosną i wstawię wszystkie potrzebne zdjęcia.
Pozdrawiam