Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.01.2013 14:29

auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 22.01.2013 14:34

Emeren napisał(a):Do Henryka: sprawa nie jest pilna ale musze sie troche wczesniej zorientowac w temacie, wolalbym kupic teraz ale niestety nie wiem czy nie zmienie samochodu. Na razie martwy sezon w handlu samochodami i nikt nie chce kupic Focusa...prawie nowki :)

Czasami do komisów wysyłam chromowane elementy ozdobne literki znaczki , nakładki na klamki , lusterka, kołpaczki inni jeszcze "pchają do reflektorów soczewkowych zestawy Xenonów itd, niektórzy powiadają ,że takie autko lepiej się to podoba i łatwiej sprzedać , zależy od regionu też .
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.01.2013 14:34

Serce ... -- to jeden z najbardziej prostych, a jednocześnie pozbawionych reklamacji, box na rynku.
Ale ... używając trzeba zdawać sobie sprawę jakiej klasy to jest produkt. Box robiony przez włoską firmę Junior, importer to Taurus. Przykręcany na zwykłe cybanty, jednostronny.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.01.2013 14:39

Dziadek Maciek napisał(a):Serce ... -- to jeden z najbardziej prostych, a jednocześnie pozbawionych reklamacji, box na rynku.
Ale ... używając trzeba zdawać sobie sprawę jakiej klasy to jest produkt. Box robiony przez włoską firmę Junior, importer to Taurus. Przykręcany na zwykłe cybanty, jednostronny.

A jak użytkowanie zimą? W sensie zamykanie(otwieranie) na mrozie. Łatwość montażu? Trwałość?
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 22.01.2013 14:42

Serce w pasy napisał(a):A co powiecie o tym?
Jakość, cena?
http://allegro.pl/taurus-box-boks-autob ... 30020.html

pakowny i w miarę solidny sprzęt , trochę mało opływowy :wink: , do szybkiej jazdy 150 :?:

dołożysz 2 stówki i masz Extreme 2 Taurusa nowość 2013 , chyba warto skoro masz tego trochę :wink: do wożenia , troszkę przypomina mi tym garbem Delfina 320 , nie ?
Obrazek
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.01.2013 14:44

Ogólnie nie ma problemów. Jedyne na co należy uważać, to przykręcanie. Mocno, ale z wyczuciem, bywa, że dno pęka.
Można tak jak Rysio zrobił, wzmocnienie z blachy, ale naprawdę nie jest to konieczne.
City crash testów nie przechodzi, nawet do nich podchodzi :wink:

Easy i Xsterem to dokładnie taka sama jakość, ten sam producent. Może trochę wygodniejszy w montażu.

Chcesz mocniej, a jeszcze poniżej 1 tys zł, wybierz Altro 460.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.01.2013 14:55

Cały czas biję się z myślami czy w ogóle potrzebny mi taki box. Kupiłem teraz kombika na ferie się spakowałem bez problemu, a narty i kije wrzucam na dach.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.01.2013 15:02

Serce w pasy napisał(a): a narty i kije wrzucam na dach.

I po dojechaniu na miejsce jadę do serwisu z nartami, czyszczenie ... :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.01.2013 15:06

Dziadek Maciek napisał(a):
Serce w pasy napisał(a): a narty i kije wrzucam na dach.

I po dojechaniu na miejsce jadę do serwisu z nartami, czyszczenie ... :wink:

Zależy ile drogowcy zużyli soli do odśnieżania :)

Znalazłem na miejscu tj w Krakowie za 600zł

http://allegro.pl/box-taurus-easy-430-s ... 27048.html
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.01.2013 15:09

Pamiętaj, że od długości boxa, w tym przypadku 180 cm, musisz odjąć 10, czasami 15 cm, czyli bezpiecznie włożysz narty 165 cm, może 170 cm (warto sprawdzić).
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 22.01.2013 15:23

Ważne dla bezpieczeństwa jest to żeby w boxie były zamontowane taśmy bagażowe , narty nie "wrzucaj" tylko ułóż i "zapnij pasami" ,żeby w razie ostrego hamowania , czy stłuczki "tfu , tfu odpukać w niemalowane po trzykroć " :twisted:

nie wypluło nart z boxa i nie wbiły się w poprzedzający samochód ,mogą narobić szkód , kogoś ranić a nawet zabić ... pamiętajcie
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 22.01.2013 15:57

Wożenie „gołych" nart na dachu ro porażka, a już dziobami do przodu to śmiech...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.01.2013 16:08

FUX napisał(a):Wożenie „gołych" nart na dachu ro porażka, a już dziobami do przodu to śmiech...

Bo?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 22.01.2013 16:10

1. Brud, sól, degradacja.
2. Hałas i aerodynamika.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.01.2013 16:22

1.Jakoś specjalnie nie zauważyłem uszczerbku na nartach, a wożę tak od lat
2.Wożę dziobami do tyłu bo jest to dla mnie logiczne.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe - strona 85
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone