Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 18.01.2013 23:03

Ceny są ze stronki taurusa . cenniczek dostałem ,ale to świeży temat jeszcze nie było czasu

a jak wędzonki w święta ? nie przypaliłeś :D :?: ?

Ja będę wędził chyba w przyszła sobotę , bo mnie już te sklepowe ...sam wiesz :x
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 18.01.2013 23:14

auto_gt napisał(a):Ceny sa ze stronki taurusa .

a jak wędzonki w święta ? nie przypaliłeś :D :?: ?

Ja będę wędził chyba w przyszła sobotę , bo mnie już te sklepowe ...sam wiesz :x

W tym temacie chętnie napiszę. Wędzonki ...no cóż, nawet zdjęć nie zrobiłem.
Podobno wyszły takie jak jeszcze nigdy, gdyby życie pozwoliło, to byłby nowy sposób na nie. Wszyscy zajadali się, dokładali co chwilę. Nawet synowa, jadająca mało wędlin, zjadła repetę. :D

Ja cały czas eksperymentuję, tzn nie przy każdym wędzeniu, ale staram się poznawać nowe metody wędzenia różnych produktów. Znajomi, którzy zamówili wyroby, już proszą o następne, a największym zadowoleniem będzie (już wstępnie obgadane) będzie zamówienie na kolejne kajakowanie przez morza i oceany. Tak, wiem co piszę, mam kolegę,który pływa po takich akwenach kajakiem. Wczoraj zjadłem ostatni wędzony serek robiony 2 tyg przed świętami, nadal był bardzo smaczny.
wiesz co mnie bardzo martwi :?: nie mogę nigdzie kupić świńskich "uszów". To jest prawdziwy rarytas.

Wiem, właściwie to nie wiem, sklepowych nie jadam.

Życzę udanych wyrobów
Emeren
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Emeren » 18.01.2013 23:20

auto_gt ... dzieki za odpowiedz i zdjecia ale to "pudelko" trzeba jakos z dachem polaczyc, bo chyba nie ma w zestawie uniwersalnych relingow? Musze najpierw kupic oryginalne relingi forda czy jakos inaczej to przyczepie do dachu?
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 18.01.2013 23:24

Nie relingi musisz kupić, bagażnik belkowy poprzeczny. Masz typowe auto, jest spora oferta dla Ciebie, od ok 170 zł do ok 900 zł.
Forda odpuść.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 18.01.2013 23:27

Tak belki poprzeczne ze stopami - forda zapomnij i chińskie nie kupuj bo zwieje Ci boxa z dachu - słabe zaczepy

ide spać jutro Coś znajdę i zaproponuję .
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 18.01.2013 23:33

Emeren - masz fabryczne miejsce na bagażnik, najtańsze belki to wydatek ok 170 zł, polskie, brzydkie, ale mocne. Można do nich zamontować zamek, można też złożyć z belką alu. Droższe modele, zachodnie, zaczynają się od ok 230 zł, spory wybór, stalowe, alu, zamek lub bez zamka. Określ ile chcesz wydać.
Boxy - odradzam długości ok 130 cm, lepsza, bardziej uniwersalne są 180 cm, warto jednak sprawdzić zestaw na aucie. Boxy są różnie podcinane z tyłu, bywa, że zamontujesz 190 cm i jest OK, bywa, że 170 cm spowoduje problem z otwieraniem klapy bagażnika.
Posłuchaj Henia, napisz do mnie na maila lub GG, dostanie dużą ofertę.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 19.01.2013 00:57

Dziadek Maciek napisał(a):
Torac - dlaczego we wskazanym :?: Jeśli masz jakieś pojęcie o składaniu klocków Lego, możesz Thule kupić gdzie chcesz, zmontujesz sam.
Sprawdzałem jeszcze raz, może coś będę miał, w cenie od ok 260 zł do ok 450 zł za belkę alu minus rabat. Postaram się jutro, ew w poniedziałek, sprawę wyjaśnić.

zakup jest elementem wniosku o dotację i jest wskazany konkretny dostawca.
chodzi tylko żeby szczególnie nie przepłacić.
Napiszcie proszę, jedynie czy cena jest w miarę - mam cenę za zestaw 800 -15% rabatu tj 680 brutto.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 19.01.2013 08:11

Jeśli to cena z WingBarem, to jest niezła :D
Olo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olo » 21.01.2013 14:09

Mam pytanie.
Co sądzicie o boxach InterPack np. Carver 6.5 vs Altro 500, czy to da się porównywać, czy to zblizona półka jakościowo czy są jakieś wskazania bądź przeciwskazania do któregoś z nich ?

dzięki za odpoweidź
Olo
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 21.01.2013 15:05

Olo napisał(a):Mam pytanie.
Co sądzicie o boxach InterPack np. Carver 6.5 vs Altro 500, czy to da się porównywać, czy to zblizona półka jakościowo czy są jakieś wskazania bądź przeciwskazania do któregoś z nich ?

dzięki za odpoweidź
Olo

nie mam kompletnie doświadczeń z interpakiem - kilka opini jest tu : klik

jeśli masz około 1500 zł na box to ja bym szukał coś z thule /\ kamei ? - masz 6 lat gwarancji ,
podobny do tego jest też Taurus Altro 460 L za tysiaka około lub mniej
Obrazek

tak na aucie :

Obrazek
Emeren
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Emeren » 22.01.2013 12:44

Do Henryka: sprawa nie jest pilna ale musze sie troche wczesniej zorientowac w temacie, wolalbym kupic teraz ale niestety nie wiem czy nie zmienie samochodu. Narazie martwy sezon w handlu samochodami i nikt nie chce kupic Focusa...prawie nowki :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.01.2013 13:42

Może trzeba obniżyć cenę :)
Emeren
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Emeren » 22.01.2013 13:54

Morze to ja mam za oknem a Rabat to stolica Maroka :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 22.01.2013 14:13

A od kiedy to kupuje się samochód pod box, czy tez odwrotnie?
Kup Thule Spirit 180cm i będzie git do każdego auta.

Obrazek

http://allegro.pl/box-thule-spirit-780- ... 10942.html

Poszukaj.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.01.2013 14:27

FUX napisał(a):Kup Thule Spirit 180cm i będzie ....

Będzie miał stary, nieprodukowany model, co nie oznacza, że nowy jest lepszy :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe - strona 84
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone