Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Olo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olo » 04.01.2013 14:29

Dziadku Maćku czy urzędujesz jutro w sklepie?
można podjechać po poradę - czyli pozawracać Ci głowę przez chwilę ?
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 04.01.2013 14:45

Jestem, zapraszam 10-14 :D
MarcG
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarcG » 04.01.2013 14:49

Dziadek Maciek napisał(a):Jestem, zapraszam 10-14 :D

to ja będę dzisiaj ok 16 :mrgreen: po wingbary :mrgreen:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 04.01.2013 15:10

Też jestem dzisiaj :D
Olo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olo » 04.01.2013 15:18

dzięki, to ja będe jutro :)
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 18.01.2013 20:04

Chcąc, nie chcąc muszę mieć Thule :!:
Rozumiem, że jak mam mieć Thule to muszę mieć Wingbary :?:
Dobrze kombinuję : Belka jest jedna (jaki rozmiar?) a zmienia się kity ? i takie zestawy służą do wielu samochodów bez relingów.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 18.01.2013 20:44

Torac napisał(a):Chcąc, nie chcąc muszę mieć Thule :!:
Rozumiem, że jak mam mieć Thule to muszę mieć Wingbary :?:
Dobrze kombinuję : Belka jest jedna (jaki rozmiar?) a zmienia się kity ? i takie zestawy służą do wielu samochodów bez relingów.

Dokładnie tak ,belka jest jedna , są inne stopy do relingów inne do dachu , podaj markę samochodu , rocznik to prześle co Tobie potrzeba na meila rabacik też będzie :wink:
Emeren
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Emeren » 18.01.2013 20:47

Witam. Przyznam ze troche przez moje lenistwo (strasznie duzo stron do przegladniecia w watku) ale mam pytanie to znawcow tematu. Mam zamiar jechac na wakacje calkiem nieduzym samochodem jak na 4-ro osobowa rodzine i obawiam sie ze nie pomieszcze sie z bagazami tylko w bagazniku. Czy na Forda Focusa 5 drzwi, hatchback, MK 2 mozna dopasowac jakis BOX? Czy takie krotkie boxy w ogole sie robi? Co musze kupic zeby takie cos na dachu zainstalowac? Szukalem relingow do Focusa (narazie tylko na Allegro) ale tam maja tylko do wersji kombi.
Z gory dziekuje za porady :)
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 18.01.2013 21:05

Emeren napisał(a):Witam. Przyznam ze troche przez moje lenistwo (strasznie duzo stron do przegladniecia w watku) ale mam pytanie to znawcow tematu. Mam zamiar jechac na wakacje calkiem nieduzym samochodem jak na 4-ro osobowa rodzine i obawiam sie ze nie pomieszcze sie z bagazami tylko w bagazniku. Czy na Forda Focusa 5 drzwi, hatchback, MK 2 mozna dopasowac jakis BOX? Czy takie krotkie boxy w ogole sie robi? Co musze kupic zeby takie cos na dachu zainstalowac?
Z gory dziekuje za porady :)

Robi się :) i są takie w ofercie TAURUS , jeśli nie przewozisz nart i nie będziesz planował to nie potrzeba dłuugiego boxa ,

np :
1 . Box Thule Ocean 80 szary 688 : długość 133 cm ,szer - 83 cm wys - 33 cm 37 cm 320 litrów . cna katalog 710 zł .
Obrazek
2. Box Taurus Easy 320 Szary : długość 132 cm , szer 78 cm , wys 36 cm pol- 320 L cena katalog 503 zł
Obrazek
3. nieco większy jest Box Taurus Altro 460 Biały 185 cm i ma 460 L srebrny lub biały cena katalog 957 zł
bardzo ładny box świetnie się nawej Corsie prezentuje - widziałem :wink:
Obrazek
4Delphin 380 Kamei dł 158 x 94 x 40 cm poj 380 L
Obrazek
5. Delphin 340 Kamei dł 190 x 75 x 40 cm trudno tu ie wspomniec :wink: świetny box cena katalog 1290 zł
Obrazek

wszystkie powyżej to markowe produkty będą służyły lata , Kamei 6 lat gwarancji podobnie Thule , Taurus 3 lata ..
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 18.01.2013 21:34

auto_gt napisał(a):Dokładnie tak ,belka jest jedna , są inne stopy do relingów inne do dachu , podaj markę samochodu , rocznik to prześle co Tobie potrzeba na meila rabacik też będzie :wink:

Chodzi o Chevrolet Orlando. Niestety, nie dość z musi to być Thule za którym nie przepadam to jeszcze muszę to kupić we wskazanym miejscu ale jeśli nie problem to o wycenę bardzo proszę :
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
z góry dzięki !
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 18.01.2013 21:40

Widzę Heniu, że przeprosiłeś się z Thule, rozumiem, że "dopuszczono" :wink: Ciebie do pewnego stopnia dystrybucji produktów tej firmy.
Do Twojej wzmianki o boxach, powiem tylko, że ja sprzedaję niektóre boxy Taurusa z 5-cio letnią gwarancją, nie tak jak piszesz 3 letnią.
Dla jasności - Taurus jest importerem boxów, nie produkuje ich.

Torac - dlaczego we wskazanym :?: Jeśli masz jakieś pojęcie o składaniu klocków Lego, możesz Thule kupić gdzie chcesz, zmontujesz sam.
Sprawdzałem jeszcze raz, może coś będę miał, w cenie od ok 260 zł do ok 450 zł za belkę alu minus rabat. Postaram się jutro, ew w poniedziałek, sprawę wyjaśnić.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 18.01.2013 22:17

Torac dla Ciebie według Thule ceny katalogowe :

Belki aluminiowe WingBar 969, 127 cm cena 339 zł

Obrazek

Stopy Rapid Fixpoint 753 obniżane cena 310 zł

Obrazek

Kit Rapid Fixpoint XT 3103 cena 130 zł

Obrazek

Tak można kupić u dystrybutorów w całej Polsce zapewne w niższych cenach niż katalogowe .

LP nie ma skrzydła na razie w ofercie .

Jak wspomniałem kiedyś Maćku w kierunku turystyki będę mój sklep rozwijał jako drugi kierunek , pierwszy to oświetlenie i xenony , uczę się od innych :wink:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 18.01.2013 22:31

OK Heniu, ale po tylu słowach wyśmiewania i opluwania Thule, że to plastik, że to g...wno, że wolisz metal .... nagle Thule oferujesz :!: :roll:
Ale tak to z tą firmą jest, ten kto nie ma jej w ofercie, gada jak Ty wcześniej, jak już może sprzedawać te wysokiej klasy bagażniki, chwali.

Wniosek jednak wyciągasz właściwy, uczysz się, to ważne :D

Nad cenami Thule jednak popracuj, ja bez rabatów mam niższe, ale cóż, z innej półki starujemy :D dotyczy to także rabatu, ale ... nie licytujmy się, nie o to chodzi.
Tak jak wspomniałem kiedyś, warto abyś zapytał się czasami kogoś bardziej doświadczonego w danym temacie, jeśli coś oferujesz.
Ja, jeśli będę zainteresowany lampami, zapytam Ciebie, nie znam tematu, nie wiem o co chodzi.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 18.01.2013 22:45

To nie są moje ceny , to są katalogowe Thule na Polskę

nie będę na forum podawał swoich cen to zabronione poniekąd prawda?

Nie traktuje tu jako łapankę klientów - pomagam im w rozeznaniu , odpowiadam o co pytają , po to jest forum .

Jak wspomniałem skrzydło jest dobrym rozwiązaniem dla aktywnych , nie sprawia kłopotu w codziennym użytkowaniu i oszczędza paliwo jeśli jeździ się z bagażnikiem non stop .

Gwarancja jest taka sama w całej Polsce ,ten box na stronie Taurus jest opisany jako : "Posiada 3 letnią gwarancję"
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 18.01.2013 22:56

auto_gt napisał(a):To nie są moje ceny , to są katalogowe Thule na Polskę

Jak wspomniałem skrzydło jest dobrym rozwiązaniem dla aktywnych , nie sprawia kłopotu w codziennym użytkowaniu i oszczędza paliwo jeśli jeździ się z bagażnikiem non stop .

Gwarancja jest taka sama w całej Polsce ,ten box na stronie Taurus jest opisany jako : "Posiada 3 letnią gwarancję"

Thule podaje ceny sugerowane, nie wolno teraz nic nikomu kazać :!: Widocznie mam inny katalog cen sugerowanych.

Skrzydło kiedyś krytykowałeś, uważałeś, że LP ma lepszą belkę i stalowe stopy :!:

Trochę tak, trochę nie - niektóre boxy Taurusa mają 3 lat, inne 5 lat :!: Pokazałeś 2 boxy tej firmy, a wspomniałeś o jednej gwarancji.

Ja już w tym temacie nic nie będę pisał, nie mam zamiaru wchodzić w jakiekolwiek utarczki słowne czy przepychanki (ja to, Ty tamto).

Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe - strona 83
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone