Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 27.12.2012 15:07

Za godzinę idę do sauny.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 27.12.2012 15:09

Gdzie ?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 27.12.2012 15:15

Do Bani.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 27.12.2012 15:22

To Ci dobrze :) mieliśmy dzisiaj tam wpaść do Saunarium bo mamy niedaleko :) ale założyliśmy, że pewnie mnóstwo ludzi będzie :(
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 27.12.2012 18:27

Jak już się bawić to w Białce w termach ,świetna sprawa - śnieg pada a sadło leży w ciepłej wodzie :) i ogląda widoczki kojącego lasu ...
MarcG
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarcG » 27.12.2012 21:53

Dziadek Maciek napisał(a):Szybka odpowiedź - znam i to bardzo dobrze :D
Powiedz mi czy znasz wyniki testów "wszelakich" tego bagażnika :?:
Powiedz mi dlaczego jest dosyć dużo reklamacji na pękanie w miejscu łączenia ze stopą :?:
Importer całej prawdy nie powie, detale znam z różnych źródeł, także od zaprzyjaźnionego pracownika importera.
W/w bagażnik ma też jeszcze jedną, użytkową wadę - szerokość belki - jest taka, że tylko na wsuwki można montować różne dostawki. Thule też jest szeroki, ale "ciut" mniej i to wystarcza, aby niektóre dodatki montować nawet cybantem.
Heniu - sprawdź dokładnie wszystko, zanim coś ślepo będziesz reklamował, a coś innego szkalował.
Cena Whisbara - podaj ja dokładnie, podaj też uniwersalność i możliwość dokupienia różnych kitów. Ciekawe czy wiesz, tak naprawdę, o czym piszesz :?: :wink:
Ja nawet znam dosyć dokładnie szczegóły sprowadzania tego bagażnika na rynek polski, jest, a na pewno był jeden mały, a jakże ważny szczegół - napiszę później, ciekawe czy to wiesz :?: Nie wiesz, bo importer tego Ci nie powie.
Powierzchnia użytkowa bagażników między relingami, niewystających jest bardzo mała, często brakuje miejsca na np. uchwyt rowerowe.
Nie we wszystkie testy należy wierzyć, także w te, w których Thule wygrywa.

Jeszcze jedno - Heniu - widziałeś ilość PLASTIKÓW w tym bagażniku :?: plastików, które tak starasz się ośmieszyć w Thule :D

Właściwie to jeszcze jedno - Heniu - zapytaj się przed publikacją bzdur kogoś bardziej doświadczonego, nie koniecznie mnie. A jeśli zapytasz mnie, postaram się obiektywnie odpowiedzieć, także w temacie Thule i LP. Uwierz - wiem dużo, nie jestem ślepo zapatrzony tylko na firmę, której jestem partnerem, widzę także jej słabe strony, widzę też słabe strony produktów innych firm. Gdybyś naprawdę chciał szczerze porozmawiać, to mogę w takiej rozmowie opowiedzieć o wielu wpadkach Thule, także o tych, które zostały poprawione na mój wniosek.
Wpadki LP też znam dokładnie.
Znam także wiele zalet tej firmy :D

W temacie lamp, czy innych produktów, które masz w ofercie, głosu nie zabieram, nie mój temat, jeśli będę miał jakiś problem, zapytam Ciebie i będę liczył na pełną pomoc. :D

Czyli warto kupić te wingbary ? :mrgreen: czy nie ? Szukam czegoś cichego do hondy odyssey, no i ma pasować potem do następnego vana. Te whispbary wyglądają bajerancko ale chyba wielkiej regulacji szerokości to nie mają, po zmianie samochodu mogą być problemy z dopasowaniem ? Są znacznie cichsze od "zwykłych" belek, czasami po parunastu godzinach jazdy to już głowa mi pęka od tego szumu. Masz to w siebie w sklepie ?

Pozdrawiam
Marcin
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 27.12.2012 22:07

WingBary mam. Zdobywają bardzo duże uznanie wśród klientów, są naprawdę bardzo ciche. Ja swoich nie zdejmuję, są cały czas na dachu.
Slick
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slick » 27.12.2012 22:28

MarcG napisał(a):
Czyli warto kupić te wingbary ? :mrgreen: czy nie ? Szukam czegoś cichego do hondy odyssey, no i ma pasować potem do następnego vana. Te whispbary wyglądają bajerancko ale chyba wielkiej regulacji szerokości to nie mają, po zmianie samochodu mogą być problemy z dopasowaniem ? Są znacznie cichsze od "zwykłych" belek, czasami po parunastu godzinach jazdy to już głowa mi pęka od tego szumu. Masz to w siebie w sklepie ?

Pozdrawiam
Marcin

Wingbary polecam szczerze :) co prawda nie jeździłem nigdy z innymi belkami ale te są praktycznie niesłyszalne, kupiłem je (u Dziadka Maćka :) ) razem z boxem Thule Pacific 200 i jestem z tego zestawu bardzo zadowolony.

pozdrawiam
Slick
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 27.12.2012 22:48

zobacz i posłuchaj już w komputerze jak słychać ,a raczej jak nie słychać whispbary

Nie podałeś rocznika Hondy Odyssey ,więc - inne są do relingów ,a inne do dachu płaskiego - chodzi o zaczepy / stopy ,te do relingów są o 100 zł tańsze .

Jeśli zmienisz auto z dachem płaskim to zmienisz tylko KIT montażowy

Producent się deklaruje że są najcichsze .

czy warto ? ja mam na dachu Espace 4 coś podobnego , kiedy jest złożony , nie słychać go wcale ,a relingów nie zdejmuję , chociaż jest możliwość - 3 śrubki i pstryk . Jednak kiedy w espace rozsunę belki ,czyli skrzydło podzielę na połowę - wtedy słychać UUUUUU .

Sam zdecyduj czy Jest Tobie to potrzebne , każdy produkt ma swoje przeznaczenie ,

To jest produkt dla Ludzi intensywnie uprawiających sporty zimowe ,oraz letnie którzy co weekend , lub drugi jeżdżą na narty z boxem lub bez wożąc sprzęt - poprawia komfort i zmniejsza ból głowy :)
Venom555
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Venom555 » 28.12.2012 08:32

Cześć.
Swego czasu stałem przed podobnym dylematem wyboru belek na dach. Wpadły mi tez w ręce tzw Whispbar. Wiadomo - wygląd , estetyka ale nie spodobał mi sie sposób mocowania - tzn - jak dla mnie za słaby. Nie wyobrażam sobie aby przy prędkości powyżej setki zerwało mi z dachu 70 kg z powodu tego iz akurat auto dostało mocny powiew z boku czy od frontu. Sama jazda ok ale nalezy brać pod uwage warunki atmosferyczne , które zmieniają sie u nas jak w kalejdoskopie więc same obliczanie ciężaru boxu i prędkości jest nie tak do końca. Znane sa przypadki zerwanych boxów z dachu akurat nie wiem jakich producentów i z czyjej to było winy. Ja zdecydowałem sie na normalne belki ( na relingi dachowe ) które mocowane sa od zewnątrz na tzw ścisk. Osobiście korzystam tylko z boxu na dachu więc sam box zamocowany na tym czy na innej belce nie wiem czy będzie cały zestaw cichszy. Podobny zestaw z Thula i tak ma mocowania na ścisk więc gdzie tu poprawa na aerodynamice ? Na samych belkach ? Osobiście korzystam z boxa - Dynamik 900 - jest to box troche inny niz wszystkie bo jest szeroki i płaski w stosunku do innych. Hałas generowany przez ten zestaw jest w normie. Prawdą jest, że same belki bez kompletnie niczego na dachu powoduja sporą głośność ale kto jeździ z samymi belkami na dachu i po co ? Jezeli ktoś wozi rowery na dachu to i tak mu wszystko jedno jakie ma belki bo one już same w sobie powodują duży opór i hałas. Odbiegając od tego tematu na szybko polecam bagażnik rowerowy na hak - fantastyczna sprawa. I można zabrac osobno box na dach :-)
MarcG
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarcG » 28.12.2012 08:57

Dziadek Maciek napisał(a):WingBary mam. Zdobywają bardzo duże uznanie wśród klientów, są naprawdę bardzo ciche. Ja swoich nie zdejmuję, są cały czas na dachu.

Za rok :mrgreen: podjadę i obejrzę jak to wygląda. Odłóż jedną parę dla stałego klienta :mrgreen:
MarcG
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarcG » 28.12.2012 09:03

auto_gt napisał(a):zobacz i posłuchaj już w komputerze jak słychać ,a raczej jak nie słychać whispbary

Nie podałeś rocznika Hondy Odyssey ,więc - inne są do relingów ,a inne do dachu płaskiego - chodzi o zaczepy / stopy ,te do relingów są o 100 zł tańsze .

Jeśli zmienisz auto z dachem płaskim to zmienisz tylko KIT montażowy

Producent się deklaruje że są najcichsze .

czy warto ? ja mam na dachu Espace 4 coś podobnego , kiedy jest złożony , nie słychać go wcale ,a relingów nie zdejmuję , chociaż jest możliwość - 3 śrubki i pstryk . Jednak kiedy w espace rozsunę belki ,czyli skrzydło podzielę na połowę - wtedy słychać UUUUUU .

Sam zdecyduj czy Jest Tobie to potrzebne , każdy produkt ma swoje przeznaczenie ,

To jest produkt dla Ludzi intensywnie uprawiających sporty zimowe ,oraz letnie którzy co weekend , lub drugi jeżdżą na narty z boxem lub bez wożąc sprzęt - poprawia komfort i zmniejsza ból głowy :)

Miałem espace 4 więc wiem jak to wygląda, to rozwiązanie faktycznie jest najlepsze. Podobnie miałem kiedyś w cordobie kombi, nawet ładnie taki "spojlerek" wyglądał z tyłu. Ale niestety tak to tylko z fabryki. Ostatnio na wakację jeżdżę praktycznie tylko vanami więc na 99% są relingi, belki mają być uniwersalne bez dokupowania kitów, te kity to połowa ceny całego zestawu i jeszcze trzeba się męczyć ze sprzedażą starych. Faktycznie gdybym jeździł 2-3 razy w miesiącu to ma swój sens ale na 2-4 wyjazdy w roku to już nie do końca.
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 28.12.2012 09:15

Venom555 napisał(a):Cześć.
Swego czasu stałem przed podobnym dylematem wyboru belek na dach. Wpadły mi tez w ręce tzw Whispbar. Wiadomo - wygląd , estetyka ale nie spodobał mi sie sposób mocowania - tzn - jak dla mnie za słaby. Nie wyobrażam sobie aby przy prędkości powyżej setki zerwało mi z dachu 70 kg z powodu tego iz akurat auto dostało mocny powiew z boku czy od frontu. Sama jazda ok ale nalezy brać pod uwage warunki atmosferyczne , które zmieniają sie u nas jak w kalejdoskopie więc same obliczanie ciężaru boxu i prędkości jest nie tak do końca. Znane sa przypadki zerwanych boxów z dachu akurat nie wiem jakich producentów i z czyjej to było winy. Ja zdecydowałem sie na normalne belki ( na relingi dachowe ) które mocowane sa od zewnątrz na tzw ścisk. Osobiście korzystam tylko z boxu na dachu więc sam box zamocowany na tym czy na innej belce nie wiem czy będzie cały zestaw cichszy. Podobny zestaw z Thula i tak ma mocowania na ścisk więc gdzie tu poprawa na aerodynamice ? Na samych belkach ? Osobiście korzystam z boxa - Dynamik 900 - jest to box troche inny niz wszystkie bo jest szeroki i płaski w stosunku do innych. Hałas generowany przez ten zestaw jest w normie. Prawdą jest, że same belki bez kompletnie niczego na dachu powoduja sporą głośność ale kto jeździ z samymi belkami na dachu i po co ? Jezeli ktoś wozi rowery na dachu to i tak mu wszystko jedno jakie ma belki bo one już same w sobie powodują duży opór i hałas. Odbiegając od tego tematu na szybko polecam bagażnik rowerowy na hak - fantastyczna sprawa. I można zabrac osobno box na dach :-)

specem nie jestem, ale dla mnie Whispbary to nie są te same belki co WingBary, słuch jeszcze jako taki mam i mam też porównanie pomiędzy poprzednimi Aero Thula, a obecnymi Wingbarami, również mam box Dynamic nie 900 ale 800 poprzedni był Spirit i różnica jest słyszalna z WingBarami jest po prostu ciszej, niezależnie czy jedziesz z boxem czy masz same belki na dachu,

MarcG napisał(a):
Czyli warto kupić te wingbary ?

Marcin ja polecam WingBary, napewno będziesz zadowolony
Venom555
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Venom555 » 28.12.2012 09:22

MarcG napisał(a): Faktycznie gdybym jeździł 2-3 razy w miesiącu to ma swój sens ale na 2-4 wyjazdy w roku to już nie do końca.

Wyszedłem z tego samego założenia.
MarcG
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarcG » 28.12.2012 09:37

Venom555 napisał(a):
MarcG napisał(a): Faktycznie gdybym jeździł 2-3 razy w miesiącu to ma swój sens ale na 2-4 wyjazdy w roku to już nie do końca.

Wyszedłem z tego samego założenia.

Boxa też wymieniłem w tym roku, miałem jakiegoś tańszego 600 l otwierany jednostronnie. Na 2 metrowym vanie założenie i zapięcie na belkach to była męka, nawet z drabiną :mrgreen: Zapakowanie go potem i wypakowanie to już był mniejszy problem :mrgreen: Teraz mam tylko problem z garażami podziemnymi, bo nie zawsze się mieszczę z boxem :lool: jak nie urok to sraczka :mrgreen: Nic to, jak się pozbędę dzikusów (i nie podeślą mi wnuków :mrgreen: ) to kupie jakieś kombi albo suva na cztery łapy i zakończe walkę z boxami i łańcuchami. No jest jeszcze samolot i wypożyczalnia sprzętu na miejscu :hut:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe - strona 82
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone