Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 17.12.2012 09:03

auto_gt napisał(a): Nie widziałem Solidniej wykonanych bagażników w rozsądnych cenach .

.

To jeszcze mało w życiu widziałeś :wink:

Tak, LP też są, to mogę potwierdzić.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 17.12.2012 09:06

Marcin, ja Ci polecę wbrew Twojej opinii Thule Wing Bar. Tak jak kiedyś po każdej wycieczce zrzucałem belki tak te mam zamontowane od roku i w zakresach dopuszczalnych w Polsce prędkości nie wiem że mam coś na dachu. :)

Edit: Te stalowe belki to niech se w wsadzą. Po 3-4 latach pod tworzywem robi się piękna rdza i belki idą do śmieci.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 17.12.2012 09:12

Mogę prosić fotkę lub linka?
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 17.12.2012 09:17

Rysio napisał(a):Marcin, ja Ci polecę wbrew Twojej opinii Thule Wing Bar

Rozumiem że będzie to pasować do Orlando

Dzięki wszystkim za pomoc.

Ps. Ja oczywiście nic do jakości Thula nie mam ! Ale jakoś tak, trzeba jakiegoś wroga mieć :wink:
Ostatnio edytowano 17.12.2012 09:53 przez Torac, łącznie edytowano 1 raz
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 17.12.2012 09:21

auto_gt napisał(a):........długość belek do pana samochodu ........

eeee na pana to trzeba mieć wygląd i pieniądze :D :wink:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 17.12.2012 09:24

Słowa Rysia potwierdzają klienci, którzy znacznie wspomniane prędkości przekraczają.
Do Orlando już kilka razy montowaliśmy, pasuje idealnie.
LP aero, a szczególnie blaszane osłonki śrub dolnego mocowania, to rozwiązanie z ubiegłego wieku.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 17.12.2012 10:55

Dziadek Maciek napisał(a):Słowa Rysia potwierdzają klienci, którzy znacznie wspomniane prędkości przekraczają.
Do Orlando już kilka razy montowaliśmy, pasuje idealnie.
LP aero, a szczególnie blaszane osłonki śrub dolnego mocowania, to rozwiązanie z ubiegłego wieku.

nie oceniaj Maćku ,żeby nie być ocenianym , takie przysłowie .

Rozwiązanie jest ok. i nie jest jakieś przestarzałe , na jakiej podstawie takie określenie ? a plastik to nowoczesność ? przy belkach 125 cm żadna śrubka nie koliduje z niczym co by utrudniało obsługę .

Zauważcie że nie odradzam w swoich postach innych produktów .

LP ma bardzo dużą game KIT'ów montażowych nawet do nowych modeli .
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 17.12.2012 11:45

Heniu - spoko, ja nie oceniam, wypowiadam się tylko na podstawie mojego doświadczenia, a uwierz mi, jest spore, prawie 30 lat zajmuję się bagażnikami, podobno z pewną konkurencją, najdłużej w Polsce.
Na jakiej podstawie twierdzę, że jest to stare rozwiązanie :?: ano na takiej, że powstało ok 15 lat temu i nic nie zmieniono, chodzi mi głównie o te blaszki (łatwe do skaleczenia się), które osłaniają dolne śrubki regulacyjne (LP 49).
Też produkty tej firmy mam w ofercie, ciekawe jest jednak to, dlaczego klienci widząc takie rozwiązania dopłacają i wybierają coś z wyższej półki. Sposób regulacji, drobiazgi w wykończeniu...to wady, cena jest zaletą, to fakt.
Z LP najwięcej sprzedajemy tanich, LP 47 i to nawet bez zamka, w tym są bardzo dobrą alternatywą, do aut droższych sprzedaż LP graniczy z cudem.
Masz w ofercie tylko LP (tak myślę), to wyroby te chwalisz, ja mam lub miałem produkty ok 10 firm, potrafię więc dokładniej ocenić co jest jakie.
:D

Z ostatnim zdaniem Twojej wypowiedzi zgadzam się w 100%, są w nowościach najszybsi.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 17.12.2012 13:23

Doświadczenie masz Maćku duże ,

Rozwiązania LP są udane i nie ma co zmieniać , VW swoje silniki też klepie latami i bloki silnika nie rozróżnisz czy benzyna czy ON tak samo pochylone , - po co poprawiać to co sprawdzone ...?

Do limuzyn - nowobogackich szpanerów to Thule- on jest na topie , i nie dlatego że dobry , tylko MODNY

Zresztą WV też nie jest na topie dlatego że jest bezawaryjny , tylko że niemiecki ! ? i modny na wsiach ,
a więcej się psują silniki diesla VW niż JTD fiata ?!

temat rzeka .

Uważam że LP 47 są naprawdę dobrą konstrukcja i na tyle mocną , że łódki sobie mogą wozić , czego na plastikach odradzam .

oprócz LP , mam jeszcze chińczyki i krajówkę niczym się nie różniąca od chińczyka - wykonanie .

niech sobie kupują co chcą , ja kupią G , to sami będą na siebie narzekać , a nie na nas .
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 17.12.2012 14:29

Ale zauważyłem prawidłowość trochę przeczącą o tym co piszecie - im lepsza fura i bogatszy klient, to sprzęt na dachu słabszy.
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 18.12.2012 15:09

Rysio napisał(a):Marcin, ja Ci polecę wbrew Twojej opinii Thule Wing Bar. Tak jak kiedyś po każdej wycieczce zrzucałem belki tak te mam zamontowane od roku i w zakresach dopuszczalnych w Polsce prędkości nie wiem że mam coś na dachu. :)

Szczera prawda to co Rysio napisał, jak jeszcze nie kupiłeś belek i dalej się wahasz, to nie masz się nad czym zastanawiać bierz WingBary są praktycznie niesłyszalne oczywiście przy w miarę normalnych prędkościach(czyt. lekko niezgodnych z przepisami :lol: ) , od marca śmigają u mnie na dachu i jeszcze ich nie zdjąłem, zmieniam tylko to co na nich (box, uchwyty rowerowe). Zdecydowanie mogę je polecić, poprzednie Aero były ciche,(ale jednak je ściągałem) tych praktycznie nie słychać, i pewnie dlatego jeżdżą na dachu non stop.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 18.12.2012 23:40

takie rady mu nie dawajcie bo gość nie ma kasy na WingBara , nie każdy sypie tysiącami

jak ten na filmie
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.12.2012 23:54

Auto gt wysłałem ci coś na priva.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 19.12.2012 00:25

auto_gt napisał(a):takie rady mu nie dawajcie bo gość nie ma kasy na WingBara

potwierdzam , jestem spłukany :cry:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 19.12.2012 00:52

Torac napisał(a):
auto_gt napisał(a):takie rady mu nie dawajcie bo gość nie ma kasy na WingBara

potwierdzam , jestem spłukany :cry:

jak większość w tym kraju "by żyło się lepiej"
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe - strona 79
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone