napisał(a) Dziadek Maciek » 17.12.2012 08:10
Altro 500 - największy, bardzo mocny, ogólnie - nie znam minusów tego produktu, może design, ale to sprawa indywidualna.
Thule to jednak Thule, ja mam obecnie na dachu box Thule Alpina 900, ma kilkanaście lat i nadal jest w pełni sprawny, wygląda też dobrze. Po tak intensywnej eksploatacji (jak ten mój - wypożyczalnia), box żadnej firmy nie "utrzyma takiej formy".
Kupując używany musisz jednak dokładnie sprawdzić jego stan, bywają u mnie klienci, którzy chcą wcisnąć "kit", opowiadają cuda, a po oględzinach okazuje się, że jest np po klejeniu, bo klient zapomniał o garażu.
Atlantisa, Spirita czy Motiona mogę polecić, to bardzo dobre wyroby. Motiona jednak chyba używanego będzie trudno znaleźć, produkt od ok 1 roku w sprzedaży, Spirit najniższy, małe opory powietrza, ale też najmniejsza "pakowność" (narty, buty, kaski....).
Rodzaj montażu - piszesz, że obojętny, ale jednak wspomnę, w Thule najwygodniejszy, chociaż Altro też zamontujesz bez problemu sam, co nie zawsze w innych firmach jest możliwe. Samemu np trudno jest zamontować box z tzw klasycznym cybantem, musi być druga osoba do pomocy. To bywa "upierdliwe", tak to określają klienci, którzy chociaż raz mieli możliwość zamontowania Thule.
Kupując nowe Altro masz całą gwarancję do dyspozycji.
Ew napisz na GG lub maila