Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 13.06.2012 15:45

Maćku , a ja mam podróbkę thule - uchwyt do roweru profilowany i bede robił foty do sklepu tegoż uchwytu bez ,i z rowerem
- w E4 mam dach szklany , to też zrobię test i zrobię film pod tytułem "co robi rower na dachu gdy my nie widzimy " :D

Jak bedzie gotowy wrzucę na neta .
Slick
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slick » 19.06.2012 12:44

Maćku dostałeś maila ode mnie wczoraj ?
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 19.06.2012 15:10

Jutro będę w pracy, wszystko sprawdzę, obecnie na Mazurach jestem i mam tylko ograniczony dostęp do internetu.
Slick
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slick » 19.06.2012 15:38

Maciek1956 napisał(a):Jutro będę w pracy, wszystko sprawdzę, obecnie na Mazurach jestem i mam tylko ograniczony dostęp do internetu.

ok dzięki :)
Slick
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slick » 23.06.2012 09:16

od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem zestawu THULE (bagażnik z belkami WingBar, box Pacific 200 aeroskin) :)

przejechałem z nim trasę ok. 400 km i jak na razie jest bardzo zadowolony.
Jeśli chodzi o hałas to do ok 120 km/h w zasadzie go nie słychać, powyżej tej prędkości trochę zaczyna szumieć. W zakresie prędkości 120 - 150 szumi tak samo (szybciej nie jechałem). Hałas ten nie jest w żaden sposób uciążliwy i na prawdę spodziewałem się że będzie głośniej.
Nie zauważyłem też, żeby bardziej ściągało auto przy bocznym wietrze.
System montażu prosty, łatwy i przyjemny :)
Całość wygląda tak:

Obrazek

Obrazek

Maćku dziękuję za szybkie i fachowe załatwienie sprawy :)
pozdrav
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 23.06.2012 11:21

Pozdrawiam i życzę dalszego zadowolenia z zakupu :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.07.2012 14:49

Witam Maćku. Mam pytanie czy belki dachowe od Audi A3 stary model do
A trójki najnowszego modelu?
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 13.07.2012 14:58

Rozumiem, że pytasz się czy pasują (brakuje mi słowa) :wink:
Wg dostępnych mi katalogów, nie pasują, może być tak, że ew wymienisz tylko tzw kit, ale musisz podać dokładnie jaki i jakiej firmy masz bagażnik belkowy oraz jaki masz dach (A 3 ma 2 rodzaje dachów), czasami ważna jest ilość drzwi :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.07.2012 21:50

Tak mi się wydaje, że nie pasują.
Problem problem polega na tym, że jeden kolega posiada Audi A3 z 2009roku, trzy drzwiowe który pali 5litrów na100km, ale nie ma bagażnika, a drugi posiada A3 z 1998 roku 5cio drzwiowe i posiada belki dachowe:)
I tak chciałem ich połączyć by mi pożyczyli (jeden samochód, a drugi bagażnik dachowy :)
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 13.07.2012 21:54

Nie da rady wykonać takiego "biznesu" :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.07.2012 22:05

Tak mi się wydawało.
No ale cóż próbować warto:)
scrapp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scrapp » 19.07.2012 14:53

Macku a co polecasz jako bagażnik na hak na 4 rowery?
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 19.07.2012 15:17

scrapp napisał(a):Macku a co polecasz jako bagażnik na hak na 4 rowery?

Amos - tani, ale stabilny (dosyć) :wink: Bagażnik prosty, nie ma funkcji odchylania, platformowy, z lampami. Przykręcany śrubą, ma miejsce na ew kłódkę. Cena ok 600 zł.

Thule - bardzo drogi, ale to bardzo wysoka jakość. Super szybki, zatrzaskowy montaż, bardzo duże i niezwykle łatwe odchylanie, zamykany (rowery też). Cena ... katalogowo ponad 3 tys zł.

Zdecydowanie nie polecam, po latach doświadczeń z produktami i importerami, większości bagażników na hak produkcji włoskiej. Jakieś linki za klapę bagażnika, małe lub brak odchylania, częste awarie i jak to w życiu bywa -zawsze wina użytkownika (z tym akurat ja się nie zgadzam).
Nie znam dokładnie, ale podobno Atera ma niezły bagażnik na 4 rowery na hak. Odsuwany od haka, trochę tańszy od Thule. Wiem, że odsuwanie nie zawsze wystarcza, znam kilka przypadków (aut), w których z tym bagażnikiem klapy nie można otworzyć, a z Thule nie ma tego problemu.

Więc - albo tanio i ... albo drogo, ale za to bardzo wysoka jakość. Pośrednie rozwiązania nie są warte zakupu.

Są jeszcze bagażniki z rowerami wiszącymi, np Thule w cenia ok 550 zł funkcją odchylania. Takie rozwiązanie wymagają często dodatkowego zakupu tablicy świetlnej i sztucznej ramy (dot damek)/
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 19.07.2012 16:06

Polecam to Thule za te 3 koła.
Bajka.... :lol:
scrapp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scrapp » 19.07.2012 20:36

Echhh. Zachciało mi się zmienic auto i teraz bagaznik dachowy muszę zmienić na hakowy. A Thule mam od ponad 15 lat i fakt że po prostu działa. Nawet jak małżonka wjechała z rowerami na parking podziemny to wystarczyło paski wymienić.
Na klapę nie chcę bo przy dalekich przejazdach znajomym się poluzowywują. A rowerki do CRO chce zabrać.

Ale słyszałem jeszcze o firmie Uebler, podobno też sensowne bagażniki?
Wiesz coś na ich temat?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Bagażniki/ Boxy/ Uchwyty/ Łańcuchy śniegowe - strona 73
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone