morawa napisał(a):Witam
Mialem szczescie - kupilem box'a od kolegi z pracy - zagracal mu piwnice Thule Ocean 600 z belkami Thule Aero za 300 pln
pozdrav
ninaa napisał(a):Dzięki, napisałam, czekam na odzew.
Póki co nawiązalam kontakta z czlowiekiem jednym od boksów.., jak mi zaproponowal Kamei jakieś wypasy to z fotela prawie zlecialam.. hi,hi...
darek5w napisał(a):Tak Renalt sprzedaje belki Bosala. I żle napisałem bo mam juniora 430.
Mam rozumiec że 120 lepiej nie przekraczać.
maciek1956 napisał(a):darek5w napisał(a):Tak Renalt sprzedaje belki Bosala. I żle napisałem bo mam juniora 430.
Jeśli będzie wyśmienita pogoda-czyt. "brak wiatru"--to możesz troszkę szybciej, ale bez przesady, to jest prosty box. Niektórzy forumowicze mają taki box i porobili w nim małe modyfikacje, np w miejscu mocowania cybantu dodali wzmocnienie z blachy. Takie rozwiązanie wzmacnia wyśmienicie podłogę. Pewnym minusem w/w boxa jest jego giętkość, wiotkość. Przy dużym podmuchu wiatru, np z TIRA pokrywa przy dużej prędkości potrafi się lekko wygiąć i niestety otworzyć. Są to sporadyczne przypadki.
FUX napisał(a):Widziałem, że ludziska mieli opasane boxy taśmami takimi, jakie używane sa do mocowania ładunków. Tylko kaliber byl trochę mniejszy. I trzeba uważać, aby nie zdusić boxu. Sila na tej dźwigni jest straszna!
-Yaro- napisał(a):maciek1956 napisał(a):darek5w napisał(a):Tak Renalt sprzedaje belki Bosala. I żle napisałem bo mam juniora 430.
Jeśli będzie wyśmienita pogoda-czyt. "brak wiatru"--to możesz troszkę szybciej, ale bez przesady, to jest prosty box. Niektórzy forumowicze mają taki box i porobili w nim małe modyfikacje, np w miejscu mocowania cybantu dodali wzmocnienie z blachy. Takie rozwiązanie wzmacnia wyśmienicie podłogę. Pewnym minusem w/w boxa jest jego giętkość, wiotkość. Przy dużym podmuchu wiatru, np z TIRA pokrywa przy dużej prędkości potrafi się lekko wygiąć i niestety otworzyć. Są to sporadyczne przypadki.
Maciek możesz napisać laikowi troszkę jaśniej na temat tych wzmocnień z blachy (może masz jakieś fotki?) troszkę mnie przestraszyłeś z tym otwieraniem boxów w czasie jazdy
darek5w napisał(a):Witam.
Kto mi powie jaka jest bezpieczna rzeczywista szybkość jadac z boxem?
Jechałem najszybciej 110 km\h ale miałem pene obawy czy się coś nie stanie.
Mam boxa Junior 320 zamontowany na oryginalnych belkach do Clio.
Bodzio napisał(a):darek5w napisał(a):Witam.
Kto mi powie jaka jest bezpieczna rzeczywista szybkość jadac z boxem?
Jechałem najszybciej 110 km\h ale miałem pene obawy czy się coś nie stanie.
Mam boxa Junior 320 zamontowany na oryginalnych belkach do Clio.
Jechałem w cro 140 km/h jednak np. w drodze powrotnej przed Wiedniem z uwagi na boczny wiatr musiałem zejśc do max 110 km/h, nie dało sie wiecej jechac bo nosiło autem